'Filmklap' over de films die binnenkort uit de VOD-catalogus verdwijnen

Films | In ‘Filmklap’ op Pickx Live zoomt gastheer Sverre Denis deze keer in op films die binnenkort uit de VOD-catalogus van Proximus verdwijnen. Haast je om nog snel te kunnen genieten van historisch drama ‘Judas and the Black Messiah’, het hartverscheurende ‘Supernova’ en de romantische musical ‘Cyrano’.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Judas and the Black Messiah

De Black Pantherbeweging in de Amerikaanse staat Illinois werd eind jaren 60 geleid door de charismatische Fred Hampton, die zwarte burgers met zijn opzwepende speeches aanspoorde om op te komen voor hun rechten en coalities sloot met andere bendes die de wapens durfden opnemen in de strijd om gelijke rechten. Infiltrant Bill O’Neal, die gestuurd werd door FBI-agent Roy Mitchell, infiltreerde de beweging, aanvankelijk om uit te maken hoe gevaarlijk ze waren, maar uiteindelijk met de bedoeling om de hele groep uit te schakelen.

In 'Judas and the Black Messiah' wordt dat verhaal van racisme, rebellie en verraad op een beklijvende manier verteld. Daniel Kaluuya schittert als Fred Hampton, LaKeith Stanfield geeft gestalte aan Bill O’Neal en Jesse Plemons vertolkt Roy Mitchell. Kaluuya won voor zijn rol de Oscar, ook Stanfield werd genomineerd en de film was in de running voor de Oscars voor beste film, beste scenario en beste cinematografie. Opmerkelijk is dat dit nog maar de tweede langspeelfilm was van regisseur Shaka King, die in deze film, die makkelijk had kunnen verzanden in een kluwen van verhaallijnen, zijn kunnen magistraal tentoon spreidt.

‘Judas and the Black Messiah’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus

Supernova

Sam en Tusker (Colin Firth en Stanley Tucci) vormen al twintig jaar een koppel wanneer ze besluiten om met hun camper Groot-Brittannië te doorkruisen om de banden aan te halen met vrienden en familie. Hun mooie reis heeft echter een melancholisch kantje, want bij Tusker is dementie vastgesteld. Hoe verder hun reis vordert, hoe meer hij traag aftakelt. Sam doet er alles aan om hem te helpen, maar moet uiteindelijk met lede ogen toezien hoe hij zijn zielsverwant steeds meer verliest aan zijn vreselijke ziekte. Tusker wil zijn lot in eigen handen nemen en onderneemt daarom de reis en dat zint Sam allerminst.

Voor de aangrijpende portretten van een aftakelende man en het effect dat dementie kan hebben op de naasten van een patiënt, verdient ‘Supernova’ alle lof. Wees maar zeker dat deze film nog wel even aan je ribben zal blijven kleven. Dit jaar nog verkozen filmcritici de prent tot een van de beste Britse films van de 21ste eeuw in een grootschalige poll door jeugdorganisatie en filmwebsite MASSIVE.

‘Supernova’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus

Cyrano

‘Cyrano’, met hoofdrollen voor Peter Dinklage, Haley Bennett en Kelvin Harrison Jr., is een adaptatie van het theaterstuk ‘Cyrano de Bergerac’, dat dan weer losjes gebaseerd is op het leven van de gelijknamige auteur die leefde van 1619 tot 1655. In het theaterstuk is Cyrano een charmante man met een vlotte pen die beschaamd is voor zijn enorme neus en daarom zijn liefde niet durft te verklaren aan de schone Roxanne. Wanneer zij verliefd wordt op de soldaat – en Cyrano’s vriend en collega – Christian, besluit Cyrano hem te helpen. Hij drukt zelf maar moeilijk zijn gevoelens uit, dus schrijft Cyrano zijn brieven aan Roxane voor hem. Alles gaat goed, tot de twee soldaten naar het front worden gestuurd.

De film ‘Cyrano’ volgt dezelfde verhaallijn, al heeft deze Cyrano geen enorme neus, maar wel dwerggroei. Peter Dinklage, die vooral dankzij zijn rol in ‘Game of Thrones’ internationaal doorbrak en intussen hoge ogen gooide met films als ‘X-Men: Days of Future Past’ en ‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’, kreeg heel wat lof voor zijn vertolking, inclusief nominaties voor een Golden Globe en een Critics’ Choice Award.

‘Cyrano’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top