Stilistische spektakels en familiefilms in de cinemareleases van de week

Films | Een Hollywoodprent met een enorme sterrencast, het fascinerende verhaal van de grootste discotheek van ons land en een hartverwarmende familiefilm over een krokodil, dat zijn de nieuwigheden die je deze week in de cinemazalen kan ontdekken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Amsterdam

De komische thriller ‘Amsterdam’, met in de hoofdrollen Christian Bale, Margot Robbie en John David Washington en bijrollen voor Chris Rock, Anya Taylor-Joy, Zoe Saldaña, Taylor Swift, Rami Malek, Robert De Niro en onze eigen Matthias Schoenaerts, kon met zo’n cast alleen maar een van de meest geanticipeerde films van het jaar zijn. De gestileerde film vertelt het verhaal van een dokter, een advocaat en een verpleegster die tussen de twee Wereldoorlogen getuige zijn van een moord en daar dan de schuld van krijgen, met alle dolle gevolgen van dien. Het verhaal is gebaseerd op de zogenaamde ‘Business Plot’, een samenzwering die zogezegd bedoeld was om president Franklin D. Roosevelt af te zetten.

Regisseur David O. Russell (‘Silver Linings Playbook’, ‘American Hustle') keert zeven jaar na het uitstekend onthaalde ‘Joy’ terug naar de cinemazalen. De eerste reacties op ‘Amsterdam’ zijn evenwel nog niet lovend. De acteerprestaties en de visuele stijl worden gelauwerd, maar de regie van O. Russell liet volgens critici wat te wensen over. Voor het bizarre en bijna waargebeurde verhaal is deze toch zeker een kijkje waard.

Zillion

Van een geanticipeerde Amerikaanse release naar wat zonder twijfel een van de meest gehypete Vlaamse films is. ‘Zillion’ van regisseur Robin Pront vertelt het verhaal van de legendarische Antwerpse discotheek Zillion, de flamboyante eigenaar Frank Verstraeten (gespeeld door Jonas Vermeulen) en alles dat achter de schermen gebeurde en het daglicht niet mocht zien. Ook voor de rol van Matteo Simoni als vaste gast Dennis Black Magic zou je een bezoekje aan de cinema moeten brengen. Andere rollen zijn voor Charlotte Timmers, Ella Leyers, Barbara Sarafian, Geert Van Rampelbergh en een parade aan andere bekende Vlaamse acteurs.

Het filmen van ‘Zillion’ was een kinderdroom voor Robin Pront, vertelt hij in dit interview met Pickx. “In de Zillion trof je zoveel verschillende persoonlijkheden: van Johnny’s uit Rumst tot Herman De Croo of prins Laurent. Fascinerend toch?”

Lyle, Lyle, Crocodile

De familiefilm ‘Lyle, Lyle, Crocodile’ is gebaseerd op een kinderboek uit 1965 over een krokodil die bij de familie Primm inwoont in een grote stad. Het verhaal begint bij de goochelaar Valenti (Javier Bardem), die maar niet aan de bak geraakt. Voor een talentenshow zoekt hij een unieke act, en dan vindt hij de zingende babykrokodil Lyle (met de stem van Shawn Mendes). Tijdens de performance krijgt Lyle echter plankenkoorts, waardoor Valenti alles verliest, waaronder zijn huis. Daar blijft Lyle alleen achter, tot de familie Primm (vertolkt door Constance Wu, Scoot McNairy en Winslow Fegley) in het huis intrekt. De jonge Josh (Fegley) vindt zijn draai maar niet, tot hij die vreemde, maar vriendelijke krokodil op de zolder vindt.

Regisseursduo Will Speck en Josh Gordon is bekend van hun debuutfilm ‘Blades of Glory’ en ‘Office Christmas Party’. Ze hebben ervaring met geanimeerde antropomorfe dieren via hun Marvel-serie ‘Hit-Monkey’.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top