Schrik en beef met ‘Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities’ op Netflix

Films | De meest schrikbarende dag van het jaar komt er aan. Ook Netflix weet dat we weldra Halloween vieren en lanceert bijgevolg een toepasselijke reeks. Met ‘Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities’ kom je helemaal in de sfeer. Pickx vertelt je alles over deze serie die geregisseerd wordt door niemand minder dan Guillermo del Toro zelf.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de reeks bespreekt Del Toro elke aflevering een gruwelijk verhaal. Stel je voor dat er ergens een kast staat die vol zit met nachtmerries en duistere gedachten. Waar zou je dan bang van zijn? Wij zouden in ieder geval niet willen dat die kast open gaat, laat staan dat we erin vast komen te zitten! Net dat is het concept achter ‘Cabinet of Curiosities’, een reeks vol duistere verhalen.

In elke aflevering krijgt de kijker een gruwelijk verhaal te zien. De rode draad doorheen al die verhalen is dat telkens wordt gefocust op de donkere kanten van de personages. In de reeks wordt het slechtste uit de personages naar boven gehaald in angstaanjagende scènes.

Guillermo del Toro is een genie

Achter 'Cabinet of Curiosities' zit niemand minder dan filmmaker Guillermo del Toro. Hij maakte eerder al indruk met films als 'Pan's Labyrinth' (2006) en 'The Shape of Water' (2017), maar hij heeft er nog lang niet genoeg van. De regisseur heeft nog steeds heel veel originele ideeën, en deze nieuwe reeks is het bewijs van de onuitputtelijke creativiteit van de man.

Hoewel hij niet de scenarist van het verhaal is, vertelt hij de reeks wel. Hij begeleidt de kijker aan het begin van elke aflevering in wat er zal komen. Hij doet eigenlijk wat Alfred Hitchcock deed in 'Alfred Hitchcock presents'. En we moeten eerlijk zijn, del Toro vervult die rol op een zeer goede manier. Hij schreef ook enkele van die verhalen achter de reeks. Hij is de schrijver van het verhaal ‘Lot 36’ uit de eerste aflevering en ‘The Murmuring’, dat in de zevende aflevering aan bod komt.

Ook de cast ziet er meteen prestigieus uit. In de serie zien we onder meer Tim Blake Wilson ('Watchmen', 'Nightmare Alley'), Sofia Boutella ('Kingsman') en Andrew Lincoln ('The Walking Dead') terug. Ook een van de drie hoofdrolspelers uit de Harry Potter-films komt in deze reeks aan bod: Rupert Grint. ‘Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities’ bestaat uit acht afleveringen, waarvan er elke dag twee worden gelanceerd tussen 25 en 28 oktober. 

Ontdek ‘Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top