Dit zijn de strafste filmrollen van de jarige Jeff Goldblum (70)

Films | Hoera! De Amerikaanse acteur Jeff Goldblum is zeventig jaar geworden. Om dat te vieren dook Pickx in de filmarchieven van Hollywood op zoek naar de beste rollen van Goldblum. En wat blijkt? De man heeft er heel wat.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘Jurassic Park’

Beginnen doen we bij ‘Jurassic Park’: de filmfranchise die Goldblum mee op de kaart heeft helpen zetten. Goldblum speelde in 1993 voor het eerst de rol van Dr. Ian Malcolm in ‘Jurassic Park’ en kroop nadien nog vier keer in de huid van dit personage. In ‘Jurassic Park: The Lost World’, het tweede deel van de filmreeks, zien we hoe Goldblum zonder hulp van zijn collega’s Sam Neill en Laura Dern aanvallen van dinosaurussen probeert af te slaan.

In ‘Jurassic Park: The Lost World’ ontdekt Dr. Ian Malcolm dat er nog een tweede eiland met dinosauriërs bestaat. Hij wordt door John Hammond (Richard Attenborough) gevraagd om het leven op het eiland te documenteren en ontdekt tijdens die missie dat er jacht wordt gemaakt op de prehistorische dieren…

‘Jurassic Park: The Lost World’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus

'The Fly'

Enkele jaren voordat Jeff Goldblum het opnam tegen dinosauriërs, was de man al te zien in cultklassieker ‘The Fly’ uit 1986. Deze film werd geregisseerd door David Cronenberg en werd een immens succes. De prent won bovendien een Oscar voor Beste Make-up.

In ‘The Fly’ zien we hoe de briljante maar eenzame wetenschapper Seth Brundle (Jeff Golblum) sleutelt aan een teleporteermachine. Op een dag ontmoet hij een jonge journaliste aan wie hij zijn uitvinding wil demonstreren. Tijdens deze demonstratie vliegt er een vlieg in de teleporteermachine waardoor het DNA van het dier vermengd raakt met dat van de wetenschapper. Dit heeft verschrikkelijke gevolgen voor Seth die zich naar verloop van tijd steeds meer een vlieg begint te voelen.

Ontdek 'The Fly' op Disney+ vanaf nu via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. 

'The Grand Budapest Hotel'

In 2014 was Jeff Goldblum te zien in ‘The Grand Budapest Hotel’ van regisseur Wes Anderson. Goldblum sloeg eerder al de handen in elkaar met Anderson, maar deze prent is een van de meest geslaagde samenwerkingen tot nog toe. Dat vond ook de pers want ‘The Grand Budapest Hotel’ werd genomineerd voor negen Oscars, waarvan het er ook vier kon winnen.

‘The Grand Budapest Hotel’ speelt zich af in het Europa van de jaren twintig. In deze film zien we hoe de jonge piccolo Zero Moustafa (Tony Revolori) van ‘The Grand Budapest Hotel’ onder de arm wordt genomen door Monsieur Gustave (Ralph Fiennes). Die wordt op een dag beschuldigd van een moord op zijn oude liefde, om zo een prestigieus schilderij in handen te kunnen krijgen. Zero gelooft de beschuldigingen niet en besluit Monsieur Gustave te helpen.

Ontdek 'The Grand Budapest Hotel' op Disney+ vanaf nu via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. 

'Isle of Dogs'

In 2018 werkten Wes Anderson en Jeff Goldblum samen aan de film ‘Isle of Dogs’. Deze animatiefilm bevat invloeden van Japanse filmmakers zoals Kurosawa en Miyazaki en werd zelfs genomineerd voor twee Oscars. Goldblum speelt in deze film de rol van… hoe kan het ook anders: een hond!

In ‘Isle of Dogs’ zien we hoe een corrupte burgemeester van de fictieve Japanse stad Megasaki alle honden heeft verbannen naar Trash Island. De twaalfjarige Atari Kobayashi gaat daar op zoek naar zijn trouwe viervoeter Spots en ontdekt op een eiland een groep honden die onder het commando staan van Rex.

Ontdek 'Thor: Ragnarok' op Disney+ vanaf nu via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. 

'Thor: Ragnarok'

In deze superheldenfilm uit 2018 zien we hoe Jeff Goldblum de rol van Grootmeester speelt. De Grootmeester is een oeroud almachtig buitenaards wezen die de superhelden graag tegen elkaar opzet. De Grootmeester is bovendien hedonisch van aard: dat wil zeggen dat hij graag geniet van alle deugden van het leven.

‘Thor: Ragnarok’ is een avontuurlijke superheldenfilm waarin Thor (Chris Hemsworth) gevangen wordt gehouden op de planeet Sakaar, de thuisbasis van de Grootmeester. Daar wordt hij gedwongen om te vechten tegen de Hulk (Mark Ruffalo). Als Thor het gevecht overleeft, kan hij terugkeren naar Asgard om de plannen van Hela (Cate Blanchett), de godin van de Dood, te dwarsbomen.

Ontdek 'Thor: Ragnarok' op Disney+ vanaf nu via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. 

'Independence Day'

Enkele jaren na ‘The Fly’ en ‘Jurassic Park’ was Jeff Goldblum te zien in sciencefictionfilm ‘Independence Day’ van regisseur Roland Emmerich. Deze film is tot op de dag van vandaag nog steeds een van de meest succesvolle films uit het genre en daar hebben het ijzersterke scenario, de visuele effecten en de acteerprestaties van Jeff Goldblum, Will Smith en Bill Pullman alles mee te maken.

In deze film zien we hoe aliens de aarde willen overnemen en bijgevolg ook de mensheid willen vernietigen. De president van de Verenigde Staten kan gelukkig nog rekenen op het krachtdadige optreden van legerkapitein Steven Hiller (Will Smith) die samen met technicus David Levinson (Jeff Goldblum) de plannen van de aliens kan dwarsbomen.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top