'The School of Good and Evil' arriveert op Netflix en belooft een andere kijk op de sprookjeswereld

Films | Je hebt waarschijnlijk al gemerkt dat er een beloftevolle nieuwkomer beschikbaar is de Netflix-catalogus. 'The School of Good and Evil' is waarschijnlijk een van de meest verwachte films van het najaar. De door Paul Feig geregisseerde speelfilm is gebaseerd op de fantasieromans van Soman Chainani en neemt ons mee naar een magische school waar zowel helden als schurken uit sprookjes worden opgeleid.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De op 13 september onthulde officiële trailer zette al de toon voor deze langverwachte film. In dit moderne sprookje worden Sophie en Agathe, twee vriendinnen, gedwongen zich aan te sluiten bij een magische school die helden en schurken traint om goed en kwaad in evenwicht te houden. Hun lot verandert van de ene op de andere dag, namelijk tijdens de nacht dat ze ontvoerd worden door een mysterieuze vogel. Een legende in hun dorp zegt dat elke vier jaar twee tieners op magische wijze verdwijnen. Sophie droomt ervan haar leven te veranderen, ze wil leven als een sprookjesprinses. Haar wens komt bijna uit als het vreemde wezen de twee meisjes naar 'De School van Goed en Kwaad' brengt. De twee tieners begrijpen niet wat hen overkomt. Terwijl Agathe dacht dat ze voorbestemd was om heks te worden, wordt ze helemaal in het roze gekleed om de school van de goeden binnen te gaan. Sophie zal op haar beurt niet haar droom kunnen waarmaken om prinses te worden. In plaats daarvan wordt het 'goede' meisje naar de school van het kwaad gestuurd, waar ze leert om kwaadaardige spreuken uit te spreken. Ze zullen allebei proberen te bewijzen dat er een vergissing is.

Deze nieuwe Netflix-productie wordt geregisseerd door Paul Feig, die je vast wel kent van de veelgeprezen producties 'Spy', 'Ghostbusters' en 'My Best Friends'. Dit is de eerste verfilming van Soman Chainani's bestsellers, waarvan 2,5 miljoen exemplaren zijn verkocht. De auteur had in een verklaring haar opwinding geuit om haar werk op het scherm te zien verschijnen. "Om een van zijn boeken bewerkt te zien tot een film voor Netflix door een van mijn favoriete regisseurs is zowel een eer als een droom die uitkomt. Paul Feig is een briljante filmmaker die werelden perfect weet te herscheppen. Hij is de perfecte persoon voor de vele wendingen van 'De School van Goed en Kwaad'. Ik weet zeker dat Paul er een echt sprookje van zal maken."

Een magische school

Harry Potter-fans zullen vast enkele parallellen ontdekken in deze betoverende wereld van prachtige decors en magische special effects. Zodra je de beroemde school in de trailer ziet verschijnen, denk je meteen aan Zweinstein. Het is een school gebouwd in het midden op een afgelegen heuvel. De school is verdeeld in twee gebouwen: één voor de helden en één voor de schurken. Beide scholen zijn verbonden door een brug die bewijst hoe eenvoudig het is om van goed naar kwaad te gaan of omgekeerd. Er zijn ook veel magische voorwerpen zoals in het universum van J.K. Rowling. Terwijl de Sorteerhoed beslist in welk huis Harry en zijn vrienden zullen trainen als tovenaars, is het in deze film het Grote Verhalenboek dat elke leerling de weg wijst. Bovendien heeft Chainani's school leraren die even vreemd en fascinerend zijn als Sneep, Hagrid, McGonagall en Perkamentus.

Een vijfsterrencast

Sofia Wylie ('High School Musical') en Sophia Anne Caruso ('Number Four') vertolken respectievelijk de rollen van Agatha en Sophie. Ze schitteren naast enkele van de grootste namen uit de filmwereld. Charlize Theron vertolkt de rol van de excentrieke Lady Lesso, die de school van het kwaad leidt. De goede school staat onder toezicht van de zachtaardige professor Dovey, een rol van Kerry Washington. Michelle Yeoh kruipt in de huid van professor Anemone. En in de trailer heb je misschien andere bekende gezichten ontdekt, zoals Jamie Flatters, Kit Young, Rachel Bloom en Laurence Fishburne.

Ontdek ‘The School of Good and Evil’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top