Harry Styles bevestigt zijn acteertalenten in 'My Policeman'

Films | 'My Policeman', vanaf 4 november te zien via Prime Video, vertelt het verhaal van een driehoeksverhouding tussen een politieagent, zijn vrouw en een andere man. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Bethan Robert, die zich zelf liet inspireren door het waargebeurde verhaal van de Britse romanschrijver E.M. Forster die een liefdesrelatie had met een getrouwde politieagent.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Harry Styles schittert in het waargebeurde verhaal van 'My Policeman'

De roman "Maurice" van E.M. Forster vertelt het verhaal van een jonge Engelsman die zijn homoseksualiteit en zijn eerste grote liefde ontdekt – een belangrijke gebeurtenis die gepaard gaan met intense gevoelens van schuld, woede en angst, ook omdat homoseksualiteit tot 1967 illegaal was in het Verenigd Koninkrijk. Forster stierf in 1970, en hoewel hij in 1913 aan de roman begon te schrijven, werd hij pas postuum gepubliceerd. Toch heeft de roman niets van zijn kracht verloren dankzij de vernietigende eerlijkheid en de beschrijvingen van pijn en vervreemding, toen en nu. Vertrekkend van dit waargebeurde verhaal schreef de Britse Bethan Robert 'My Policeman', waarbij ze het verhaal verplaatste van de jaren 1920 naar de jaren 1950. Regisseur Michael Grandage en scenarist Ron Nyswaner gebruikten haar boek dan weer als basis voor de film 'My Policeman'.

In de rol van de politieagent vinden we Harry Styles terug. En Styles, na het succes van zijn derde studioalbum 'Harry's House' en zijn bejubelde rol in de film van zijn vriendin Olivia Wilde 'Don't Worry Darling', maakt opnieuw naam voor de camera. Het verhaal speelt zich af in het Brighton van de jaren 1950 waar de homoseksuele politieagent Tom Burgess trouwt met schooljuf Marion Taylor terwijl hij een relatie onderhoudt met Patrick Hazlewood, een museumconservator. In de Britse samenleving van die tijd dreigt het geheim dat zij delen hen allen te ruïneren. Emma Corrin (prinses Diana in seizoen 4 van 'The Crown') en David Dawson ('The Last Kingdom') spelen de anderen rollen van deze liefdesdriehoek.

De film is opgebouwd rond flashbacks tussen het verleden (de scènes met Styles) en het huidige Brighton waarin een oudere Marion (Gina McKee) nu voor Patrick (Rupert Everett) zorgt, terwijl Tom (Linus Roache), weigert hem te zien - een structuur die de personages meer psychologische diepgang geeft. De bedoeling is immers om het grijze maar vredige leven van het oude echtpaar te laten contrasteren met de intensiteit van hun jeugd.

‘My Policeman' is vanaf 4 november beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top