‘The Responder’ op Canvas: de beste tv-rollen van Martin Freeman

Series | Canvas zendt vanavond de eerste en tweede aflevering van de miniserie ‘The Responder’ uit, een politiedrama met Martin Freeman in de rol van hulpverlener Chris Carson. De Britse acteur maakte in zijn rijke carrière al heel wat furore op het kleine scherm. Pickx presenteert een bloemlezing van zijn beste tv-rollen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘The Office’

Het succes van de Britse sitcom ‘The Office’ reikte verder dan het Verenigd Koninkrijk en waaide over naar de Verenigde Staten. De show kwam uit de koker van komisch genie Ricky Gervais, als een van de eerste en de beste mockumentaries op tv, met een hilarische kijk op het leven van kantoorpersoneel in Slough, Engeland.

Gervais speelt de zelfingenomen, aandachtsgeile David Brent, de algemeen directeur van papierbedrijf Wernham Hogg, naast Tim Canterbury (Martin Freeman), de sympathieke, methodische en geestige vertegenwoordiger. Freeman blinkt uit als de stem van de rede, kalmte en normaliteit in een hectische kantooromgeving vol idioten.

‘Sherlock’

Freeman schitterde naast Benedict Cumberbatch in 'Sherlock', de moderne BBC-bewerking van Arthur Conan Doyles klassieke boekenreeks over Sherlock Holmes. Freeman speelt de rol van Dr. John Watson, Sherlocks (Cumberbatch) boezemvriend en spitsbroeder. Watson is intelligent, opmerkzaam en zeer loyaal aan zijn intellectueel superieure beste vriend en speelt ogenschijnlijk de tweede viool van Sherlock, maar zijn bescheiden bijdragen en geduld bieden de vaak flamboyante, scherpzinnige Sherlock een solide basis voor zijn speurwerk.

‘Sherlock’ staat trots in de top 20 van beste tv-shows aller tijden van IMDb en is een bewijs van de geniale chemie tussen Cumberbatch en Freeman op het scherm. Zijn rol van Dr. Watson leverde Freeman in 2011 een BAFTA en in 2014 een Emmy op.

‘Fargo’

De reeks is een adaptatie van de gelijknamige Oscarwinnende film uit 1996. Freeman kruipt in de huid van de ruggengraatloze verkoper van levensverzekeringen, die uitgroeit tot moordenaar Lester Nygaard in het eerste seizoen van het drama uit Minnesota. Nygaard ontmoet buitenstaander Lorne Malvo (een grandioze Billy Bob Thornton) in het ziekenhuis, die Nygaard voorstelt zijn pestkop op school, Sam Hess, te vermoorden.

Vervolgens escaleert zijn leven compleet. Nygaard doodt in een vlaag van woede en zinsverbijstering zijn verbaal agressieve vrouw Pearl, en Malvo schakelt de politiechef uit die de zaak onderzoekt. En dat is nog maar de eerste aflevering van het tiendelige zwarte komediedrama. Freeman werd geheel terecht genomineerd voor een Emmy voor zijn rol.

Bekijk ‘The Responder’ vanavond om 20u40 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top