‘Good Luck to You, Leo Grande’: een film die niets uit de weg gaat, nu in de VOD-catalogus

Films |

De film 'Good Luck to You, Leo Grande', die nu te vinden is in de VOD-catalogus van Pickx, doorbreekt verschillende taboes en speelt zich voornamelijk af in eenzelfde hotelkamer. Met Emma Thompson en Daryl McCormack als hoofdrolspelers worden de thema's seksualiteit, zelfvertrouwen en body image op een openhartige manier naar de voorgrond gebracht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wanneer je de term erotische komedie hoort vallen, denk je naar alle waarschijnlijkheid terug aan de tienerkomedies uit de jaren 2000 zoals ‘Road Trip’, ‘The Girl Next Door’ of ‘American Pie’. ‘Good Luck to You, Leo Grande’ bewijst dat het ook anders kan, op een meer moderne manier en met iets gesofisticeerdere humor.

Nancy (Emma Thompson) is een weduwe die in een opwelling een beroep doet op de diensten van sekswerker Leo (Daryl McCormack). Ze heeft nog nooit een orgasme beleefd met haar man en ondanks dat ze nerveus en terughoudend is, besluit ze haar seksleven op te leuken. Leo geeft toe aan haar verlangens en leert haar wat ze al die jaren gemist heeft, terwijl er een bijzondere vriendschap tussen de twee ontstaat.

In de hoofdrol treffen we Emma Thompson aan, die twee Oscars won: als actrice voor ‘Howard’s End’ en als schrijfster van ‘Sense and Sensibility’. Haar tegenspeler Daryl McCormack vertolkt de rol van Isaiah Jesus in de TV-serie ‘Peaky Blinders’.

Uitdaging voor Emma Thompson

In de film koos de actrice ervoor om zich uit te kleden, wat naar eigen zeggen het moeilijkste is wat ze in haar 40-jarige carrière gedaan heeft. “Een gezonde terreur” noemde ze het, omdat het personage van Nancy op haar lijkt qua leeftijd, achtergrond en verlangen om het goed te doen. De rol vergde evenwel een mate van emotionele en fysieke kwetsbaarheid die ze niet gewend was. Ter voorbereiding zouden Thompson, McCormack en regisseur Sophie Hyde een van hun repetitiedagen naakt gewerkt hebben.

Hoewel de indrukwekkende carrière van Thompson 40 jaar en tientallen projecten omvat, verscheen ze slechts een paar keer naakt voor de camera. “Ik zal om heel eerlijk te zijn nooit gelukkig zijn met mijn lichaam. Ik ben te vroeg gehersenspoeld en kan dat niet ongedaan maken”, vertrouwde ze toe.

Over seks, zowel de absurditeiten ervan als de subtiliteiten van vrouwelijk genot, kan ze wel praten. En laat een luchtige behandeling van het onderwerp zonder taboes en met groot respect net datgene zijn waar de film om draait.

'Good Luck to You, Leo Grande' is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top