Deze Vlaamse films kleuren je VOD-catalogus

Films | Hollywood produceert natuurlijk blockbuster na blockbuster, maar ons eigen Belgenlandje hoeft niet onder te doen. Vlaamse films zijn minstens even grappig, entertainend, spannend of angstaanjagend. Pickx zet daarom een paar Vlaamse parels in de kijker in de VOD-catalogus. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nowhere

Ex-truckchauffeur André vult zijn dagen met het opknappen van een afgelegen baancafé. Zijn routineuze bestaan wordt opgeschrikt wanneer hij de dakloze tiener Thierry betrapt op een poging tot inbraak. Sterk geraakt door zijn verhaal, neemt André hem onder zijn hoede en gaan ze op zoek naar een spoor van Thierry’s familie. Tijdens de roadtrip groeit niet alleen een bijzondere vriendschap maar ook het besef dat ze elkaar nodig hebben om het verleden te laten rusten.

Peter Monsaert schetst in deze film een gelaagd portret met ontroerende personages, over verbinding, hoop en familiale roots. In de hoofdrol zien we Koen De Bouw, in zijn meest kwetsbare rol ooit, en de jonge talentvolle Noa Tambwe Kabati.

Dealer

De 14-jarige drugsdealer Johnny verblijft in een tehuis voor jongeren met een moeilijke thuissituatie. Johnny maakt deel uit van een bende die onder leiding staat van Luca. Maar eigenlijk droomt hij van een beter leven. Op een dag ontmoet hij de succesvolle acteur Antony en ontstaat er een onverwachte en bijzondere band tussen hen.

'Dealer' is het langspeelfilmdebuut van Jeroen Perceval, die de film zowel schreef als regisseerde. In de hoofdrollen zie je Sverre Rous als Johnny, Bart Hollanders als Luca en Ben Segers als Anthony.

De Behandeling

Er hangt een zware schaduw over het leven en de relaties van rechercheur Nick Cafmeyer. Nick worstelt sinds zijn 9de met de onopgeloste verdwijning van zijn broertje Bjorn. Op aanwijzen van Nick is zijn buurman Plettinckx, een zedendelinquent, toen verhoord en weer vrijgelaten. Het blijft op Nick wegen. De enige vrouw die een knipperlicht-relatie met hem kan aanknopen is zijn chef, de iets oudere Danni. Danni aarzelt dan ook om Nick te betrekken bij een nieuwe onrustwekkende zaak: een koppel is drie dagen vastgehouden door een indringer. Van hun 9-jarig zoontje Robin en de dader ontbreekt elk spoor. Nick neemt de leiding in een adembenemende klopjacht.

'De Behandeling' kwam uit in 2014 en werd geregisseerd door Hans Herbots. Het verhaal is gebaseerd op de bestseller 'The Treatment' van Mo Hayder. Hoofdrollen in deze thriller worden vertolkt door Geert Van Rampelberg, Ina Geerts, Johan Van Assche en Laura Verlinden. 

D'Ardennen

Een brutale homejacking loopt helemaal fout. Dave, een van de twee overvallers, moet z’n broer Kenneth noodgedwongen achterlaten. Vier jaar later komt Kenneth vrij uit de gevangenis en is er veel veranderd. Dave heeft z’n leven op de rails gekregen en probeert z’n broer te helpen waar mogelijk, maar kijkt met lede ogen toe hoe ongeleid projectiel Kenneth ten koste van alles z’n ex-vriendin Sylvie terug voor zich probeert te winnen.

'D'Ardennen' is een Belgische film uit 2015 onder regie van Robin Pront. De film ging in première op 14 september op het Internationaal filmfestival van Toronto. Kevin Janssens, Jeroen Perceval en Veerle Baetens kruipen in de huid van respectievelijk Kenneth, Dave en Sylvie.

Marina

Italië 1948. De 10-jarige Rocco groeit op in een prachtig maar arm bergdorpje in Calabrië, tot zijn vader op een dag beslist om op zoek te gaan naar een betere toekomst voor zijn gezin. Hij vertrekt naar België, om daar geld te verdienen in de steenkoolmijnen, en dan naar zijn geboorteland terug te keren. Maar al vlug laat hij zijn gezin overkomen en zo wordt de jonge Rocco van de ene dag op de andere een migrant. De grauwe mijnstreek in Limburg, de ijzige winters, het racisme en de vreemde taal en cultuur zijn een domper op de levensvreugde van de kleine jongen. Rocco wil zijn zoals de andere kinderen en iets betekenen in het leven.

'Marina' is gebaseerd op het leven van zanger Rocco Granata, die met zijn lied 'Marina' zijn eerste en meteen wereldwijde hit scoorde. De film uit 2013 werd geregisseerd door Stijn Coninx en zet Matteo Simoni en Evelien Bosmans in de hoofdrollen. 

Cool Abdoul

Alles lijkt mee te zitten voor Gentenaar Ismail Abdoul: door zijn talent als bokser haalt hij de Belgische top en in de liefde vindt hij zijn soulmate Sylvie. Daarnaast werkt hij als portier in het nachtleven en ook hier klimt hij steeds verder op. Hij wordt een levende legende in en buiten de ring. Maar samen met het succes komen de problemen, wanneer hij steeds meer verstrikt raakt in een web van leugens en geweld. Hij zal het ultieme gevecht moeten aangaan: dat met zichzelf.

Deze biopic over de Gentse bokser Ismail Abdoul ging vorig jaar in première op het Film Fest Gent. De film werd geregisseerd door Jonas Baeckeland en Nabil Mallat kruipt in de huid van de bokser. 

Nachtwacht: De Poort der Zielen

Ook aan de jongsten onder ons werd er gedacht, want in de Vlaamse collectie in de VOD-catalogus vind je de vrienden van de Nachtwacht terug.

De bewoners van het pittoreske Schemermeer maken zich op voor een groot dorpsfeest. Vladimir, Wilko en Keelin, de leden van de Nachtwacht, hebben extra reden tot feesten want hun vriend en mentor Vega mag eindelijk uit zijn boek komen. Maar de vreugde is van korte duur want de drie helden krijgen slecht nieuws te horen. Iemand van hen zal immers de Nachtwacht moeten verlaten. Ondertussen beraamt de opperdemon Nemmeza snode plannen om alleenheerser te worden over alle werelden. Zal de Nachtwacht sterk genoeg zijn om dit duistere wezen tijdig te stoppen?

Maar dat is niet alles, in de Vlaamse collectie vind je ook 'Zeppos', 'Ra(y)mon en het paard van Sinterklaas', 'Mijn vader is een saucisse', 'Labyrinthus', 'Het vonnis', 'Rundskop', 'Torpedo', 'Zaak Alzheimer', 'Image', 'Koko Flanel', 'Bastaard', 'Bittersweet Sixteen', 'Yummy', 'K3 Dans van de farao', '100% wolf', 'K3 Love Cruise', 'Waar is het paard van Sinterklaas' en 'Vermist'.

De Vlaamse collectie
is nog tot 3 november beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top