5 weetjes over ‘Avengers: Endgame’ die je vast nog niet wist

Films | ‘Avengers: Endgame’ is een van de meest spannende superheldenfilms uit de recente filmgeschiedenis. Deze film uit 2018 werd met lof overladen en maakte nog meer mensen fan van het Marvel-universum. Ben jij ook een fan geworden? Dan heb je vast oren naar deze vijf weetjes over de film.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zinnetje stond niet in filmscript

In de ‘Avengers Endgame’ zien we hoe Tony Stark (Robert Downey Jr.) samen met Pepper Potts (Gwyneth Paltrow) een gezin heeft gesticht en hoe de twee samen een dochtertje hebben gekregen: Morgan Stark (Lexi Rabe). Dat dochtertje zegt op een bepaald moment in de film tegen haar papa: “I Love You 3000” waarop iedereen in zwijm moet vallen. Gek genoeg stond het zinnetje oorspronkelijk niet in het filmscript, maar werd het door de producers toegevoegd nadat Robert Downey Jr. een anekdote had verteld over zijn eigen dochtertje. Die had ooit tegen haar vader (Robert Downing Jr.) immers net dezelfde woorden gezegd.

Natalie Portman zit wel (en niet) in de film

De cast van ‘Avengers Endgame’ is er eentje om duimen en vingers van af te likken. Tekenden present: Robert Downey Jr. als Iron Man, Chris Evans als Captain America, Scarlett Johansson als Black Widow, Chris Hemsworth als Thor, Mark Ruffalo als Hulk, Jeremy Renner als Hawkeye, Briel Larson als Carol Danvers, Paul Rudd als Ant-Man, Tom Holland als Spider-Man, wijlen Chadwick Boseman als Black Panther, Chris Pratt als Star-Lord en natuurlijk Josh Brolin als Thanos. De hele bende is dus van de partij. Eén actrice verdient een speciale vermelding en dat is Natalie Portman. Zij speelt in het Marvel-universum de rol van Jane Foster, de vriendin van Thor en doet dat in ‘Avengers Endgame’ opnieuw. Portman is echter maar eventjes te zien in deze film en heeft eigenlijk nooit op de set gestaan. Dat komt omdat de makers beeldmateriaal uit eerdere ‘Thor-films hebben gebruikt om het personage van Portman in deze film op te voeren. Slim!

1.400 grafische artiesten voor ultieme vechtscène

In ‘Avengers Endgame’ krijgen we een van de meest megalomane en spannende vechtscènes uit de recente filmgeschiedenis te zien. Die vechtscène, die ook de ontknoping van de film bepaalt, werd grotendeels door computers opgesmukt en dat klusje kostte naar verluidt 16 weken de tijd om te klaren. Dat zijn vier maanden! Marvel schakelde meer dan 1.400 grafische artiesten in om het grafische huzarenstukje tot een goed einde te brengen maar het resultaat mag er wat ons betreft ook wezen! Wie er uiteindelijk als winnaar overblijft, verklappen we nog niet maar het staat vast dat de grafische afdeling van Marvel als morele winnaar aangeduid mag worden.

Robert Downey Jr. las als enige acteur het hele script

Kort nadat ‘Avengers: Infinity War’ uitkwam in 2018, werd er door de miljoenen Marvel-fans halsstarrig uitgekeken naar de volgende film in de filmfranchise: ‘Avengers: Endgame’. De bonzen van Marvel hadden dit in de mot en stonden erop dat er geen enkel detail over de volgende film zou uitlekken. Dat zou nefast zijn voor alle spanning en sensatie. Ze namen hiervoor enkele maatregelen en één daarvan was om geen enkele acteur of medewerker het volledige filmscript van de film mee te geven. Enkel de hoofdpersonages kregen van Marvel een inkijk in het volledige verhaal en daar hoorde Robert Downey Jr. (Iron Man) bij. Hij mocht als een van de eerste en enige acteurs het verloop van ‘Avengers: Endgame’ inkijken.

Eten op de set

Robert Downey Jr. genoot een bijzondere status op de set van ‘Avengers: Endgame’, maar moest, net als zijn collega’s, soms volledige dagen beschikbaar zijn op diezelfde filmset. Daar was niet altijd tijd voor een koffiepauze of een vieruurtje waardoor de acteur naar verluidt soms iets in zijn mond moest steken om zijn honger te stillen. Volgens bronnen gebeurde het wel eens dat Robert Downey Jr. aan een scène begon met eten in zijn mond. Regisseurs Anthony en Joe Russo vonden dat allemaal oké, zolang de uiteindelijke scène er maar goed uitzag. Dat was gelukkig ook altijd het geval.

Ontdek 'Avengers: Endgame' op Disney+, nu beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top