Wat heeft Aaron Paul allemaal uitgespookt sinds ‘Breaking Bad’?

Films | Vanavond zendt VTM 3 ‘Welcome Home’ uit, een thriller met Aaron Paul en Emily Ratajkowski over een stel dat een romantische villa in Italië huurt om hun relatie te redden, maar dat is buiten de knappe eigenaar van het huis gerekend. Paul verkreeg dankzij ‘Breaking Bad’ een sterrenstatus, maar hoe verging het hem sinds het einde van de succesreeks?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het is alweer een tijdje geleden sinds de slotaflevering van 'Breaking Bad' in 2013 op het scherm verscheen. Wat heeft Aaron Paul sindsdien uitgespookt? De acteur heeft niet stilgezeten, zo blijkt.

Paul fungeerde in ‘Breaking Bad’ als het morele kompas van Walter White, de hoofdfiguur van de veelbekroonde reeks. Voordat hij de iconische rol van Jesse Pinkman kreeg, sprong Paul van commercial naar commercial, met verschillende kleine cameorolletjes. Sinds het einde van ‘Breaking Bad’ heeft de acteur zich op vele terreinen gewaagd, waaronder stemacteren, een ngo ondersteunen, een nieuwe drank introduceren en het vaderschap.

Zes jaar na het einde van ‘Breaking Bad’ kroop Paul opnieuw in de vertrouwde huid van Jesse Pinkman om zijn personage een welverdiend afscheid te geven op Netflix in ‘El Camino: A Breaking Bad Movie’. De film, geregisseerd door Vince Gilligan, pakt de draad op waar de finale ophield en was vooral een cadeautje voor de fans.

Rollen in filmflops

Het succes van ‘Breaking Bad’ – zowel critici als publiek waren lovend – kan Paul voorlopig niet evenaren met zijn filmrollen. In 2013 speelde hij mee in de kassaflop ‘Exodus: Gods and Kings’. Ook andere films waarin Paul deel uitmaakte van de cast flopten in de filmzalen, waaronder ‘Need for Speed’ (2014) en de komedie ‘Central Intelligence’ (2016) met Dwayne Johnson en Kevin Hart.

Nog in 2016 versierde Paul een hoofdrol in de mysterieuze thriller ‘Come and Find Me’. De tv-film bleef grotendeels onder de radar, net als het drama ‘Welcome Home’ uit 2018 – dat overigens overwegend negatief onthaald werd door pers en publiek. In 2020 was Paul te zien in het biodrama ‘Quad’, waarvan de opnames dateerden van 2011, maar ook die speelfilm verdween geruisloos in de anonimiteit. Zijn jongste poging – een hoofdrol in de satirische sciencefictionthriller ‘Dual’ – kreeg evenmin veel ruchtbaarheid, maar de tv-film sprokkelde wel enkele positieve recensies.   

Wél succes in series

Dan lijken series Paul beter te liggen. Kort nadat het doek gevallen was over ‘Breaking Bad’ landde Paul de stemrol van Todd Chavez in de tragikomedieserie ‘BoJack Horseman’ van Netflix. De animatieserie behandelt op een komische manier maatschappelijke onderwerpen als mentale gezondheidsproblemen, alcoholisme en zelfhaat. De reeks werd drie keer genomineerd voor een Emmy en won 34 tv-prijzen.

Van 2020 tot 2022 speelde hij de vaste rol van oorlogsveteraan Caleb Nichols in de gelauwerde tv-reeks ‘Westworld’. In seizoen drie en vier was zijn personage een protagonist in de serie, die liefst zeven Emmy’s in de wacht sleepte.

Bekijk ‘Welcome Home’ vanavond om 22u50 op VTM 3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top