Lea Michele speelt Fanny Brice in revival van 'Funny Girl': waarom deze casting voor veel kritiek zorgt!

Series | Op Broadway kan je kijken naar een nieuwe creatie van de musical ‘Funny Girl’. Daarin zal de hoofdrol niet langer gespeeld worden door Barbara Streisand. Voormalig Glee-actrice Lea Michele zal de rol van de iconische Fanny Brice vertolken. De keuze voor die actrice, maar ook het stuk zelf, oogst intussen wel veel kritiek. Pickx vertelt je er alles over.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In 1968 kreeg de musical ‘Funny Girl’ een verfilming. De film met Barbara Streisand in de hoofdrol gaat over het verhaal van de actrice en zangeres Fanny Brice en hoe zij in de jaren dertig haar carrière opbouwde. De film groeide uit tot een grote klassieker waardoor de carrière van Barbra Streisand helemaal gelanceerd werd. Ze deed het niet alleen goed als actrice, want ook in de muziekwereld scheerde ze hoge toppen. 

Het is dan ook geen verrassing dat ‘Funny Girl’ uitgroeide tot een klassieker en nog steeds heel vaak wordt bekeken. Ook op Broadway speelt een toneelgezelschap de musical nog vaak, alleen wordt de hoofdrol nu vertolkt door Lea Michele die de rol van Fanny Brice op zich neemt. Ze was altijd al een grote fan van Barbara Streisand en is de geknipte vrouw voor de rol. 

De keuze voor Brice verliep evenwel niet zonder slag of stoot. Hoewel Lea Michele haar interesse in ‘Funny Girl’ en haar droom om Fanny Brice te spelen nooit onder stoelen of banken stak, was het Beanie Feldstein die eerst de rol kreeg in de revival van de musical op Broadway. Die keuze werd op het internet fel bekritiseerd en het was pas toen de actrice vertrok dat Michele werd aangesteld.

Geruchten en castingproblemen

Maar ook die casting leidde tot veel kritiek. Vooral haar houding op de set zorgt voor problemen, want ze werd beschuldigd voor intimidatie en racisme tegenover een van haar collega’s. Hoewel ze publiekelijk haar excuses aanbood en beloofde een andere houding aan te nemen, blijft het publiek de vrouw associëren met haar foutief gedrag. Het is voor haar dan ook moeilijk om in de voetsporen van Barbara Streisand te treden, want zij genoot een immense populariteit bij het publiek.

De keuze voor Michele wordt nog eens bemoeilijkt omdat er ook geruchten zijn dat Lady Gaga aanvankelijk werd aangeduid als hoofdrolspeelster. Volgens veel reacties op sociale media ging de kwaliteit van het stuk na de niet-selectie van de populaire zangeres alleen maar naar beneden. Maar volgens de producenten was er gewoonweg geen geld om de grote ster te betalen voor de hoofdrol.

Lea Michele maakte onlangs haar debuut als Fanny Brice en heeft ondanks de kritiek ook al heel wat lof gekregen. Nog voor het stuk goed en wel begon, stond het publiek al te applaudisseren. Daarnaast kreeg ze ook al heel wat staande ovaties, misschien is dit voldoende om de criticasters het zwijgen op te leggen?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top