Cate Blanchett schittert als een fictieve, wereldberoemde componist in 'TÁR'

Films | Ooit gehoord van Lydia Tár? De vrouwelijke componist heeft tal van awards op haar naam staan. Het enige detail is dat ze compleet fictief is. Maar dat vergeet je als je Cate Blanchett haar ziet vertolken. De film ging in première op het 60ste New York Film Festival en Pickx licht hier al een tipje van de sluier op.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Cate Blanchett is net uitgekomen met een gloednieuwe film: 'TÁR'. De tweevoudige Oscarwinnares is een van de meest bejubelde actrices van haar generatie en werkte voor 'TÁR' samen met Todd Field, een gerespecteerde regisseur die al zestien jaar geen film meer heeft gemaakt. De verwachtingen waren dus hoog toen bekend werd gemaakt dat de twee de handen in elkaar hadden geslagen. Alleen al daarom wordt 'TÁR' getipt als een van de grote kanshebbers in het komende awardseizoen.

'TÁR' is een origineel verhaal geschreven door regisseur Todd Field zelf en speelt zich af in de internationale wereld van de klassieke muziek. Een verhaal draait om Lydia Tár, algemeen beschouwd als een van de grootste levende componisten/dirigenten en de allereerste vrouwelijke chef-dirigent van een groot Duits orkest. Ze staat op het punt om de symfonie op te nemen die haar carrière eindelijk nieuw leven in zal blazen, maar plots lijkt alles tegen te vallen. Gek genoeg wordt Lydia's geadopteerde dochter, waar ze eigenlijk niet zo hecht mee is, plots haar grootste steun en toeverlaat. Voor het geval je het je afvroeg: Lydia Tár is een fictief personage!

Het wachten waard

De film ging op 1 september al eens in avant-première op het filmfestival van Venetië en werd meteen bejubeld door critici. De prestatie van Cate Blanchett viel bij iedereen in de smaak en hier en daar horen we al dat het haar ticket tot haar derde Oscar zou zijn. Ook Field wordt geprezen, door critici die menen dat de zestien jaar tussen zijn laatste film en 'TÁR' zeker het wachten waard was.

Als je zelf 'TÁR' wil zien, zal je nog even geduld moeten oefenen. De film komt bij ons namelijk pas in januari van 2023 uit. Gelukkig kan de trailer je al zin geven om de film met Cate Blanchett te gaan bekijken.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top