'Luckiest Girl Alive': het Netflix-debuut van Mila Kunis

Films | Mila Kunis is al lang een gevestigde waarde in de filmwereld, maar nu maakt ze ook haar debuut in een Netflix Original. De actrice is te zien in 'Luckiest Girl Alive' en Pickx vertelt je alles wat je wil weten. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

'Luckiest Girl Alive' is een Netflix Original geregisseerd door Mike Barker. Barker kan je misschien kennen van zijn werk aan Hulu's 'The Handmaid's Tale'. Zijn nieuwste prent is een verfilming van de gelijknamige bestseller van Jessica Knoll. Die laatste schreef zelf ook het scenario voor de film.

Het plot draait om Ani FaNelli, een gevatte New Yorkse die alles lijkt te hebben: een gewilde positie bij een glossy magazine, een geweldige garderobe en een droomhuwelijk. Maar wanneer de regisseur van een misdaaddocumentaire haar uitnodigt om haar kant te vertellen van het schokkende incident dat plaatsvond toen ze een tiener was op de prestigieuze Brentley School, wordt Ani gedwongen een duistere waarheid onder ogen te zien die haar zorgvuldig opgebouwde leven dreigt te ontrafelen.

Therapeutisch 

De hoordrol wordt gespeeld door niemand minder dan Mila Kunis, die hiermee haar debuut maakt in een Netflix Original. Voor Jessica Knoll was het een eer dat het personage door een grote actrice werd gespeeld, omdat de auteur zelf een heel persoonlijke band heeft met haar verhaal. Het boek schrijven was therapeutisch voor Knoll, die later onthulde dat veel van wat er met Ani gebeurt, gebaseerd was op haar eigen ervaringen met seksueel geweld en pesten.

Het verfilmen van 'Luckiest Girl Alive' was een werk van lange adem voor Knoll. "Het waren zes jaren van herschrijven, afwijzingen en studiowisselingen," schreef de auteur in februari 2021 op Instagram. "Ik ben zo trots op het feit dat Mila Kunis het 63ste ontwerp van mijn script las en begreep waar ik heen wilde met het verhaal. Ik ben dankbaar voor haar spitsvondige opmerkingen die het geheel naar een hoger niveau tilden."

Naast Kunis bestaat de cast nog uit Finn Wittrock ('Twelve'), Connie Britton ('Friday Night Lights') en Jennifer Beals ('Taken'). 

Ontdek ‘Luckiest Girl Alive’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top