5 films met Marylin Monroe die je niet wil missen

Films | Sinds 23 september kan je op Netflix kijken naar 'Blonde', een film over Marilyn Monroe met Ana de Armas in de hoofdrol. Als je maar geen genoeg krijgt van het blonde icoon uit de vorige eeuw, zijn er nog een paar films die hoog op je lijstje moeten komen te staan. Pickx selecteerden vijf films met de actrice die je echt gezien wil hebben.

Door Pickx

Deel dit nieuws

1. 'Some Like It Hot' (1959)

Na getuige te zijn geweest van een maffiamoord, improviseren de gladde saxofonist Joe (Tony Curtis) en zijn lijdzame vriend Jerry (Jack Lemmon) een snel plan om uit Chicago te ontsnappen. Ze vermommen zich als vrouwen, sluiten zich aan bij een vrouwelijke jazzband en stappen op de trein naar het zonnige Florida. Terwijl Joe zich voordoet als een miljonair om de sexy zangeres van de band, Sugar (Marilyn Monroe), voor zich te winnen, wordt Jerry achtervolgd door een echte miljonair (Joe E. Brown). Het duo moet oppassen, want de gangsters halen hen in. 'Some Like It Hot' is door het American Film Institute uitgeroepen tot de grappigste film ooit gemaakt, een must see dus!

 

2. 'Gentlemen Prefer Blondes' (1953)

Lorelei Lee (Marilyn Monroe) is een mooie showgirl die verloofd is met de rijke Gus Esmond (Tommy Noonan), tot grote afkeuring van Gus' rijke vader, Esmond Sr.. Die laatste denkt namelijk dat Lorelei alleen maar op zijn geld uit is. Wanneer Lorelei alleen met haar beste vriendin, Dorothy Shaw (Jane Russell), op een cruise gaat, huurt Esmond een privédetective in om haar te volgen. 

De film bevat een van Monroes beste komische optredens. Ze maakte er echter een punt van dat ze haar rol niet wilde neerzetten als een "dom blondje". Ze doordrenkt het personage met waardigheid, gratie en intelligentie.


3. 'The Misfits' (1960)

Tijdens het aanvragen van een echtscheiding ontmoet de mooie ex-stripper Roslyn Taber (Marilyn Monroe) de cowboy-gokker Gay Langland (Clark Gable) en de voormalige piloot Guido Racanelli (Eli Wallach). De twee mannen worden op slag verliefd op Roslyn en in een opwelling besluiten de drie samen te gaan wonen in Guido's woestijnwoning. Wanneer de ruige ex-rodeorijder Perce Howland (Montgomery Clift) arriveert, begint het onwaarschijnlijke viertal een zaak in het vangen van wilde paarden.

Dit is laatste film waarin Monroe ooit in meespeelde. Hij werd speciaal voor Monroe geschreven door haar toenmalige echtgenoot, toneelschrijver Arthur Miller.


4. 'Bus stop' (1956)

Cowboys Beauregard Decker (Don Murray) en Virgil Blessing (Arthur O'Connell) wonen een rodeo bij in Phoenix, waar Decker verliefd wordt op de cafézangeres Cherie (Marilyn Monroe). Hij wil Cherie meenemen naar zijn geboortestaat Montana en met haar trouwen, maar zij droomt ervan naar Hollywood te reizen en beroemd te worden. Wanneer ze zijn avances afwijst, dwingt Decker Cherie met hem mee te gaan in de bus terug naar Montana, maar wanneer de bus een onvoorziene stop maakt vanwege slecht weer, worden de rollen omgedraaid.


5. 'Don’t Bother to Knock' (1956)

Piloot Jed Towers (Richard Widmark) ontmoet Nell Forbes (Marilyn Monroe) tijdens een verblijf in een hotel in New York City. Jed achtervolgt Nell en denkt aanvankelijk dat ze een rijke vrouw is, maar komt te weten dat ze eigenlijk een babysitter is wanneer haar bazin, Bunny Jones (Donna Corcoran), een gesprek tussen de twee onderbreekt. Al snel maakt Jed zich zorgen over de mentale stabiliteit van Nell wanneer blijkt dat de vrouw Bunny fysiek bedreigt.

Monroe beweegt zich in deze film sierlijk tussen een werkelijk angstaanjagende schurk en een fragiele jonge vrouw die je wilt beschermen. De verbazingwekkende prestatie bewees hoeveel acteertalent Monroe echt had. 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top