Moderne horror en klassiekers in de VOD-catalogus in oktober

Films | Oktober is de maand van de griezel en gruwel, met Halloween als klapstuk. Dat maakt het ook de maand bij uitstek voor horrorfilms van elke soort – van psychologische folteringen tot campy zombies. Voor wie nog wat griezelig kijkvoer zoekt, heeft de VOD-catalogus van Pickx in oktober heel wat in petto.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Scream (2022)

Deze nieuwe film is een verderzetting van de ‘Scream’-filmfranchise, die begon in 1992. Je hoeft de eerste vier films van regisseur Wes Craven niet gezien te hebben om te kunnen volgen, maar voor de terugkerende personages loont het wel de moeite.

Het verhaal speelt zich opnieuw af in het stadje Woodsboro, waar de inwoners nog steeds nazinderen van de moorden die er 25 jaar geleden plaatsvonden. We pikken in wanneer een studente wordt aangevallen door Ghostface (een imitator of de terugkeer van de seriedoder van 25 jaar geleden?), een gebeurtenis die oude bekenden weer naar Woodsboro lokt. Neve Campbell, Courtney Cox en David Arquette zijn weer van de partij.

‘Scream’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

A Quiet Place 2

De eerste ‘A Quiet Place’, geregisseerd door John Krasinski die we nog allemaal kennen als Jim uit ‘The Office’, was op elk vlak een grote hit. Logisch dus dat er een vervolg zou komen op het verhaal, dat zich afspeelt in een wereld waar overlevenden muisstil moeten blijven om uit de klauwen te blijven van moordzuchtige, maar blinde aliens.

Wie het eerste deel gezien heeft, weet dat Evelyn (Emily Blunt) een kind baarde in die film. In het tweede deel moet ze zowel haarzelf als haar kinderen in leven zien te houden, samen met andere overlevers die door een hel zijn gegaan. Een nieuwe toevoeging aan de cast is Cillian Murphy, die in de huid kruipt van Emmett. Hij overleeft alleen sinds hij zijn kinderen verloor aan een monster en zijn vrouw door een ziekte.

‘A Quiet Place 2’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

Get Out

Normaal worden Oscars niet vaak uitgedeeld aan horrorfilms, maar toen Jordan Peele met zijn ‘Get Out’ op de proppen kwam in 2017, wist hij de Academy wel te overtuigen. Hoe kan het ook anders, Peele verhief het genre naar nieuwe hoogtes. Naast een schrikwekkende psychologische horrorfilm is ‘Get Out’ bij momenten komisch, provocerend, gelaagd en intelligent.

Chris, een Afro-Amerikaanse fotograaf, ontmoet voor het eerst de familie van zijn welgestelde blanke vriendin. Zodra hij in het huis aankomt voelt hij wat onderhuids racisme, maar de geheimen van de familie blijken veel verder te gaan dan dat. Naargelang hij steeds meer vreemd gedrag ziet, heeft hij nog maar één doel: weg geraken. Met een schitterende hoofdrol voor oscarwinnaar Daniel Kaluuya.

‘Get Out’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

Us

Jordan Peele zette zijn veroveringstocht doorheen het horrorlandschap verder met het tot nadenken aanzettende ‘Us’. Deze keer speelden Lupita Nyong’o, Winston Duke, Elisabeth Moss en Tim Heidecker de hoofdrollen.

Een familie wordt tijdens een uitje geconfronteerd met een gewelddadige groep dubbelgangers. Ze zijn identiek, alleen kunnen de dubbelgangers met uitzondering van één niet praten. Ze zijn de zogenaamde “Tethered”, die gedwongen zijn om ondergronds te leven en nu met geweld hun plekje bovengronds komen opeisen.

‘Us’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

Halloween (2018)

Net zoals ‘Scream’ draagt deze film de naam van de eerste film in een bekende horrorfranchise, maar gaat het eigenlijk over de verderzetting van die franchise, waarin bekende gezichten (in dit geval Jamie Lee Curtis als Laurie en Nick Castle als Michael Myers) terugkeren. In 2007 kwam er al eens een remake van het origineel uit 1978 uit, maar die wordt met deze film teniet gedaan.

Michael Myers is na zijn reeks gruwelijke moorden in Haddonfield opgesloten in een psychiatrisch ziekenhuis, maar tijdens een transport weet hij weer op vrije voeten te komen. En de gestoorde seriedoder zet meteen weer koers naar Haddonfield, waar hij nog onafgewerkte zaken heeft.

‘Halloween’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

Men

Jessie Buckley (‘Chernobyl’, ‘Fargo’, ‘I’m Thinking of Ending Things’) en Rory Kinnear (‘Quantum of Solace’, ‘Broken’, ‘Black Mirror’) krijgen in deze ongewone psychologische horrorfilm ware glansrollen. Buckley speelt de weduwe Harper, die na een traumatische gebeurtenis rust zoekt op het Britse platteland. Daar ontmoet ze echter de ene na de andere vreemde man die haar steeds meer op haar ongemak stellen en zelfs terroriseren. Elk van die mannen wordt vertolkt door kameleon Kinnear.

De film heeft een duidelijke boodschap, maar focust in de eerste plaats op een verhaal dat wendingen neemt die je nooit zou verwachten. Alleen al voor de acteerprestaties van Buckley en Kinnear raden we deze prent vol overtuiging aan.

‘Men’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

The Exorcist

In dit lijstje staan enkele hypermoderne inetrpretaties van het horrorgenre, maar ook de klassiekers verliezen we niet uit het oog. ‘The Exorcist’ uit 1973 is voor veel fans van het genre nog steeds de ultieme bovennatuurlijke horrorprent. En daar zijn goede redenen voor.

Het verhaal is losjes gebaseerd op echte gebeurtenissen. Een jong meisje (gespeeld door voormalige kindster Linda Blair) begint wartaal uit te slaan en lijkt zelfs te zweven. Haar ouders zoeken medische hulp, maar dat leidt tot niets. Een lokale priester denkt dat ze misschien wel bezeten is door de duivel, en dus moet een specialist een duiveluitdrijving komen doen. Het kwaad dat in het kleine meisje huist, geeft niet op zonder slag of stoot.

‘The Exorcist’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

Zin in meer horror in oktober? Dan vind je ook deze films terug in de VOD-catalogus van Pickx: ‘Spiral: From the Book of Saw’, ‘Studio 666’, ‘Scream’ (1992), Paranormal Activity: Next of Kin’, ‘X’, ‘Split’, ‘Psycho’ (1960), ‘Yummy’, ‘Midsommar’, ‘The Shining’, ‘The Conjuring’, ‘The Conjuring 2’, ‘The Nun’, ‘Rosemary’s Baby’, ‘The Ring’, ‘Invisible Man’

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top