Rillingen, angstzweet en verstoppen achter de zetel: zo bereid je je voor op Halloween

Series |

Oktober, de maand waarin de bomen zich van hun bladeren ontdoen, pompoenen op magische wijze in het straatbeeld opduiken en Halloween gevierd wordt. Pickx stelt vijf films en series voor die je bloed doen stollen, kwestie van in de sfeer te komen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nope

Jordan Peele, gekend van het angstaanjagende ‘Get Out’, volgde op met een film die niet te klasseren valt. Ergens tussen thriller en science-fiction, in een western-setting. Oscar-winnaar Daniel Kaluuya speelt een paardentrainer die bang is nadat hij getuige is van verschillende mysterieuze luchtverschijningen in de buurt van zijn ranch. Hij en zijn zus (Keke Palmer) worden verscheurd door angst en anderzijds het verlangen naar glorie, waardoor ze video's voor sociale media beginnen te maken. Nog aanwezig: acteurs Steven Yeun, Michael Wincott en Brandon Perea.

Ontdek 'Nope' nu in de bioscoop.


Smile

In een psychiatrische instelling leert dokter Rose Cotter patiënte Laura Weaver kennen. Die laatste meent als enige de kracht te hebben om een wezen te zien dat andere mensen imiteert en naar haar glimlacht. Kort daarna krijgt de patiënte dan stuiptrekkingen, waarna ze glimlacht en haar eigen keel oversnijdt met een stuk van een gebroken vaas. Cotter wordt getraumatiseerd, omdat alle andere patiënten beginnen te glimlachen naar haar.

In de hoofdrol vinden we Sosie Bacon, de dochter van Kevin Bacon. Voor de promo van de film waren mensen ingehuurd door de producers om op verschillende plaatsen de onheilspellende glimlach uit de film na te spelen. Zo ook achter de ‘homeplate’ bij verschillende baseballwedstrijden en zelfs tijdens een nieuwsuitzending op ABC. De weken der hart zijn gewaarschuwd, de film is bijzonder eng en je zou de eerste niet zijn om de zaal voor het einde te verlaten.

Ontdek 'Smile' in de bioscoop.

The Watcher

‘Monster: The Jeffrey Dahmer Story’ is nog maar net uit, maar Ryan Murphy heeft al wat nieuw engs voor je klaarstaan. Op 13 oktober lanceert Netflix ‘The Watcher’, één van de meest verwachte series van dit jaar. Het is gebaseerd op een artikel uit het New York Magazine van 2018 dat het waargebeurde verhaal van de familie Broaddus vertelt. Die had in 2014 een huis gekocht in Westfield, New Jersey, voor 1,3 miljoen dollar. Ze wilden er gaan wonen toen ze mysterieuze brieven begonnen te krijgen van een onbekende, die zichzelf simpelweg ‘The Watcher’ noemde. De casting mag er ook zijn: Jennifer Coolidge, Mia Farrow, Naomi Watts en Bobby Cannavale werden geselecteerd.

Bekijk ‘The Watcher’ vanaf 13 oktober op Netflix.


Hocus Pocus 2

In 1993 leer de de wereld Hocus Pocus kennen, 30 jaar later is het tijd voor het vervolg! In het origineel speelden Bette Midler, Sarah Jessica Parker en Kathy Najimy het legendarische trio van de zussen Sanderson. Zij zijn drie middeleeuwse zussen die door een tiener per ongeluk tot leven worden gebracht, en dat op Halloween.

De sequel werd in mei officieel aangekondigd. De fans werden daarbij meteen gerustgesteld: de drie actrices waren bereid om hun rol opnieuw op te nemen. Het verhaal in de tweede film is grotendeels gelijkaardig aan dat van het eerste hoofdstuk. Drie jonge vrouwen roepen per ongeluk de Sanderson-zussen op in het moderne Salem en moeten een manier vinden om de heksen af te stoppen, die dol zijn op kinderen.

Ontdek Hocus Pocus 2 op Disney+.

1899

De makers van ‘Dark’ zijn terug! Even duister als hun eerste creatie is er nu ‘1899’, waarin Baran bo Odar en Jantje Friese ons meenemen naar Europese immigranten die per boot naar New York trekken. Alle passagiers hebben dezelfde wens: met een propere lei beginnen en hun verleden achter zich laten in een nieuw land en in een nieuwe eeuw. Op volle zee ontdekken ze een ander schip dat op drift is. Wat een reis naar een nieuwe, betere wereld had moeten zijn, draait uit op een mysterieuze nachtmerrie. Naast de Duitse makers vinden we ook een bekend gezicht bij de cast. Andreas Pietschmann belichaamde de ‘vreemdeling’ in ’Dark’.

'1899' staat vanaf 17 oktober op Netflix. Meer info over de tv-optie ‘Pickx All Stars’ (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top