Dit zijn momrnteel de populairste films en series op Netflix in België

Series |

Is er een betere manier om de week te beginnen dan na die eerste werkdag neer te ploffen op de sofa, met een heerlijke film of serie op het scherm? Netflix heeft op dit moment heel wat te bieden. Pickx vertelt je meer over de films en reeksen die de Belgen momenteel massaal aan het binge-watchen zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Blonde

Het toepasselijk getitelde ‘Blonde’ is een film over de “rise to fame” – en de epische val – van actrice Marilyn Monroe, een van ’s werelds meest herkenbare sterren uit de voorbije eeuw. Het filmicoon wordt gespeeld door de Cubaanse Ana de Armas (bekend van ‘No Time To Die’), die aan de zijde verschijnt van onder anderen Bobby Cannavale (als Joe DiMaggio, Marilyns tweede echtgenoot) en Adrien Brody (derde echtgenoot Arthur Miller). Om de Marilyn op jongere leeftijd tot leven te brengen, verschijnt Lily Fisher ten tonele. In de loop der jaren zijn al tal van documentaires en biografieën over Marilyn Monroe verschenen. Een daarvan is de roman ‘Blonde’ van de Amerikaanse schrijfster Joyce Carol Oates, waarop deze film is gebaseerd. De (gefictionaliseerde) biografie volgt Marilyns leven, van haar jeugd tot het hoogtepunt van haar roem, zonder haar mysterieuze dood te vergeten.

Ontdek ‘Blonde’ op Netflix.

Monster: The Jeffrey Dahmer Story

Deze serie volgt het verhaal van de zogenaamde “Milwaukee Cannibal”, aan de hand van intieme momenten uit zijn leven. De 10-delige miniserie van Ryan Murphy geeft kijkers een kijkje in het leven van de seriemoordenaar en zijn familie, zijn slachtoffers. Er is zelfs ook een rol weggelegd voor zijn buren, Glenda Cleveland en Pamela Bass, die getuige waren van zijn gruwelijke misdaden. In de hoofdrol speelt de uitstekende Evan Peters. De prestatie die de acteur hier neerzet wordt alom geprezen. Hij verklaarde in de media dat hij interviews en audio-opnames van de moordenaar bekeek en beluisterde om zich voor te bereiden op deze rol – “de meest slopende uit mijn carrière”, aldus de acteur. De serie staat momenteel op nummer één in een groot aantal landen over de hele wereld.

De miniserie 'Monster: The Jeffrey Dahmer Story' is te vinden op Netflix.

Lou

Deze film vertelt het verhaal van Lou, gespeeld door de formidabele Allisson Janney (‘The Colour of Love’, ‘I, Tonya’), een eenzame vrouw die het gezelschap van haar hond verkiest boven mensen en een teruggetrokken leven leidt in het bos. Terwijl er op een nacht een storm woedt, komt haar huurster en buurvrouw Hannah (Jurnee Smollett) haar opzoeken nadat haar dochter (Ridley Bateman) is ontvoerd door de vader van het meisje (Logan Marshall-Green). Pas dan komt Hannah (samen met het publiek) meer te weten over Lou’s verleden - en waartoe ze in staat is. Regisseur Anna Foerster levert een avontuur vol actie met veel wendingen. Dit is Alisson Janney’s eerste rol in een actiefilm.

‘Lou’ valt nu te bekijken op Netflix.

Dynasty, seizoen 5

Het vijfde seizoen van de populaire serie ‘Dynasty’ is een monsterhit op Netflix. Het is een remake van de beroemde gelijknamige soap die in de jaren tachtig werd uitgezonden. Het verhaal draait om de familie Carrington, die buitensporig rijk is en altijd op zoek is naar meer geld. Ze leven in een bekrompen wereld waar alleen hun imago en status ertoe doen. Helaas gaat niet alles zoals gepland en komen veel familiegeheimen aan de oppervlakte. Wraak is hun enige wapen. De regisseurs hadden al officieel aangekondigd dat seizoen vijf het einde van de serie zou betekenen. Deze laatste aflevering eindigt met een galabal, dat zoals altijd in ‘Dynasty’ uitdraait op een drama.

Ontdek het vijfde seizoen van 'Dynasty' op Netflix.

The Crown

Nu het vijfde seizoen op 9 november op Netflix verschijnt, met de begrafenis van koningin Elizabeth II net achter de rug, is ‘The Crown’ weer opgeklommen naar de vierde plaats in de lijst van meest bekeken series op Netflix België. De serie, een van de grootste hits van het streamingplatform sinds de eerste verschijning in 2016, toont het leven van koningin Elizabeth II vanaf het moment dat ze door het overlijden van haar vader wordt geconfronteerd met de overweldigende taak van het koninklijke leiderschap. Van het ene moment op het andere komt ze aan het hoofd te staan van ‘s werelds beroemdste monarchie, en dat voor een immens lange regeerperiode van liefst 70 jaar. Tijdens haar leven als Queen moet ze het hoofd bieden aan schandalen, politieke crises en haar relatie met echtgenoot Prince Philip.

Alle 4 seizoenen van 'The Crown' zijn te zien op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top