Noah ‘Will Byers’ Schnapp wordt 18: in deze rollen zag je hem misschien ook… zonder het te beseffen

Series |

Geloof het of niet: vanaf vandaag bestaat de ooit piepjonge cast van ‘Stranger Things’volledig uit meerderjarige acteurs! Na Millie Bobby Brown (in de serie bekend als ‘Eleven’) eerder dit jaar bereikt vandaag ook Noah Schnapp, het jongste castlid van de groep, de jongvolwassen leeftijd van 18. Zijn naam is zowat synoniem met ‘Stranger Things’, maar Noah Schnapp maakte ook een heleboel andere passages op het grote en kleine scherm. Pickx dook in het acteerverleden van de jonge tv-ster en vond enkele markante voorbeelden die je wellicht nooit hebt opgemerkt…

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zijn allereerste rol was in een Spielberg-film

Hoewel hij op amper 12-jarige leeftijd het allerjongste lid van de ‘Stranger Things’-cast werd, was de extreem populaire serie niét zijn acteerdebuut. Dat schermdebuut was overigens geen tv-serie, maar een film. Noah Schnapp begon zijn acteercarrière in 2015 aan de zijde van Tom Hanks in de Oscarwinnende film ‘Bridge of Spies’, geregisseerd door niemand minder dan Hollywoord-icoon Steven Spielberg.

Schnapp speelde in dit historische drama de rol van Roger Donovan, de zoon van Tom Hanks’ hoofdpersonage James B. Donovan. Noah was 11 jaar oud toen hij in de film verscheen.

Hij was de stem van Charlie Brown

In datzelfde jaar, dus ook nog vóór ‘Stranger Things’, vertolkte hij het wereldberoemde strippersonage Charlie Brown in de animatiefilm ‘The Peanuts Movie’. De kans is zeer klein dat je deze al had opgemerkt… aangezien hij in deze prent niet in beeld komt maar enkel te horen is als de stem van Charlie Brown.

De film vertelt het verhaal de onfortuinlijke Charlie Brown en zijn beste vriend Snoopy, die samen een nieuw avontuur beleven. Charlie wordt verliefd op een nieuw meisje op school en Snoopy neemt het in zijn fantasiewereld op tegen de Rode Baron.

Een bijrolletje in ‘Hubie Halloween’

Veel recenter, in 2020, verscheen de inmiddels 16-jarige Noah ook in de filmkomedie Hubie Halloween van comedy-legende Adam Sandler. Hij speelde in deze Netflix-film de rol van Tommy, naast onder anderen regisseur-hoofdrolspeler Adam Sandler, Julie Bowen en Paris Berelc. Tommy is de pleegzoon van Violet (Bowen). Leuk weetje: Sandlers échte dochters spelen in ‘Hubie Halloween’ Tommy’s twee pleegzussen.

Een YouTube-kanaal met 4 miljoen volgers

Naast zijn film- en televisiecarrière heeft Schnapp zich de voorbije jaren ook ontpopt tot YouTube-ster. Het YouTube-kanaal van de jonge acteur werd oorspronkelijk opgericht in 2016 en in 2019 opnieuw gelanceerd toen hij een video uploadde waarin hij de ‘Blender Challenge’ deed met het comedy-duo de Dolan Twins als gasten. Hij werkte ook met hen samen voor een video op hun kanaal, waarin hij hen leerde acteren.

Noahs YouTube-kanaal heeft momenteel meer dan 4 miljoen abonnees met een totaal kijkersaantal van 118 miljoen op 20 geüploade video's. In een van zijn populairste video’s had hij ook ‘Stranger Things’-collega en leeftijdsgenote Millie Bobby Brown te gast.

Hij had bijna een ándere ‘Stranger Things’-rol te pakken

In 2016 maakte Noah via Twitter bekend dat hij oorspronkelijk geen auditie deed voor voor de rol van Will Byers in ‘Stranger Things’: hij probeerde eigenlijk de rol van Mike te strikken. Hij kreeg die rol niet, dus toen hij het spannende nieuws te horen kreeg dat hij uiteindelijk toch gecast was als Will, was de jonge acteur al vergeten waar ‘Stranger Things’ (toen nog ‘Montauk’ geheten) eigenlijk over ging.

Ontdek ‘Stranger Things’ en ‘Bridge of Spies’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top