Van 'X-Men' tot 'Monster: The Jeffrey Dahmer Story': dit zijn de beste rollen van Evan Peters

Series | De gloednieuwe Netflix-horrorserie ‘Monster: The Jeffrey Dahmer Story’ gooit momenteel hoge ogen. Dat komt volgens liefhebbers door het ijzingwekkende verhaal van de ‘Milwaukee Cannibal’, maar ook door de acteerprestaties van hoofdrolspeler Evan Peters. Proximus Pickx dook in de archieven en zag dat de jongeman al heel ijzingwekkende rollen op zijn conto heeft.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Amerikaanse acteur Evan Peters sleutelt al jarenlang aan zijn film- en televisiecarrière. Hij draafde als tiener op in enkele Amerikaanse films en series zoals ‘The Days’, ‘Invasion’ en ‘Clipping Adam’ (2004) en was als twintiger ook te zien in ‘House’, ‘Monk’, ‘Without a Trace’, ‘One Tree Hill’ en ‘Mama’s Boy’ (2007). Het grote publiek leerde de acteerkunsten van Peters pas echt goed kennen in 2010. Toen schitterde hij immers aan de zijde van Nicolas Cage en Mark Strong in de Brits-Amerikaanse superheldenfilm ‘Kick-Ass’.

'American Horror Story'

In 2011 gaf producer Ryan Murphy hem een rol in de Amerikaanse anthologieserie ‘American Horror Story’. De creatieve samenwerking beviel beide partijen zo goed dat Peters een vaste waarde werd in de serie. Peters kroop voor het eerste seizoen van ‘American Horror Story’ in de rol van personage Tate Langdon. Nadien speelde hij elk seizoen een nieuw personage in de horrorserie. In het tweede seizoen speelt hij bijvoorbeeld de rol van Kit Walker: een jongeman die ervan overtuigd is dat zijn verdwenen vrouw is ontvoerd door buitenaardse wezens. Walker wordt nadien opgesloten in een psychiatrische instelling waar dingen gebeuren die het daglicht niet mogen zien. De acteur bleef deel uitmaken van de cast van de serie en in 2017 speelde hij de rol van Kai Anderson, een toekomstige sekteleider in het zevende seizoen van deze serie. Die rol speelde hij volgens critici ook voortreffelijk.

'X-Men: Days of Future Past' en 'X-Men: Apocalypse'

Evans wisselde zijn rollen in ‘American Horror Story’ af met andere (film)projecten. Zo was hij in 2014 en 2016 te zien in ‘X-Men: Days of Future Past’ en ‘X-Men: Apocalypse’ als Quiksilver, een mutant die zich met superhoge snelheden kan voortbewegen. Evans bracht het er in deze films aardig vanaf en schittert aan de zijde van Hugh Jackman, James McAvoy, Michael Fassbender en Jennifer Lawrence! Dat deed zijn marktwaarde als acteur flink de hoogte in schieten.

'Mare of Easttown'

In 2021 kreeg Evans een telefoontje van producer Brad Ingelsby. Die wou Evans absoluut bij de cast van de HBO-miniserie ‘Mare of Easttown’. In deze serie zien we hoe Mare Shaahan (Kate Winslet) een oude moordzaak opnieuw moet proberen op te lossen wanneer deze terug onder de aandacht wordt gebracht. Ze krijgt hiervoor (verplicht) hulp van rechercheur Colin Zabel (Evan Peters). Die heeft ervaring met cold cases en moet de rust helpen doen terugkeren. Zowel de serie als de acteerprestatie van Evans werden overladen met superlatieven. Het deed de populariteit van Evans alleen maar toenemen.

'Monster: The Jeffrey Dahmer Story'

In deze tiendelige horrorserie van Ryan Murphy krijgen we het leven te zien van de Amerikaanse seriemoordenaar Jeffrey Dahmer, ook bekend als de ‘Milwaukee Cannibal’. We zien ok het leven van zijn familie, slachtoffers en zelfs zijn buren Glenda Cleveland en Pamela Bass, de revue passeren. Evans ging all-in voor deze rol en heeft naar eigen zeggen uren beeldmateriaal bekeken met daarop de gerechtelijke interviews met de seriemoordenaar. Critici zijn wederom lovend over de acteerprestaties van Evans, maar de acteur heeft deze rol al de "meest slopende" uit zijn carrière genoemd. Wat er ook van zij: 'Monster: The Jeffrey Dahmer Story’ scheert wereldwijd momenteel hoge toppen op Netflix en dat komt mede dankzij Evans.

Ontdek 'Monster: The Jeffrey Dahmer Story' nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top