Fenomenen en stofzuigers - deze week in De Allerslimste Mens Ter Wereld

Films |

Gehuurde kostuums en balzalen! ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ viert een jubileum en tovert zich om tot de 'Allerslimste'. Tien weken lang verwelkomen we de meest up-to-date, gerefreshte en cookie-loze BV-breinen opnieuw op onze schermen. Pickx kijkt in uw plaats, zodat u op weekavonden kan doen wat u altijd doet: pijpleidingen saboteren en wereldkampioen worden. Zo nobel zijn we dan wel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Onze theorie: Bart Cannaerts wordt gegijzeld en kan daarom niet weg van zijn zitje aan de rechterkant. Net buiten beeld geven juryleden en redacteurs een pistool door, gericht op het hoofd van de arme comedian, zodat hij braaf blijft zitten en keer op keer de juiste antwoorden geeft. Wij kijkers merken er niets van omdat Cannaerts eigenlijk graag mee doet aan het programma (en ook wel wat geniet van de spanning, met dat pistool). En dus vlamt de hogesnelheidstrein Cannaerts - eindhalte: eindwinst - elke dag onstuitbaar verder. Of in de woorden van Stefaan Degand, dinsdag: “Een fenomeen.”

Ok, onze theorie is ongeloofwaardiger dan een gemiddelde scène uit 'Thuis' (of 'Familie', we hebben geen favoriet). Maar het is dat of in een soort goddelijke aanwezigheid beginnen geloven. Cannaerts zit maandag aan zijn elfde deelname, in voor alle duidelijkheid de ‘Allerslimste Mens’. Zelf steekt hij het gedeeltelijk op zijn "zielige jeugd" – maar ach, als je daardoor elk land op de planeet kan plaatsen op een kaart (inclusief hoofdstad), dan is dat goed meegenomen.

Overigens: na twintig jaar ‘Slimste Mens’ stellen we voor om zoals in het voetbal bepaalde technieken en posities namen te geven. 'Laten zakken' is al ingeburgerd maar we kunnen meer. Zo stellen wij voor: de stofzuiger, met Liesbeth Van Impe deze donderdag als ideale voorbeeld. Van Impe stond tweede, op ruime afstand van leider Bart Cannaerts, Thomas Huyghe net achter zich. Haar eigen rondes speelde ze perfect, daarna begon het stofzuigen: elke keer dat ze aan de beurt kwam om aan te vullen, reeg ze de antwoorden aan elkaar. Efficiënt elke seconde die anderen lieten vallen, opzuigen. Stofzuigen dus. Ach, denk er eens over na.

De Sterkste Kandidaat

We kunnen het niet steeds hebben over de man uit Sint-Katelijne-Waver. Dan maar over een nieuwbakken papa. Thomas Huyghe, ’s werelds jongst uitziende 31-jarige, krijgt van ons een erehaag. Een jonge baby verplicht hem al weken tot een slecht slaapritme, waardoor ook Erik merkte dat hij niet scherp stond. Desondanks was de kennis van Huyghe zo groot dat hij op woensdag een VTM-journaliste naar huis stuurde - en laat het duidelijk zijn, dat was moeilijker dan het klinkt.

De Moeilijkste Vraag

Af en toe lijken de vraagmagiërs bij Play4 te denken “nu gaan we ze eens hebben” en dan zit er in één ronde een uppercut van een vraag. Deze week, specifiek donderdag, moet de magiër van dienst beschimmelde Gouda tussen zijn boterham hebben gevonden en bijgevolg zeer slechtgezind geweest zijn. Een hele fotoronde over bonen, voorafgegaan door een ronde met de echte, Jiddische, namen van celebs. Dat de kandidaten daar dan nog steeds goed op scoorden, zegt veel over waarom zij daar zitten en wij hier.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top