NBA-sterren kijken in Netflix-prent 'Hustle'

Films |

Binnenkort wordt het nieuwe NBA-seizoen op gang gefloten en om alvast in de juiste stemming te komen, kan Pickx jou ten zeerste de Netflix-film ‘Hustle’ aanbevelen. Een Hollywoodiaans sportdrama, geproduceerd door LeBron James en met de Spaanse basketbalhype Juancho Hernangómez in een hoofdrol. Ook tal van andere NBA-vedetten kregen een bijrol.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In ‘Hustle’ speelt Adam Sandler ('The Waterboy', 'The Wedding Singer', 'Punch-Drunk Love') de ervaren NBA-scout Stanley Sugerman, die voor Philadelphia 76’ers de wereld rondreist op zoek naar nieuw talent. Maar eigenlijk is hij dat nomadenleventje beu en verkiest hij een job als assistent-coach bij zijn geliefde club. Die kans wordt hem uiteindelijk geboden maar even gauw weer afgenomen. Hij kan slechts terugkeren op één voorwaarde: nog een laatste vette vis binnenhalen.

Tijdens een van zijn tripjes belandt Sugerman toevallig op een straattoernooitje in Spanje en ontdekt hij daar ene Bo Cruz. Een atletische reus van meer dan 2 meter die in een fabriek werkt en een bijverdienste heeft als straatbasketballer. Sugerman haalt hem naar Philadelphia maar zijn bazen geloven niet in het potentieel van de Spanjaard, bovendien is hij ongeschoold en draagt hij een crimineel verleden mee. Maar Sugerman laat niet los en maakt er zijn persoonlijk project van. Tussen de twee groeit een hechte band en in een soort Rocky-achtig scenario wordt Bo Cruz klaargestoomd voor zijn grote doorbraak in de NBA…

Een lange lijst NBA-vedetten

De plot mag dan nogal clichématig zijn, toch kan deze film bekoren. Niet in het minst door de spitse dialogen en de knappe acteerprestaties van Queen Latifah, Robert Duvall, Ben Foster en Adam Sandler -waardoor ook niet sportliefhebbers er hun ding in kunnen vinden. Maar evenzeer door de indrukwekkende lijst van echte NBA-vedetten die de revue passeren -dat is dan weer een meerwaarde voor de sportfanaten.

Zo krijgt Julius 'Dr J' Erving, een legende in de geschiedenis van de NBA en icoon van de Philadelphia 76’ers, een bijzondere rol toebedeeld als zichzelf. Verder zien we ook de halve Spaanse nationale ploeg, inclusief stercoach Sergio Scariolo, als sparringpartners opdraven. Of Anthony Edwards (foto), de ster van de Minnesota Timberwolves, die een rol krijgt als de nemesis van Bo Cruz. De lijst van cameo’s door NBA-spelers of ex-spelers is schier eindeloos. Toch een greep uit het aanbod:  Trae Young, Khris Middleton, Aaron Gordon, Kyle Lowry, Luka Doncic, Aaron McKie, Charles Barkley, Shaquille O'Neal, Allen Iverson, Dirk Nowitzki, Brad Stevens, Doc Rivers, Mark Jackson, Maurice Cheeks en Boban Marjanovic.

Revelatie Hernangómez

Maar dé grote revelatie van deze ‘Hustle’ is Juancho Hernangómez, die schittert als de protagonist van het verhaal: het Spaanse basketbaltalent Bo Cruz. De net 26 geworden Hernangómez is ook in het echt een sterkhouder bij de Spaanse nationale ploeg -die recent nog Europees kampioen werd- en een vaste waarde in de NBA. Daar werd hij in 2016 gedraft door Denver Nuggets, waar hij vier seizoenen speelde. Nadien volgden nog Minnesota, Boston, San Antonio, Utah Jazz en nu Toronto Raptors.

De Spanjaard had geen voorafgaande acteerervaring maar kreeg hier dus wel meteen een hoofdrol voor de voeten geschoven. Opmerkelijk. Ook zijn broer Willy Hernangómez komt even piepen in de film. Willy speelt net als Juancho in de NBA, waar hij voor achtereenvolgens speelde voor New York Knicks en Charlotte Hornets en sinds 2020 voor New Orleans Pelicans uitkomt.

Ontdek ‘Hustle’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top