'Billie vs Benjamin': een intrigerende plot en geniale personages

Series |

Na de succesvolle release op Streamz begin dit jaar, komt de bekroonde tv-reeks ‘Billie vs Benjamin’ nu ook op de kabel bij VTM. De serie draait rond een koppel met een zeer verschillende politieke overtuiging, uitstekend vertolkt door Charlotte Timmers en Ward Kerremans. Maar nog enkele andere acteerprestaties verdienen uw aandacht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Charlotte Timmers (‘Wat als?’, ‘De Bende van Jan De Lichte’, ‘Studio Tarara’) schittert als Billie Jacobs, de “linkse trut” in het koppel. Geen stempel die wij haar personage opplakken, maar eentje die van haar amoureuze wederhelft komt: Benjamin Smits. Alias de “rechtse zak” in het koppel. Al even overtuigend vertolkt door Ward Kerremans, een voormalig Ketnet-gezicht, ondertussen ook bekend van zijn rollen in ‘LouisLouise’, ‘Grond’ en ‘Dealer’. Pickx had dit jaar nog een exclusief interview met de acteur.

Billie werkt in Kringwinkel en verkiest veganistische tofu boven een sappig stukje vlees. Benjamin is een beginnend vastgoedmakelaar, eerder gedreven door geld dan door empathie. Toch werden ze op een vrijgezellenfeestje verliefd op elkaar, maar hoe maak je zo’n relatie werkbaar?

De sterkte van ‘Billie vs Benjamin’ ligt volgens HLN vooral in het blootleggen van de subtiele invloed die iemands wereldbeeld heeft op het dagdagelijkse denken. Een voorbeeld: “Ik heb het gevoel dat ik een tweede kans heb gekregen van het universum en dat ik nu iets moet terugdoen voor de wereld”, vertelt Billie wanneer ze het heeft over de niertransplantatie die ze onderging. Benjamin formuleert dat als: “Dat zijn waarschijnlijk de momenten waarop je echt beseft dat je goed voor jezelf moet zorgen en voorzichtig moet zijn.” Benjamin focust op zichzelf, Billie richt haar blik naar buiten, aldus HLN.

Opvallend acteerdebuut voor Ruben Block

De serie komt uit de koker van Tim Van Aelst, de producent die eerder gerenommeerde en veelvuldig bekroonde formats bedacht als ‘Benidorm Bastards’, ‘Wat Als?’ en ‘Safety First’. Ook ‘Billie vs Benjamin’ viel ondertussen al in de prijzen. De nieuwe tv-reeks kreeg zowel op het World Media Festival in Hamburg als op het International TV Series Festival in Berlijn een award voor beste (mini-)serie toebedeeld.

Naast die twee prachtige vertolkte hoofdrollen en de geniale bedenker van de serie, ligt een groot deel van het succes in de uitstekende cast die werd verzameld.

Zo maakt Ruben Block, frontman van rockband Triggerfinger, zijn debuut als acteur. Hij is de vertelstem van het verhaal. Een ietwat sarcastische man die vanuit zijn strandstoel de gebeurtenissen becommentarieert en daarbij niet twijfelt om uit de songteksten van de Spice Girls te citeren. “Dit is geen liefdesverhaal”, waarschuwt hij, “dit verhaal gaat vooral over angst.”

Knetterende dialogen tussen Perceval en Emmers

Naast Ruben Block treffen we met Jeroen Perceval en Joke Emmers twee echte rasacteurs die de voorbije jaren helemaal aan de oppervlakte kwamen. Perceval (her)kennen we voornamelijk als karakterkop uit films als ‘D’Ardennen’ en ‘Rundskop’, maar meer recent maakte hij een opgemerkt debuut als regisseur met de film ‘Dealer’. In ‘Billie vs Benjamin’ kruipt hij in de rol van Tommie, de beste vriend van Benjamin, een flapuit die niet op zijn mondje gevallen is en vaak politiek incorrect uit de hoek komt. Een man die huivert bij elke ontmoeting met een niet-witte medemens.

Joke Emmers (‘Den Elfde van den Elfde’, ‘Beau Séjour’, ‘Callboys’) is Marie, de beste vriendin van Billie, een fanatieke veganist en wereldverbeteraar. De clashes tussen Tommie en Marie knetteren als een vuurwerk met Oudjaar. Als geen ander weten de twee acteurs hun verbale sterkte en dialecten uit te spelen als extra troef in deze reeks.

Daarnaast zien we nog bekende gezichten als Frank Focketyn (‘In De Gloria’, ‘Het Eiland’), Goua Robert Grovogui (Da Yie’, ‘Aspe’) en Mieke De Groote (‘Beau Séjour’, ‘De Twaalf’) in een bijrol.

Bekijk de eerste aflevering van ‘Billie vs Benjamin' op vrijdag 30 september om 21u50 op VTM, of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. 

De serie is uiteraard ook nog te bekijken op Streamz. Klik hier om te achterhalen hoe je eenvoudig je Streamz-account activeert.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top