‘The White Lotus’: dit verandert er in seizoen 2

Series |

Deze zomer konden we het eerste seizoen van de veelgeprezen HBO-serie ‘The White Lotus’ ontdekken, maar Pickx blikt nu al vooruit naar het tweede seizoen, dat net opgenomen werd in Sicilië.

Door Pickx

Deel dit nieuws

HBO is de voorbije decennia uitgegroeid tot een waar keurmerk. Het lijkt alsof de Amerikaanse zender/productiemaatschappij een toverformule heeft gevonden voor succesreeksen. Afgelopen zomer werd hun nieuwste prijsbeest voorgesteld: ‘The White Lotus’. Een serie die baadt in een zwoele, luxueuze vakantiesfeer en waarin zon, zee en seks de hoofdingrediënten zijn. Het verhaal speelt zich af in een luxe resort op het paradijselijke eiland Hawaï: The White Lotus.

In het eerste seizoen volgen we een groep toeristen die allemaal tegelijkertijd toekomen in het hotel. Een pas getrouwd koppel, een familie en een eenzame vrouw die naar Hawaï reisde om de assen van haar overleden moeder uit te strooien. Op één week tijd verstrengelen hun levens helemaal, met ook een bijzondere rol voor het hotelpersoneel, en met een sinister slot tot gevolg.

De formule sloeg (weer maar eens) aan bij het publiek en zo kondigde HBO in augustus al aan dat de mini-serie zal evolueren naar een echte franchise met meerdere seizoenen. Recent nog viel het debuutseizoen van ‘The White Lotus’ meermaals in de prijzen tijdens het gala van de Emmy Awards, waar het onder andere de trofee van beste mini-serie in de wacht sleepte, vóór gereputeerde titels als ‘Dopesick’, ‘The Dropout’, ‘Pam and Tommy’ en ‘Inventing Anna’. Met liefst 10 trofeeën werd de serie uit de koker van Mike White zelfs de grote slokop op deze prestigieuze award ceremony.

Jennifer Coolidge als enige overlever

Ondertussen werd het tweede seizoen van ‘The White Lotus’ al ingeblikt. Ditmaal was niet Hawaï maar Sicilië, in het zuiden van Italië, het verleidelijke decor. Meer bepaald het majestueuze paleis San Domenico de Taormine zal in dit nieuwe seizoen de spil zijn van de intriges. In de cast eveneens allemaal nieuwkomers, op één naam na: Jennifer Coolidge. De rondborstige blondine die naam maakte in filmreeksen als 'American Pie' en 'Legally Blonde'.

Verder maakt niemand minder dan Michael Imperioli zijn intrede. Je kent hem ongetwijfeld als een van de hoofdrolspelers in de topreeks ‘The Sopranos’. In ‘The White Lotus, season 2’ kruipt hij nu in de huid van ene Dominic Di Grasso, die een reis onderneemt in het gezelschap van zijn gepensioneerde vader en zijn pas afgestudeerde zoon. Actrice Aubrey Plaza (‘Parks and Recreation’) vertolkt het personage van Harper Spiller, die samen met haar echtgenoot en een hoop vrienden een vakantie in Sicilië geboekt heeft. Verder zien we nog toppers opdraven als F. Murray Abraham, Adam DiMarco, Tom Hollander, Haley Lu Richardson, Theo James, Meghan Fahy, Will Sharpe en Leo Woodall. Scenario en regie lagen net als in seizoen 1 in handen van Mike White.

Wat de plot van dit nieuwe seizoen betreft, wordt er weinig info prijsgegeven. We weten enkel dat er “een hele bende vakantiegangers opnieuw avonturen beleeft in een filiaal van de White Lotus”.

Ontdek het tweede seizoen van 'The White Lotus' vanaf oktober exclusief op Streamz via Pickx! Klik hier om te achterhalen hoe je eenvoudig je Streamz-account activeert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top