European Masters: Spanje herovert de troon

Nieuws | Team Heretics won zondagavond met 3-2 van BDS Academy in de grote finale van de 2022 Summer European Masters. Deze overwinning markeert de terugkeer van Spanje naar de top van Europa, vier jaar na hun laatste internationale titel.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Een wedstrijd met hoge inzet werd deze zondag om 17u gespeeld op de Summoner’s Rift. Inderdaad, na een maand van competitie stonden Team Heretics en BDS Academy tegenover elkaar in de grote finale van de European Masters van de Summer Split 2022. Het hele continent keek uit naar de confrontatie tussen Frankrijk en Spanje. Die laatste kwam als winnaar uit de bus, nadat het zichzelf de stuipen op het lijf had gejaagd.

De wedstrijd werd uiteindelijk beslist in de vijfde game van de BO, en het was Team Heretics dat de score opende. De Spanjaarden verdubbelden hun voorsprong en zorgden voor twee matchpoints tegen BDS Academy.

Maar net toen velen dachten dat de finale voorbij was, nam BDS de wedstrijd onder controle, ondanks een bluerzor die vastbesloten was hun vooruitgang te vertragen. De doeltreffendheid van de Sejuani-pick door iBo, die ondanks de comeback van BDS een lastige keuze voor het team bleek te zijn, moet worden opgemerkt. BDS won de volgende twee wedstrijden, waardoor het publiek de traditionele “Silver Scrapes” – een lied dat in het League of Legends-universum bekend staat als de aankondiging van de laatste wedstrijd van een BO – te horen kreeg.

Ondanks het feit dat de jonge Fransman Adam op Olaf was gezet, een champion wiens meesterschap hij meer dan eens heeft bewezen, vond een enorm spannende wedstrijd op de Rift plaats. Terwijl BDS het begin van de clash domineerde, werden de krachtsverhoudingen na tien minuten omgedraaid. Met een Baron Nashor en een laatste zetje – de dood van het hele Franse team – kon Heretics zich te ontdoen BDS. De Spanjaarden waren op weg naar hun eerste Europese titel.

Het einde van de Franse heerschappij

Het was een abrupt einde van de Fransen en hun bijna driejarige heerschappij in het Europese subtopcircuit. Dankzij Karmine Corp en hun historische treble was het bijna twee jaar geleden dat een niet-LFL team een grote finale op het evenement had gewonnen. De laatste keer dat Spanje de troon besteeg was tijdens de Summer Split van 2018, gewonnen door MAD Lions.

© European Masters

Toch is het een mooie overwinning voor Team Heretics, dat nu de tweede Europese organisatie kan worden die de European Masters wint, en het LEC het volgende seizoen. Enkele weken geleden maakte Team Heretics zijn komst naar het grootste Europese kampioenschap voor volgend seizoen officieel bekend. Nu is het afwachten welke spelers hun plaats in de ploeg zullen behouden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top