De grootste rollen van Jenna Ortega, naast haar hoofdrol in 'Wednesday'

Series | De Addams Family-spin-off ‘Wednesday’ preek wekenlang bovenaan het lijstje met de best bekeken titels op Netflix. Hoofdrolspeelster Jenna Ortega geldt als dé revelatie van de reeks, maar dat betekent niet dat de jonge actrice geen andere noemenswaardige rollen op haar palmares heeft. Pickx zette vijf markente rollen van de actrice op een rij.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jane the Virgin

Het grote publiek leerde actrice Jenna Ortega voor het eerst kennen dankzij de Amerikaanse telenovelle ‘Jane the Virgin’. In deze komische serie zien we hoe de 23-jarige Venezuelaans-Amerikaanse vrouw Jane Gloriana (Gina Rodriguez) per ongeluk kunstmatig bevrucht wordt tijdens een bezoek aan haar gynaecoloog. Jane is een maagd en staat voor een uiterst lastige keuze: houdt ze de baby, of niet? De serie bevat ook enkele flashbacks naar een tijd waarin we een veel jongere Jane te zien krijgen. Die rol werd gespeeld door de toen nog piepjonge Jenna Ortega. Aangezien ‘Jane the Virgin’ aardig wat succes had, kwam ook Ortega in the picture te staan.


You

In 2019 wordt Ortega toegevoegd aan de cast van de Netflix-thrillerserie ‘You’. In deze serie zien we hoe Joe Goldberg, de manager van een boekenwinkel, een obsessie ontwikkelt voor zijn vrouwelijke liefdespartners en zich uiteindelijk ontpopt tot seriemoordenaar. Ortega speelt mee in het tweede seizoen van deze reeks en neemt daarin de rol op van Ellie, het jonge buurmeisje van Joe. Joe vertrouwt Ellie niet en zal proberen om haar het leven zuur te maken. Ortega was tijdens de opnames ongeveer zeventien jaar, maar bewees toen al dat ze over heel wat acteerkunsten beschikte.


The Fallout

In 2021 was Ortega klaar voor het echte werk. Ze draafde dat jaar immers op in ‘The Fallout’ van regisseuse Megan Park. In deze gelauwerde film zien we hoe de jonge studente Vada een schietpartij op haar Amerikaanse school meemaakt, en overleeft. Kort na de feiten ontwikkelt ze echter een depressie en komt ze in een spiraal van donkere gedachten terecht. Park toont met deze film hoe traumatisch een schietpartij kan zijn voor omstanders van zo’n schietpartij en welke gevolgen dat dit kan hebben. Ortega deed naar eigen zeggen haar best om de duistere gevoelens naar het witte doek te vertalen en slaagde daar, wat ons betreft, wonderwel in.


Scream

Datzeflde jaar werd de ‘Scream’-filmfranchise opnieuw nieuw leven ingeblazen door de Amerikaanse regisseurs Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett. Zij blikten horrorthriller ‘Scream’ in en konden Jenna Ortega strikken voor een van de hoofdrollen. Ortega speelt in ‘Scream’ de rol van Tara Carpenter, een van de slachtoffers van de geheimzinnige moordenaarGhostface’. Ortega smeet zich volledig voor deze rol en dat kon de Amerikaanse filmpers zeker appreciëren.


'Wednesday'

Jenna Ortega’s carrière gaat ook dit jaar weer in een stijgende lijn verder. De piepjonge actrice zal vanaf november immers te zien zijn in de Netflix-serieWednesday’. In deze horrorserie zien we hoe Wednesday Addams, dochter van de legendarische en duistere Addams-familie, naar school gaat op de Nevermore Academy. Daar probeert ze haar paranormale krachten onder de knie te krijgen en haar nieuwe sociale leven in te richten. Ondertussen onderzoekt ze enkele moordzaken en duikt ze de geschiedenis van haar bijzondere familie in.
Ontdek ‘Jane The Virgin’ en ‘You’ nu op Netflix, 'Wednesday' is vanaf 23 november te bekijken. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top