Dit zijn de verschillen tussen de 'High School Musical'-filmreeks en de serie

Series | Na het succes van de vier 'High School Musical'-films besloot Disney in 2019 om 'High School Musical: The Musical: The Series' uit te brengen. Pickx vertelt je alles wat je moet weten over de franchise, die je kan bekijken op Disney+.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In 2006 zond Disney Channel de eerste 'High School Musical'-film uit, die snel een fenomeen zou worden. De film bracht twee vervolgen en een spin-off voort, en Disney+ breidde de franchise vervolgens uit met 'High School Musical: The Musical, The Series', een tv-show die zich afspeelt op de middelbare school waar de films werden gemaakt. 'High School Musical' is ook een springplank geweest voor de carrière van vele acteurs, zoals Zac Efron, Vanessa Hudgens en Ashley Tisdale.

De films vertellen het verhaal van basketballer Troy Bolton en de verlegen maar slimme studente Gabriella Montez. Ze worstelen met stereotypen en verwachtingen voordat ze verliefd worden en samen de hoofdrol spelen in enkele musicals.In tegenstelling tot de films is de serie op Disney+ een mockumentary die zich afspeelt op de middelbare school waar 'High School Musical' werd gefilmd. De serie volgt de studenten en de faculteit tijdens de opvoering van de toneelstukken van de middelbare school, te beginnen met de allereerste voorstelling van 'High School Musical'. De films en de serie vertellen vergelijkbare verhalen, maar hebben een heel verschillende insteek, elk met zijn eigen sterke punten.

Verschillen

De films voelen soms barok aan, in tegenstelling tot de serie die realistischer is. De films bevatten bijvoorbeeld uitgebreide choreografieën met tientallen leerlingen, of het nu tijdens basketbaltraining is, na schooltijd op de laatste schooldag of tijdens de lunch in de cafetaria. De dansscènes in de serie zijn niet zo uitgebreid als in de films.

Dat maakt dat de serie veel geloofwaardiger overkomt en beter in staat is om realistische situaties en empathische personages neer te zetten. De serie gebruikt deze realistische toon om belangrijke thema's als identiteit, seksualiteit en zelfbewustzijn te presenteren. De films hebben ook een universeel positieve boodschap, maar de serie is in staat om specifieker te zijn en problemen aan te pakken op een manier die middelbare scholieren echt aanspreekt.

Olivia Rodrigo

Opvallend is dat de serie op een sterke cast is gebouwd, met de getalenteerde Oliva Rodrigo in de rol van Nini Salazar-Roberts, het hoofdpersonage van de serie. Tussen seizoen 1 en 2 werd Olivia Rodrigo een internationale ster met de release van haar nummer 'Driver's License'. Haar personage draagt niet alleen bij aan het hoofdplot van de show, maar geeft het publiek ook de kans om een getalenteerde jonge ster nieuwe originele liedjes te horen vertolken.

Je kan de 'High School Musical'-films en series bekijken op Disney+, beschikbaar in de tv-optie Pickx All Stars of Pickx All Stars & Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top