'The Outlaws' van Stephen Merchant's exclusief te zien op Pickx Mix

Films | Deze komedie/thriller-serie met Christopher Walken in de hoofdrol vertelt het verhaal van een groep van zeven maffe personages die tot een werkstraf gedwongen worden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Outlaws' volgt zeven mensen die elkaar niet kennen. Elk heeft een verschillende achtergrond, maar als gemeenschappelijk kenmerk worden ze gedwongen om een taakstraf uit te voeren in Bristol.

Hun taakstraf neemt echter een heel andere wending wanneer ze een tas vol geld ontdekken. Dat niet opgeëiste geld wordt later een gruwel voor de groep. De mensen achter het geld bedreigen hen met de dood waardoor ze gedwongen worden om te wet te overtreden.

Deze misdaadserie is het werk van Elgin James ('Mayans M.C.') en 'The Office UK' co-creator Stephen Merchant, die ook een van de bendeleden speelt. Hij krijgt het gezelschap van de onnavolgbare Christopher Walken, die de rol van een Amerikaanse dief speelt. Dat laatste personage wordt tegenwoordig steeds zeldzamer in films en series, vandaar dat deze serie op z’n minst atypisch kan genoemd worden.

Hoewel de synopsis op het eerste gezicht niet erg origineel lijkt, is Stephen Merchant's nieuwste serie niet helemaal wat het lijkt. Als je een sitcom wil maken, is een groep personages met een eigenzinnige zakenman,  een linkse activist, een cocaïneverslaafde sociale influencer en een inbreker een prachtige mix. Maar van zodra de serie op gang komt, van zodra je voorbij de duistere humor in de groep kijkt, dan verandert de lichte komedie in een echte thriller!

Stephan Merchant legt uit dat het idee voor de serie, dat onder meer is gebaseerd op zijn woonplaats Bristol, voortkomt uit de levenservaring van zijn ouders. Die werkten beiden met mensen die voor de rechter werden veroordeeld tot een taakstraf, waardoor hij als geen ander weet waarover hij spreekt.

‘The Outlaws’ is nu te bekijken via BBC in de tv-optie Pickx Mix. Probeer deze tv-optie nu één maand gratis uit.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top