Wat je nog niet wist over de kleine zeemeermin, Halle Bailey

Films | De lof voor Halle Bailey, de hoofdrolspeelster in Disney’s liveaction-versie van de animatieklassieker ‘De kleine zeemeermin’, klinkt sinds de release van de film uit alle hoeken. Het was de eerste grote rol van de jonge actrice, die haar carrière begon als zangeres. Nu 'The Little Mermaid' te zien is in de VOD-catalogus van Pickx, werpen we een blik op vijf interessante weetjes over de opkomende actrice.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eerste stappen als zangeres

Voordat ze als actrice haar strepen verdiende, maakte Halle Bailey naam in de muziekwereld samen met haar zus Chloe. Het duo Chloe x Halle brak door in 2017 met hun EP ‘The Two of Us’. Muziekblad Rolling Stone riep de single uit tot een van de beste r&b-producties van het jaar en een jaar later kwam het eerste langspeelalbum uit: ‘The Kids Are All Right’, een album dat ze helemaal zelf schreven en produceerden.

De plaat werd goed ontvangen en leverde hen zelfs enkele nominaties op voor de 61ste editie van de Grammy Awards. Ze maakten kans in de categorieën beste hedendaagse urban album en beste nieuwkomer. Ze gingen met lege handen naar huis, maar hadden zich met hun performance van het lied ‘Where is the Love’ wel maar mooi in de kijker gezongen. Op de daaropvolgende Super Bowl zongen ze ‘America the Beautiful’, een optreden dat veel liefhebbers nog nauw aan het hart ligt.

Jonge YouTuber

Nog voor de twee dames een muzikale carrière begonnen, maakten ze al indruk met hun YouTubekanaal. Dat startten ze al op toen ze nog maar 11 en 13 jaar oud waren. Daarop postten ze hun mening over muziek en enkele covers, zoals hun interpretatie van ‘Best Thing I Never Had’ van Beyonce. Met een beetje hulp van hun vader, verspreidden ze ook hun eerste eigen nummers op sociale media. Met succes, want eens het tijd werd om een eerste echte EP uit te brengen, ‘Sugar Symphony’, hadden ze getekend bij het label van Beyonce. Nog steeds verschijnt er af en toe iets nieuws op het kanaal van Chloe x Halle, en daarenboven plaatst Halle sinds enkele maanden ook vlogs over haar dagelijkse leven op haar persoonlijke kanaal.

Onder de vleugels van Beyonce

In 2013 zette het jonge duo nog een cover van een nummer van hun grote heldin op YouTube: ‘Pretty Hurts’. De video ging viraal met meer dan 12 miljoen views. Ook Queen B deelde het filmpje. Zo kwam ze in contact met de twee rijzende sterretjes en schotelde ze hen een contract voor bij het label Parkwood Entertainment. De twee zangeressen mochten meermaals het voorprogramma van de superster verzorgen, met name tijdens de ‘On The Run II’-tour van Beyonce en Jay-Z. Ze maakten ook hun opwachting in de muzikale film ‘Lemonade’. Wat een manier om je in de kijker te werken!

Een nieuwe actrice?

Als je denkt dat de hoofdrol in de Disney-film haar eerste rol is, dan zit je ernaast, ook al kunnen we het je niet kwalijk nemen als je haar nog niet op het scherm gezien hebt. Terwijl ze haar muziekcarrière uitbouwde, vond ze ook tijd om in enkele Amerikaanse series te spelen. Zo spelen Chloe en Halle beiden een tweeling in de serie ‘Grown-ish’. Halle kruipt in de huid van een student-atlete die vecht voor haar plaats in de Olympische Spelen. Ook in de cinemazalen was ze al te zien in bijrollen. In 2007 kreeg ze een prijs voor haar rol in Queen Latifahs ‘Last Holiday’. Ze verscheen ook in de musical ‘Let it Shine’. Haar eerste grote rol was wel degelijk die van de zeemeermin Ariel in de film van regisseur Rob Marshall.

‘The Little Mermaid’ isvanaf nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus

Felle kritiek

Jammer genoeg is het geen echte verrassing meer, maar zodra de actrice aan het publiek voorgesteld werd als de nieuwe Ariel, kreeg ze bakken kritiek te verwerken. Die ging gewoonlijk over het feit dat ze Afro-Amerikaans is, terwijl de zeemeermin in de tekenfilm blank is. Racistische commentaren met hashtags als #NotMyAriel en #NotMyMermaid werden de wereld in gestuurd. Aan de andere kant van het gangpad werden dan weer beelden verspreid van jonge meisjes die tot tranen toe ontroerd waren bij het zien van de trailer, omdat ze zich konden spiegelen aan de nieuwe Disney-heldin met de donkere huid. Nu de film uit is en Bailey's acteerprestatie steevast tot de grootste pluspunten behoort, kan ze de criticasters hopelijk het zwijgen opleggen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top