5 dingen die je nog niet wist over Maya Hawke

Films |

Ja, ze is de dochter van power couple Uma Thurman en Ethan Hawke, maar Maya Hawke (24) is zoveel meer dan dat. Pickx presenteert je vijf interessante weetjes over de veelzijdige actrice van onder andere Netflix-hits ‘Stranger Things’ en ‘Do Revenge’.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ze debuteerde in ‘Little Women’

Niet de veelgeprezen film van Greta Gerwig die in 2019 uitkwam, maar in de tv-reeks die in 2017 op BBC liep. Maya Hawke was zelfs een van de dragende sterren in die productie, waarin ze de hoofdrol van Jo March vertolkte. Ze oogstte heel wat applaus en lovende kritieken voor dat professionele acteerdebuut. Voordien had ze enkel ervaring opgedaan als fotomodel voor modebladen (Vogue) en in reclamespots (Calvin Klein).

Ze bouwt ook aan een muziekcarrière

Net als haar multigetalenteerde vader Ethan Hawke (naast acteur ook auteur en muzikant) schuwt Maya de uitstapjes naar andere culturele sectoren niet. Zo krijg je haar soms te zien op het podium van concertzalen of muziekpubs. In 2020 bracht ze haar debuutalbum ‘Blush’ uit. Een plaat vol akoestische folksongs die inspiratie haalden bij haar muzikale helden Leonard Cohen, Patti Smith, Bob Dylan en Joni Mitchell. Sinds 23 september is haar tweede album ‘Moss’ uit, waarop ze soms als Taylor Swift klinkt, luister maar eens naar single 'Thérèse'. Een bezig bijtje dus. Zeker als je weet dat Maya ook nog eens haar eigen videoclips regisseert.

Ze overwon dyslexie

Als kind had Maya te kampen met dyslexie (moeilijkheden bij lezen en schrijven), waardoor ze moeite had om op school bij te blijven. Maar zelf ziet ze dat helemaal niet als een handicap, integendeel. Het effende het pad naar de meer kunstzinnige en creatieve studierichtingen. Daarin ook gestimuleerd door haar ouders. Ze mocht studeren aan de befaamde Julliard kunstacademie waar ook Adam Driver en Viola Davis het klappen van de zweep leerden. Ze bleef er echter maar een jaartje want op haar 19de kreeg ze haar eerste grote hoofdrol aangeboden, in de tv-serie ‘Little Women’.

Ze werkte al tweemaal samen met haar vader

Maya stond een eerste keer samen op de set met haar vader voor de tv-reeks ‘The Good Lord Bird’, een historisch drama over de slavernij in de VS. Daarin had ze in de vijfde aflevering een gastrol als de dochter van het hoofdpersonage John Brown, gespeeld door… Ethan Hawke. En deze zomer kwam op HBO de zesdelige documentairereeks ‘The Last Movie Stars’ uit, waarin wordt ingezoomd op de levens van Hollywoodlegendes Paul Newman en Joanne Woodward. Geregisseerd door Ethan Hawke en met een indrukwekkende lijst topacteurs, gaande van George Clooney en Sally Field tot Sam Rockwell en Laura Linney. En Maya Hawke dus. Via interviewintermezzo’s probeert ze enkele passages uit het leven van Newman en Woodward te animeren. Met haar moeder Uma Thurman werkte Maya nog niet samen, al zijn er geruchten dat er volgend jaar een eerste gezamenlijke film zou opgenomen worden: ‘The Kill Room’.

Ze wordt het gezicht van een nieuw Marvel-project

In de nieuwe Marvel-animatiereeks ‘Moon Girl and Devil Dinosaur’, die volgend jaar zou uitkomen, krijgt Maya Hawke een prominente rol. Al wordt tot dusver geheimgehouden in welke gedaante dat zal zijn. Voor de fans van ‘Stranger Things’, waarin Maya schittert als de intelligente, welbespraakte Robin Buckley, wordt het dus reikhalzend uitkijken naar die nieuwe rol. Waarmee ze trouwens alweer in de voetsporen van haar vader treedt, die vertolkte immers bad guy Arthur Harrow in ‘Moon Knight’ van Marvel.

Ontdek succesreeks 'Stranger Things' en de romcom 'Do Revenge' nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top