Mysteries alom in de filmreleases van de week

Films | De nieuwigheden in de cinemazalen van deze week worden gedomineerd door de release van een langverwachte en veelbesproken psychologische thriller, maar ook een documentaire over onze eigen achtertuin en een Italiaanse superheldenfilm zijn een bezoekje waard. Dit zijn onze cinematips van de week.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Don’t Worry Darling

De publiciteit rond deze film werd overstemd door de talloze geruchten en intriges over wat zich achter de schermen afspeelde, maar laten we niet vergeten dat deze psychologische thriller ook op filmvlak heel wat in huis belooft te hebben. Olivia Wilde (‘House’, ‘Booksmart’) regisseerde Florence Pugh en Harry Styles in de hoofdrollen. Zij wonen in een schijnbaar perfecte gemeenschap in de Californische woestijn in de jaren 50. Daar werken alle mannen voor het geheime project Victory terwijl de vrouwen het onder elkaar gezellig maken. Er gelden maar enkele regels: ze mogen hun gemeenschap niet verlaten. Wanneer Alice (Pugh) enkele vreemde gebeurtenissen meemaakt, wordt ze ervan overtuigd dat haar man Jack (Styles) een duister geheim met zich meedraagt. Ze wil koste wat het kost de geheimen van Victory achterhalen, maar neemt misschien wel meer hooi op haar vork dan ze aankan.

Naast Pugh en Styles acteren Gemma Chan (‘Crazy Rich Asians’), KiKi Layne (‘If Beale Street Could Talk’), Chris Pine (‘Star Trek’) en Nick Kroll (‘Big Mouth’). Het scenario is van Katie Silberman, die ook Wildes ‘Booksmart’ pende, en broers Carey en Shane Van Dyke.

Onze Natuur, De Film

Filmploegen reizen naar de verste uiteinden van de wereld om je beelden voor te schotelen van exotische dieren en afgelegen landschappen. Maar ook in onze eigen achtertuin, in een land waar schijnbaar amper plaats is voor wilde natuur, spelen zich taferelen af die een natuurdocumentaire waard zijn. Dat was het uitgangspunt van de makers van ‘Onze Natuur, De Film’, een ambitieuze natuurdocumentaire die de lens richt op lokale hazen, everzwijnen, vossen, eekhoorns en veel meer.

De prachtige verhalen over bekende en onbekende dieren en planten die verwondering opwekken en de liefde voor onze natuur vergroten, worden verteld via de voice-over van Matteo Simoni. Er is aandacht voor de diersoorten die hier furore maken, maar ook voor de soorten die we hier over ene paar jaar misschien niet meer zullen tegenkomen.

Freaks Out

Italië, 1943. In het circus van de Jood Israel treden vier “freaks” op. Matilde kan elektriciteit opwekken uit het niets, Cencio heeft controle over insecten, Fulvio is een wolfjongen en Mario kan metalen objecten laten bewegen zonder ze aan te raken. Het lijken truukjes te zijn, maar eigenlijk hebben ze echt bovennatuurlijke krachten. Italië is echter gevallen onder het bewind van de nazi’s en ze zijn er niet veilig. Zeker niet wanneer een andere circuseigenaar ervan overtuigd is dat zij nazi-Duitsland de overwinning kunnen schenken. De vermakelijke prent toont een groep verschoppelingen die leert om hun bijzondere krachten te bundelen om een onnoemelijk kwaad te verslaan.

Deze film van de Italiaanse regisseur Gabriele Mainetti werd vorig jaar al gepresenteerd in de officiële competitie van het Filmfestival van Venetië. Daar won de prent de Leoncino d’Oro Award, de prijs die uitgedeeld wordt door een jongerenjury.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top