Komt er een zesde seizoen van Cobra Kai?

Series |

Heb jij je ‘binge-vizier’ al op het vijfde seizoen van 'Cobra Kai' gezet? Zoja, dan is er uiteraard maar één vraag die op jouw lippen brandt: komt er een zesde hoofdstuk aan de uitbreiding van de 'Karate Kid'-spinoff? Pickx deelt met jou alle mogelijkheden. Opgelet: spoiler alert!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sinds 9 september staat het vijfde seizoen van 'Cobra Kai' op Netflix en het is meteen als een flying kick naar de top van de ‘meest bekeken’-lijst gestormd. Netflix heeft misschien nog niets officieels laten weten over een mogelijk nieuw seizoen, maar er hangt duidelijk wel iets in de lucht. De drie showrunners, Josh Heal, Jon Hurwitz en Hayden Schlossberg hebben al wat hintjes gedropt, hier en daar.

In afwachting van die officiële aankondiging, hebben de creatievelingen al laten weten dat de ideeën zeker nog niet op zijn. Jon Hurwitz tweette zo al in juli (!): “Alles wat ik mag zeggen, is dat er nog veel 'Cobra Kai' te komen is en dat het ‘Miyagiverse’ verre van op zijn einde is.” Meerdere geruchten circuleerden rond verschillende draaidagen van seizoen zes maar die valse informatie ontmijnde Hurwitz meteen. “Er zijn gedraaide scènes die uiteindelijk bij montage uit seizoen vijf zijn gehaald. Sommige personages of gebeurtenissen kunnen wel nog voorkomen in een volgend seizoen, vertelde hij bij GamesRadar.

De serie is alleszins heel populair geworden en wordt door miljoenen fans bekeken. Netflix zal dus waarschijnlijk niet heel lang wachten om ons nieuws te brengen. Goed of slecht, de aankondiging kan zo wel eens heel snel volgen. Gianni DeCenzo, de acteur die de jonge nerd Dimitri speelt, doet ons geloven in goed nieuws. “Ik kan niet wachten om te zien wat ze gaan doen voor seizoen 6, als er één komt… Ik weet het niet, ik mag niets bevestigen maar het zo interessant zijn om het wereldkampioenschap van 'Seikai Taikai' te zien! Ik zie niet waarom er geen volgende seizoen zou komen, we kunnen de mensen niet met een cliffhanger achterlaten. De schrijvers willen volgens mij ook een echt einde”, vertelde hij aan Télé-Loisirs.


Een film in voorbereiding

Een vervolg of geen, het staat vast dat 'Cobra Kai' veel nostalgie heeft losgemaakt bij kijkers. Sony Pictures wilde het ijzer smeden wanneer het heet was en heeft aangekondigd dat de 'Karate Kid'-franchise nieuw leven in wordt geblazen. Op 7 juni 2024 wordt een nieuwe film in de cinema’s verwacht. Wordt het een film om het verhaal van 'Cobra Kai' te concluderen? Netflix lijkt niet deel uit te maken van het project, waarvan cast noch verhaal tot nu toe bekend zijn.

Andere theorieën zijn er uiteraard ook. Zo wordt er gefantaseerd over een crossover tussen de serie en ‘The Karate Kid’ van 2010 met Jaden Smith en Jackie Chan. Zullen we Jaden Smith martial arts zien leren aan jonkies, naast Johnny Lawrence? De theorie is onwaarschijnlijk, aangezien de makers van Cobra Kai al duidelijk maakten dat de twee verhalen niet in hetzelfde universum plaatsvinden. Maar je weet nooit!

Wat verwachten van seizoen 6?

Het vijfde seizoen stond in het teken van afronden. De dojo’s Miyagi-Do en Eagle Fang spanden samen om het op te nemen tegen Silver. De waarheid over het Cobra Kai-bedrog in het All Valley-toernooi kwam aan het licht. Daniel versloeg eindelijk zijn ergste jeugdvijand, voordat die gearresteerd werd door de politie voor zijn vele misdaden. We leren tegelijkertijd wel dat Kreese is ontsnapt uit de gevangenis, dus hij zal de cel niet moeten delen met zijn voormalige collega-soldaat.

De karateka’s van Cobra Kai hebben dus geen sensei meer. Voegen ze zich dan bij Eagle Fang/Miyagi-Do? Dat zou dan wel moeten betekenen dat alle clans de strijdbijl hebben begraven. En dan kunnen ze dus samen vechten in het wereldwijd toernooi ‘Seikai Taikai’. Want jawel, alle drie de dojo’s waren geselecteerd voor de prestigieuze competitie.

Op liefdesvlak hebben onze favoriete koppels het allemaal bijgelegd. Zowel Tory en Robby als Miguel en Sam zijn nog steeds samen. Zien we in seizoen zes een nieuw liefdesverhaal, tussen Kumiko en Chozen? Die laatste heeft éindelijk zijn liefde verklaard voor Kumiko. Op casting-niveau gaan we ervan uit dat alle acteurs van seizoen vijf zullen terugkeren. En zelfs als we wat vrezen voor Chozen na die fatale slag van Silver, hij leeft nog! Geen reden om te twijfelen aan zijn aanwezigheid in seizoen 6!

 

Ontdek alle vijf seizoen van Cobra Kai nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top