De mooiste rollen uit de carrière van Jessica Chastain

Films | Nu Jessica Chastain de hoofdrol speelt in de Netflix-serie 'The Good Nurse', blikt Proximus Pickx terug op de vijf rollen die haar carrière hebben getekend. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Help

In Mississippi in de jaren zestig keert Skeeter, een meisje uit de zuidelijke samenleving, terug van de universiteit met de droom om schrijfster te worden. Ze zet haar stadje op zijn kop door ervoor te kiezen de zwarte vrouwen te interviewen die hun leven lang voor vooraanstaande blanke families hebben gezorgd. Aanvankelijk wil alleen Aibileen (Viola Davis), de huishoudster van Skeeters beste vriendin, praten. Maar eens de vriendinnen het project verderzetten, besluiten meer vrouwen zich te melden. En wat blijkt? Ze hebben heel wat te vertellen!

De film, met Emma Stone en Viola Davis in de hoofdrollen, is geschreven en geregisseerd door Tate Taylor, naar de gelijknamige roman van Kathryn Stockett. Voor haar optreden ontvangt Octavia Spencer de Golden Globe voor Beste Bijrol, terwijl Jessica Chastain dezelfde prijs krijgt van de New York Film Critics Circle.  

Zero Dark Thirty

Met deze speelfilm specialiseert Kathryn Bigelow zich nog meer in oorlogsfilms. 'Zero Dark Thirty' vertelt het verhaal van de lange jacht op de leider van Al-Qaeda, Osama bin Laden. Het volgt de missie van verschillende CIA-agenten (gespeeld door o.a. Jessica Chastain en Jason Clarke) die de aanslagen op het World Trade Center op 11 september 2001 onderzoeken. Hun reis zal hen uiteindelijk leiden naar de interventie die Bin Laden elimineerde. De film leert ons ook over de martelingen die informatie moesten opleveren over de verblijfplaats van de terrorist. De titel verwijst dan weer naar het tijdstip van lancering van Operatie Neptunus Spear, de operatie om Bin Laden te vangen, 30 minuten na middernacht.

Interstellar

De sciencefictionfilm van Christopher Nolan volgt een team astronauten op hun zoektocht naar een nieuwe bewoonbare planeet om het voortbestaan van de mensheid te garanderen. Verschillende planeten zijn veelbelovend, maar ze moeten de gevaren van ruimte en tijd trotseren. 

Naast de wetenschappelijke vragen raakt de film ook aan metafysische aspecten en stelt hij de menselijke psyche en het overlevingsinstinct ter discussie. Het script is dus een emotionele achtbaan. Sommige elementen van het verhaal lijken ver van de werkelijkheid af te staan, maar in feite zijn ze gebaseerd op de theorieën van astrofysicus en Nobelprijswinnaar Kip Thorne. Hij schreef zelfs een boek om de wetenschappelijke achtergrond van de film uit te leggen. Zoals gewoonlijk heeft Christopher Nolan een beroep gedaan op een indrukwekkende cast: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Amelia Marque, Jessica Chastain, Mackenzie Foy en Michael Caine.

Molly's Game

Molly Bloom stond aan het hoofd van de meest elitaire pokerkring in Los Angeles. In 2013 werd ze vervolgd voor haar privé-pokerspelletjes, maar voordat ze werd vrijgesproken, publiceerde ze haar memoires en maakte er een film van: 'Molly's Game'. Deze speelfilm markeert het regiedebuut van Aaron Sorkin, die ook de scripts schreef voor 'The Social Network', 'The Newsroom' en de serie 'The West Wing', en vertelt het verhaal van Molly Bloom, een Amerikaanse skikampioene wiens leven een nieuwe wending neemt na een ongeluk. Ze zet een ondergrondse pokerkring op. Beroemdheden zitten rond de tafel en miljoenen dollars stapelen zich op. Jessica Chastain speelt de titelrol en Idris Elba speelt haar advocaat.

The Eyes of Tammy Faye

Deze film beschrijft de opkomst en ondergang van Amerika's beroemdste televisie-evangelisten: Tammy Faye Bakker en haar man, Jim Bakker. Het echtpaar reist door de Verenigde Staten om te preken en christelijke gemeenschappen te inspireren, waarbij Jim preekt en Tammy zingt en met poppen voor kinderen speelt. In 1964 trok hun prediking de aandacht van Pat Robertsons Christian Broadcasting Network (CBN), die hen plotseling beroemd maakte met hun eigen populaire kindershow 'Jim en Tammy'. Terwijl ze een duur leven leiden met meerdere huizen, luxe auto's en 'meer geld dan God', stort hun imperium in door seksuele en financiële schandalen.

In de hoofdrollen spelen Jessica Chastain en Andrew Garfield ('The Amazing Spider-Man'). Voor deze rol ontving Jessica Chastain een Oscar, SAG Award en Critics Choice Award voor Beste Actrice, en werd ze genomineerd voor een Golden Globe Award. 

‘The Eyes of Tammy Faye’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top