Dit zijn de grootste verschillen tussen de boeken en de serie van ‘Kiling Eve’

Series | Na vier spannende seizoenen komt er een einde aan ‘Killing Eve’. Deze Britse spionagereeks is gebaseerd op de boeken van de auteur Luke Jennings. Maar waarin verschilt de serie van de boeken? Proximus Pickx zocht het uit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dit zijn de grootste verschillen tussen de boeken en de serie van ‘Killing Eve’

In ‘Killing Eve’ volgen we het verhaal van Eve Polastri, een criminologe van de Britse geheime dienst MI5 die onderzoek deed naar een reeks moorden die in verschillende landen werden gepleegd. Eve beging helaas een fout waardoor ze van de zaak werd gehaald maar ze is gemotiveerd genoeg om de dader alsnog te vinden. Ze vermoedt bovendien dat het over een vrouw gaat en daarin heeft ze gelijk. De moordenares heet Villanelle en is een meedogenloze vrouw die het liefst op commando mensen om het leven brengt. De paden van Eve en Villanelle kruisen elkaar waardoor er zich een wederzijdse obsessie tussen de dames ontwikkelt die wel eens bloederige gevolgen kan hebben…

De serie is gebaseerd op boeken van de Britse auteur Luke Jennings. Jennings bracht in 2014 een boek uit getiteld: ‘Codename Villanelle’, waarin hij voor het eerst de avonturen van Polastri en Villanelle neerpende. Daarna volgden er nog drie boeken waarvan de laatste in 2016 verscheen. De showrunners van de serie ‘Killing Eve’ hebben de boeken naarstig gelezen, maar brachten toch enkele wijzigingen aan voordat de opnames van start gingen.

Eve

Zo wordt Eve in de reeks gespeeld door de Koreaans-Amerikaanse actrice Sandra Oh en niet door een Britse actrice. Oh speelt haar rol met een Amerikaans accent en daarin verschilt de serie van de boeken. In de serie zien we hoe Eve getrouwd is met Niko (Owen McDonnell) maar die relatie loopt niet goed af. In de boeken hebben Eve en Nico ook relationele problemen, maar blijven de twee wel samen. Ze werken op een bepaald moment zelfs samen om Villanelle op te sporen.

Wie is Villanelle?

In de serie wordt Villanelle (Jodie Comer) opgevoerd als meedogenloze moordenares die er niet voor terugdeinst om allerhande mensen om het leven te brengen. We komen haast niets te weten over haar afkomst, maar daar lees je in de boeken gelukkig meer over. Jennings schetst daarin immers een portret waaruit blijkt dat Villanelle de dochter is van een Russische oorlogsveteraan die later crimineel is geworden. Haar moeder is overleden en Villanelle heeft talen gestudeerd aan een prestigieuze Russische universiteit. Enige tijd later werd haar vader vermoord door een rivaal uit de onderwereld.

Relatie met Anna

In de serie zien we hoe Villanelle een intieme relatie krijgt met Anna (Susan Lynch), haar voormalige docente van de universiteit. De twee stappen zelfs in het huwelijksbootje nadat Villanelle eerder de manipulatieve man van Anna om het leven had gebracht. In de boeken maakt Anna avances richting Villanelle, maar wijst de moordenares die echter af.

Carolyn

Ook Carolyn, het personage dat actrice Fiona Shaw speelt, is in de boeken anders dan in de serie. We zien in de serie immers hoe deze contactpersoon bij MI6 er uiterst geheimzinnige en sluwe praktijken op nahoudt en relaties heeft gehad met minstens even sluwe mannen zoals Konstantin (Kim Bodna). In de boeken is er geen sprake van Carolyn, maar is ene Richard Edwards de sluwe vos van dienst.

Bekijk ‘Killing Eve’ op zondag om 22u05 op Canvas of via VRT MAX of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top