Muziek, humor en politiek in de tv-tips van komend weekend

Series | Wie deze week naar buiten keek, kon alleen maar vaststellen dat het even gedaan is met het zomerse weer. Bij gebrek aan zonovergoten terrasjes dit weekend brengt Proximus Pickx net als elke vrijdag soelaas met onze spannende, relaxerende en beklijvende televisietips.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdag: On the Basis of Sex

The “Notorious R.B.G.”, in het Amerikaanse hooggerechtshof beter bekend als Ruth Bader Ginsburg, was de tweede vrouw ooit die daar zetelde als opperrechter. In 2020 kwam de progressieve opperrechter op 87-jarige leeftijd om het leven en dat heeft tot op vandaag gevolgen in de Amerikaanse politiek, aangezien de conservatieve Trump haar opvolger mocht kiezen.

In 2018 verscheen deze biografische film die het leven en de verwezenlijkingen van Ruth Bader Ginsburg viert. Mimi Heder castte Felicity Jones (‘Star Wars: Rogue One’) in de hoofdrol als de jonge R.B.G. die met haar diploma rechten in de hand in een vrouwonvriendelijk klimaat zich een weg baande naar de top. De film verhaalt over het begin van haar carrière, toen ze enkel bij een rechter aan de slag mocht gaan als assistente als er een mannelijke collega paraat stond om haar te vervangen. We krijgen ook de rechtszaken te zien die ervoor zorgden dat ze haar nominatie voor de positie van opperrechter te pakken kreeg.

Bekijk ‘On the Basis of Sex’ op vrijdag om 21u20 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app.

Vrijdag: Elvis

45 jaar na zijn overlijden (in 1977) werd het tijd om nog eens een eerbetoon aan de 'King of Rock and Roll' te brengen. Niet in de vorm van een documentaire, zoals er al een paar gemaakt zijn, maar in een biopic. 'Elvis' is een biografisch muzikaal drama, geregisseerd door Baz Luhrmann en met Austin Butler in de titelrol.

De film verkent het leven en de muziek van Elvis Presley, gezien vanuit het perspectief van de gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager kolonel Tom Parker (Tom Hanks). Het verhaal beschrijft de meer dan twintig jaar durende complexe dynamiek tussen Presley en Parker, van Presleys doorbraak tot aan zijn status als superster. En dat allemaal tegen de achtergrond van het veranderende culturele landschap in Amerika. Centraal in die reis staat een van de belangrijkste en invloedrijkste mensen in het leven van Elvis: Priscilla Presley (Olivia DeJonge).

‘Elvis’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus.

Zaterdag: The Gentlemen

Met ‘The Gentlemen’ keerde regisseur Guy Ritchie (‘Lock, Stock & Two Smoking Barrels’, ‘Snatch’) terug naar zijn favoriete genre: dat van de typisch Britse gangsterkomedie, vol geweld, scherpe grappen en tweed.

De film vertelt het verhaal van de Amerikaanse expat Mickey Pearson (Matthew McConaughey), die in Londen een bijzonder winstgevend marihuana-imperium opgebouwd heeft. Een imperium dat hij – volgens de laatste geruchten – van de hand wil doen, maar enkel aan de juiste koper. Kandidaten zijn er genoeg, al spelen ze het spel wel erg vuil... De Londense onderwereld ontploft in een kluwen van chantage, dubbel spel, samenzweringen en bloedvergieten. Verwacht je aan kronkelende plotlijnen, snedige dialogen, cool camerawerk en excentrieke personages met de meest bizarre namen.

Bekijk ‘The Gentlemen’ op zaterdag om 20u25 op VTM 2 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app.

Zaterdag: Doctor Strange in the Multiverse of Madness

De introductie van Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) in het Marvel Cinematic Universe, een neurochirurg die leert hoe hij mystieke krachten kan gebruiken en portalen kan openen naar alternatieve dimensies, zette de deuren wagenwijd open voor Marvel-verhalen over alternatieve universums. De comics spelen al jaren met verhaallijnen over het zogenaamde multiversum, en nu kon ook het MCU naar alternatieve realiteiten reizen.

In ’Doctor Strange in the Multiverse of Madness’ wordt – hoe kan het ook anders – volop geëxperimenteerd met die alternatieve dimensies, wat van de film een breinbreker en een visueel spektakel maakt. Nadat hij onbewust het multiversum opende, moet Strange verschillende versies van zichzelf confronteren om de balans weer te herstellen.

‘Doctor Strange in the Multiverse of Madness’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus.

Zondag: Chantal

‘Chantal’ gebruikt het verhaal en personages uit het zeer geliefde en vaak geciteerde ‘Eigen Kweek’ als springplank voor een nieuwe verhaal over politie-inspecteur Chantal Vantomme, toen een vriend van de wietkwekende familie Welvaert. ‘Chantal’, dat met de eerste twee afleveringen al heel wat furore maakte, doet de voorganger ruimschoots eer aan.

'Chantal’ vertelt het verhaal van de agente uit de Westhoek die verhuist naar politiezone Spoorkin. Diep in West-Vlaanderen is dat de kleinste politiezone van ons land. Vantomme wordt er coördinator in een klein wijkcommissariaat, maar de start in haar nieuwe job verloopt niet zonder problemen. Als alleenstaande mama komt ze terecht in een vooral mannelijk korps boordevol testosteron. Als agente met extra verantwoordelijkheden door haar coördinerende functie moet ze ook wel goed trachten samen te werken met haar nieuwe omgeving, en dat loopt niet altijd gemakkelijk.

Bekijk ‘Chantal’ op zondag om 20u55 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app.

Zondag: I Came By

George MacCay (‘1917’, ‘Captain Fantastic’) is een van de rijzende sterren in het Britse film- en televisielandschap. In de nieuwe thriller ‘I Came By’ kreeg hij de hoofdrol naast de ervaren Hugh Bonneville (‘Downton Abbey’, ‘Iris’) en Kelly Macdonald (‘No Coutry for Old Men’, ‘Operaction Mincemeat’, ‘Trainspotting’).

De film volgt de graffitiartiest en revolutionaire rebel Toby. Hij toont niet alleen zijn artistieke kunsten op straat, maar maakt er ook zijn handelsmerk van om in te breken bij de steenrijken om er zijn bussen leeg te spuiten op de binnenmuren. Wanneer hij dat probeert bij een rechter aan het hooggerechtshof (Bonneville) ontdekt hij meer dan hem lief is. Denk aan een kruising tussen ‘Die Fetten Jahre Sind Vorbei’ en het werk van Banksy, gekoppeld aan een spannende politieke thriller.

Ontdek ‘I Came By’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top