De beste rollen van Florence Pugh

Films |

Terwijl we vol ongeduld wachten op ‘The Wonder’, een psychologisch drama dat later dit jaar in de bioscoopzalen draait, blikt Proximus Pickx al eens terug op de strafste acteerprestaties van hoofdrolspeelster Florence Pugh.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Falling

In ‘The Falling’ kreeg Florence Pugh haar eerste grote rol als filmactrice. Het verhaal speelt zich af in het jaar 1969, in een typische Engelse kostschool voor meisjes. Pugh kruipt in de huid van Abbie, een charismatische studente die twee handen op één buik is met de gepassioneerde Lydia (een rol van Maisie Williams, later bekend geworden als Arya Stark in ‘Game of Thrones’). Hun wereld, en die van de kostschool, komt op zijn kop te staan wanneer een tragedie plaatsvindt en in de nasleep ook een mysterieuze epidemie door de klaslokalen raast. Verschillende mensen vallen plots flauw. Het uitgangspunt van deze coming of age-film is de overgang van adolescent naar volwassene en hoezeer het ontdekken van de eigen seksualiteit ook nefast kan zijn voor hechte vriendschappen.

Midsommar

Nadat hij verbaasde met het excellente en ijzingwekkende ‘Hereditary’, pakte de Zweedse regisseur Ari Aster opnieuw uit met een pareltje. In ‘Midsommar’ volgen we het koppel Dani (Florence Pugh) en Christian (Jack Reynor), die Zweden doorkruisen om een bezoekje te brengen aan enkele vrienden en hen te helpen bij de organisatie van een lokaal festival. Maar de reünie ontspoort al snel in een heidense en occulte bijeenkomst. Deze simpele maar doeltreffende horrorprent neemt je bij de keel, net als de acteerprestatie van Florence Pugh, die door een heel leger recensenten bejubeld werd.

‘Midsommar’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. 

Little Women

‘Little Women’ is een monument uit de Amerikaanse literatuur, een meeslepende roman van schrijfster Louisa May Alcott dat uit twee delen bestond, uitgekomen in 1868 en 1869. We leren vier zussen kennen uit een middenklassegezin, die elk op hun manier proberen te overleven tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. De roman -geïnspireerd op de jeugdjaren van May Alcott- werd meermaals vertaald naar het theater en de cinema. De laatste adaptatie was die van Greta Gerwig, die er in 2019 een succesvolle filmversie van maakte. Dat was grotendeels te danken aan de uitstekende cast, met daarin onder andere Meryl Streep, Emma Watson, Laura Dern, Saoirse Ronan, Timothée Chalamet en Florence Pugh. Greta Gerwig gaf hen het ideale forum voor een inspirerende feministische en schaamteloos romantische vertolking.

‘Little Women’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus.

Black Widow

In deze spannende Marvel-film trekt Scarlett Johansson de kar als de protagoniste Black Widow. Een jonge spionne die eigenlijk Natasha Romanoff heet en die het gevecht met haar eigen verleden en demonen moet aangaan. Ze wordt ook geconfronteerd met een te duchten vijand, een tegenstander die in staat is elke beweging te kopiëren. Gelukkig krijgt ze hulp van haar “familie”, een groep spionnen die allemaal hetzelfde opleidingsprogramma doorliepen. Florence Pugh brengt het personage Yelena Belova tot leven, de stiefzus van Natasha Romanoff. Een rol die ze zou hernemen in de tv-serie ‘Hawkeye’.

Don’t Worry Darling

Het is nagelbijtend wachten op de release (23 september) van ‘Don’t Worry Darling’, de nieuwe film van Olivia Wilde, dat kan uitpakken met het powerduo Harry Styles en Florence Pugh. De teaser van deze psychologische thriller is alvast veelbelovend. De regisseuse gaf te kennen dat ze zich voor dit nieuwe werk liet inspireren door geprezen blockbusters als ‘The Matrix’, ‘The Truman Show’ en ‘Inception’. Films die de geest proberen te prikkelen met scenario’s die de eigen verbeelding overstijgen. In ‘Don’t Worry Darling’ volgen we Alice en Jack, een koppel dat tijdens de jaren 50 in een afgelegen gehucht in de woestijn van Californië woont. Ze leiden er een teruggetrokken leven in een gesloten gemeenschap. Tot een gebeurtenis hun hele wereld door elkaar schudt. Critici zijn laaiend enthousiast over de chemie tussen Styles en Pugh: eens te meer laat haar acteerprestatie de kijkers niet onberoerd.

Geïnteresseerd in onze titels uit de Proximus VOD-catalogus? Klik dan hier.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top