Het beste van deze week op tv: Proximus Pickx selecteert

Films | De zwoele zomeravonden en het terrasjesweer liggen stilaan achter ons, een uitstekende gelegenheid om weer gezellig samen voor de buis te kruipen. Met deze tv-tips zet Proximus Pickx je alvast op weg naar een boeiende kijkervaring tijdens de komende week.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maandag: Europe from above

Aftrap van een nieuw seizoen van deze prestigieuze reeks van National Geographic. Waarbij onze wondere mensenwereld bekeken wordt vanuit het perspectief van de vogels. Dat levert soms verrassende, soms eigenaardige, maar altijd fascinerende beelden op. In deze eerste aflevering van een nieuwe zesdelige reeks wordt België in de kijker gezet. We zweven mee langs de ramenwassers die het Atomium in Brussel onder handen nemen. We krijgen een uniek zicht op het steeds populairder wordende lichtfestival in Gent. We volgen de laatste ambachtelijke garnalenvisser in Oostduinkerke en we krijgen een ontwarrende blik op het labyrint van Durbuy. Alle uithoeken van ons land worden dus verkend. Leer ons land herontdekken door de lenzen van de hoogtechnologische drones van National Geographic.

Bekijk ‘Europe from above’ op maandag 12 september vanaf 21u op NGC.

Maandag: The Italian Job

Een remake van een Britse klassieker uit het genre van de heistmovies. In 1969 lanceerde die Michael Caine naar het sterrendom, in 2003 was het eerder een platform voor gevestigde waarden: Edward Norton, Mark Walhberg, Jason Statham, Donald Sutherland en Charlize Theron. Er zijn eigenlijk meer verschillen dan overeenkomsten met het origineel, waardoor je amper nog van een remake kan spreken. Zo werd ook de plot herschreven: in deze versie van ‘The Italian Job’ volgen we de professionele inbreker Charlie Croker (Wahlberg) die tijdens een klus verraden wordt door trawant Steve. Dat vraagt om revanche natuurlijk. Croker stelt een team van experts samen om Steve op zijn nummer te zetten.

Het resultaat is een swingende, onderhoudende actieprent à la ‘Ocean’s Eleven’, knap in beeld gebracht door F. Gary Gray (‘Fast & Furious 8’, ‘Men in Black: International’), die tot dan toe voornamelijk faam vergaarde als videoclipregisseur voor onder andere Outkast en Cypress Hill. Naast de voornoemde sterrencast heeft de film ook een glansrol weggelegd voor een stoet flitsende Mini Coopers -een stilistisch element dat wél duidelijk verwijst naar de originele film uit de Swinging Sixties.

Bekijk ‘The Italian Job’ op maandag 12 september vanaf 20u35 op VTM 3.

Dinsdag: Jambers, back to the 90’s

In de jaren negentig was Paul Jambers een tv-fenomeen. Zijn reportagereeks zette VTM mee op de kaart. Met zijn spraakmakende reportages zorgde hij elke week opnieuw voor gespreksvoer aan de koffieautomaat, op de schoolpleintjes en in de boekskes. Op indringende, soms ontluisterende wijze gaf hij een inkijk in het leven van Vlamingen die zich aan de rand van onze maatschappij bevonden of belichtte hij onderwerpen die destijds nog grotendeels in de taboesfeer huisden. Tienersnobs, technogabbers, wereldvreemde boeren, transseksuelen: op zijn kenmerkende wijze wist Paul Jambers steeds hun vertrouwen te winnen en ontboezemingen te ontlokken.

De beelden staan op menig netvlies gebrand of worden nog geregeld opgevoerd in terugblikshows. Maar hoe relevant zijn die reportages nog? Wat zeggen ze over de tijd van toen, maar vooral: wat zeggen ze over de evolutie die onze maatschappij sindsdien doormaakte? Dat is het uitgangspunt van deze zoveelste comeback van Paul Jambers -ook in 2012 blikte hij al eens terug op zijn reeks met ‘Jambers: 20 jaar later’. De meester-interviewer haalt opnieuw enkele getuigen van toen weer voor de camera.

Bekijk ‘Jambers, back to the 90’s’ op dinsdag 13 september vanaf 21u50 op VTM.

Dinsdag: Champions League: FC Porto – Club Brugge

Kan Club Brugge een vervolg breien aan zijn uitstekende start in deze nieuwe Champions League-campagne? De Belgische landskampioen spaarde deze zomer kosten noch moeite om de kern te versterken en eindelijk eens de steile ambities ook in Europa waar te maken. Het doel: overwinteren in deze hoogst aangeschreven Europese competitie. De basis daartoe werd vorige week alvast gelegd met een thuiszege tegen Bayer Leverkusen. Deze tweede speeldag trekt blauw-zwart naar Porto, voor een zeer lastige opdracht in het altijd kolkende Estadio do Dragão, thuisbasis van FC Porto. De Portugezen worden geleid door Sergio Conçeicao, ex-vedette van Standard en tegenwoordig een gevierd toptrainer. Net als tijdens zijn eigen spelerscarrière staat hij ook als trainer voor grinta, emoties en energiek voetbal. Dat belooft dus vuurwerk in deze kraker op het kampioenenbal.

Bekijk ‘FC Porto – Club Brugge’ op dinsdag 13 september vanaf 20u35 op VTM 2.

Woensdag: Legends of the fall

Tearjerker van de zuiverste soort, die in 1994 Brad Pitt mee op de kaart zette als Hollywood-hottie. Hij kreeg voor zijn aandeel in deze film zijn eerste grote erkenning als acteur: een nominatie als beste acteur bij de Golden Globes. De dan 31-jarige Pitt vertolkt in ‘Legends of the Fall’ met veel glans de hoofdrol van Tristan Ludlow, zoon van William Ludlow, een voormalige kolonel in het Amerikaanse leger die niet langer kan leven met de wreedheden tegenover de inheemse bevolking. De kolonel trekt zich met zijn zonen terug op een ranch in het afgelegen gebied Montana. Maar zijn zonen geraken toch betrokken bij WO I, hetgeen voor heel wat turbulentie zorgt binnen het gezin. Ook de jaren van de drooglegging nadien zorgen voor harde tijden.

Regisseur Edward Zwick vond in deze film een fijn evenwicht tussen drama, familiesaga, oorlogsepos en romantiek. Heel ambitieus allemaal en dat druipt er ook van af. ‘Legends of the Fall’ werd voor drie Oscars genomineerd en verzilverde er daar één van: beste cinematografie.

Bekijk ‘Legends of the fall’ op woensdag 14 september vanaf 20u35 op VTM 4.

Woensdag: Shutter Island

Kaskraker uit 2010 met Leonardo DiCaprio in een hoofdrol en Martin Scorsese in de regiestoel. Beide Hollywoodiconen waren ook de drijvende krachten achter deze verfilming van de gelijknamige roman van Dennis Lehane uit 2003. Het verhaal speelt zich af in een psychiatrische instelling op een eiland voor de kust van Boston. Teddy Daniels (Di Caprio), lid van de U.S. Marshall, moet Rachel Solando opsporen, een moordenares die ontsnapte uit de instelling. Maar tijdens zijn onderzoek ontdekt Teddy dat er heel wat macabere feiten geheim worden gehouden op het eiland. Hij raakt verwikkeld in een web van intriges.

Scorsese maakte van ‘Shutter Island’ een donkere, psychologische thriller, met referenties naar het werk van Alfred Hitchcock en goedkope horrorfilms uit de jaren 40 en 50. Ondanks de complexe en duistere aard van de film deed die het bij de release zeer goed aan de box office: gemaakt voor 80 miljoen dollar leverde hij bijna 300 miljoen dollar op. Wat het op dat moment de meest lucratieve prent maakte voor Martin Scorsese -toch de man die ons klassiekers als ‘Taxi Driver’, ‘Casino’ en ‘Raging Bull’ schonk. Later overtrof zijn ‘Wolf of Wall Street’ dat commerciële succes.

Bekijk ‘Shutter Island’ op woensdag 14 september vanaf 20u40 op VTM 3.

Donderdag: As Good As It Gets

Jack Nicholson schittert in deze ‘As Good As It Gets’ uit 1998 als de neurotische, misantropische Melvin Udall. Een romanschrijver die enkel kan overleven bij gratie van dagelijkse routines. Een belangrijk deel van die routine zijn de bezoekjes aan de koffiebar om de hoek, waar serveerster Carol Connelly (gespeeld door Helen Hunt) zowat de enige persoon in zijn omgeving is die op zijn sympathie kan rekenen. Melvin is een mensenschuwe sarcast, maar wanneer zijn overbuur in het ziekenhuis belandt, wordt hij gedwongen om voor diens hondje Verdell te zorgen. Het begin van een ontdooiingsproces bij Melvin…

‘As Good As It Gets’ werd ondanks het nogal clichématige scenario en de luchtige uitwerking de hemel ingeprezen. Dat had dus vooral te maken met die acteerprestatie van Jack Nicholson, die perfect de balans weet te vinden tussen antipathie en sympathie opwekken. Ook Helen Hunt, Greg Kinnear en Cuba Gooding Jr halen een hoog niveau in dit komische drama. Hunt en Nicholson wonnen allebei een Oscar voor respectievelijk beste actrice en beste acteur.

Bekijk ‘As Good As It Gets’ op donderdag 15 september vanaf 20u35 op VTM 3.

Donderdag: De Klim van je Leven

Het grote tv-debuut van StuBru-presentatrice Eva De Roo krijgt flink wat bijval bij kijkers en recensenten. In ‘De Klim van je Leven’ begeleidt ze een groep van zeven mensen die lijden aan een longaandoening en één groot doel voor ogen hebben: in de Dolomieten de hoogste bergen op fietsen. Een actie die kadert binnen het goede doel- event Climbing for Life. Een serieuze uitdaging, waarmee de longpatiënten hun karakter willen bewijzen en vol voor het leven willen kiezen, ondanks hun beperking. In vijf afleveringen volgen we hun voorbereiding, leren we hun verhaal kennen en komen we te weten of ze slagen in hun ambitieuze opzet. In deze derde aflevering krijgen de zeven dapperen onder andere fietstips van Victor Campenaerts, profwielrenner bij Lotto-Soudal. Een tochtje door de Vlaamse Ardennen zorgt voor hoop, maar brengt tegelijkertijd ook twijfels. Eva De Roo is tijdens dit hele traject het luisterende oor en de motivatiecoach voor de groep. Op organische wijze is ze het bindweefsel tussen de verschillende verhaallijnen.

Bekijk ‘De Klim van je Leven’ op donderdag 15 september vanaf 21u25 op Een.


Al deze programma's en films zijn ook te bekijken via Pickx.be of de Proximus Pickx-app, waar je ook bent. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top