'Ocean’s 8' (Play5): dit denkt Sandra Bullock over een potentiële sequel

Films | Morgenavond kan je op Play5 naar ‘Ocean’s 8’ kijken. In deze spannende actiefilm zien we hoe een team van vrouwelijke dieven een diamant probeert te stelen. De film deed het goed aan de kassa en dat noopt tot de vraag: komt er ooit een vervolg? Wel als het van Sandra Bullock afhangt, maar die heeft enkele eisen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In ‘Ocean’s 8’ zien we hoe Debbie Ocean (Sandra Bullock), de criminele zus van meesterdief Danny Ocean, een team van vrouwelijke dieven probeert samen te stellen. Dat team moet een peperdure diamant proberen te stelen tijdens het jaarlijkse Met Gala in New York. Het team van vrouwelijke dieven wordt gespeeld door actrices Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Mindy Kaling, Sarah Paulson, Awkwafina, Rihanna en Helena Bonham Carter. Een vrouwelijke topcast om u tegen te zeggen!

Enkele eisen

‘Ocean’s 8’ deed het niet onaardig aan de kassa en daarom werd de vraag aan hoofdrolspeelster Sandra Bullock gesteld of (en wanneer) er een vervolgfilm zou komen. Bullock onthulde dat ze nog steeds in gesprek is met haar vrouwelijke collega’s uit de film. Mocht er een tweede film komen, dan moeten de agenda’s van de actrices volgens Bullock op elkaar afgestemd worden en moet er een sterke vrouwelijke regisseur aangetrokken worden. Bullock zou ook graag hebben dat een vrouwelijke schrijfster aan boord komt om een ijzersterk filmscenario te schrijven dat enkel door vrouwen kan gespeeld worden.

Het is overigens niet duidelijk of Bullock haar tijdelijke carrièrepauze voor een eventuele vervolgfilm zou willen onderbreken. Enkele maanden geleden kondigde Bullock nog aan dat ze een tijd lang geen films meer zou maken. De actrice was naar eigen zeggen opgebrand en ging daarom rust nemen.

Dezelfde succesformule als 'Ocean’s Eleven’

‘Ocean’s 8’ volgt bijna dezelfde succesformule als ‘Ocean’s Eleven’ (1960), een van de meest succesvolle heistfilms uit de Amerikaanse filmgeschiedenis. Die werd toen geregisseerd door Lewis Milestone. De Amerikaanse zanger Frank Sinatra speelde in deze prent de hoofdrol en deed dat aan de zijde van Dean Martin en Sammy Davis Jr. In 2001 kwam er een moderne remake van de heistfilm uit met de acteurs George Clooney, Brad Pitt en Matt Damon. Omdat de film zo populair was, kwam in 2004 een vervolg uit met ‘Ocean’s Twelve’, en in 2007 met ‘Ocean’s Thirteen’.

Bekijk ‘Ocean's 8’ morgenavond om 20u35 op Play5 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top