Deze filmscènes leiden online een tweede leven

Films | Online worden sommige filmscènes zo druk gedeeld als grappige memes dat de grappen bekender worden dan de films. Proximus Pickx selecteerde enkele internetgrappen die je vast al zag passeren, maar waarvan je de achterliggende film misschien nog niet kende.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jeremiah Johnson

Je maakt je vriendengroep trots door een inside joke op een gevatte manier te gebruiken en die vrienden sturen je een GIF met een bebaarde man die goedkeurend over zijn schouder kijkt en knikt terug. Die man is de acteur Robert Redford – en dus niet komiek Zach Galifianakis, zoals sommigen denken – in de film 'Jeremiah Johnson' uit 1972. In die waargebeurde film speelt Redford de hoofdrol, een veteraan van de Mexicaans-Amerikaanse oorlog die kiest voor een eenvoudiger leven. Hij gaat in de Rocky Mountains van het land en de jacht leven. Maar een leven van peis en vree zou het nooit echt worden.

‘Jeremiah Johnson’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus in de collectie westerns. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

The Ballad of Buster Scruggs

Iemand panikeert voor een sollicitatiegesprek, terwijl jij al een hele tijd op zoek bent naar een nieuwe job en er al honderden sollicitaties op hebt zitten. Je zou die andere persoon gerust een foto kunnen sturen van James Franco die op het punt staat aan de galg te bengelen, met daaronder de woorden: “First time?”. Het beeld komt uit de film ‘The Ballad of Buster Scruggs’ van de gebroeders Coen. In die westernfilm worden verschillende verhalen verteld, waaronder dat van een bandiet, gespeeld door Franco. Hij wordt gearresteerd en bijna opgehangen, maar op het laatste nippertje gered. Wanneer hij uiteindelijk opnieuw moet hangen, lijkt hij er helemaal van overtuigd te zijn dat het lot hem weer gunstig zal zijn.

Ontdek ‘The Ballad of Buster Scruggs’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Race to Witch Mountain

Deze template voor memes gaat al een hele tijd mee. Dwayne “The Rock” Johnson zit achter het stuur van zijn wagen. Het meisje op de achterbank zegt iets, waarna hij verschrikt achter zich kijkt. Een eenvoudig, maar zeer doeltreffend medium voor elke grap met een schokkende of verrassende punchline. De memes heb je vast al gezien, maar de film ‘Race to Witch Mountain’ zegt je vast niet veel. Daarin ontmoet taxichauffeur Jack (The Rock) twee tieners die krachten hebben die hem compleet versteld doen staan. Ze komen van een andere planeet en moeten zo snel mogelijk hun achtervolgers afschudden en bij hun ruimteschip geraken. Deze film uit 2009 was al Disney’s derde adaptatie van de gelijknamige roman van Alexander Key.

Ontdek ‘Race to Witch Mountain’ op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. 

Office Space

Iedereen heeft wel eens een baas die onmogelijke eisen stelt alsof ze helemaal niets inhouden. Dat maakt de volgende meme – ook eentje die al lang de ronde doet – zo herkenbaar. Een man met een grote bril en een veelkleurige das staat in een grijs kantoor, vraagt of je binnen een uurtje dertig nieuwe verslagen kan uittikken en rondt zijn opdracht af met “That would be great”. De meme komt uit een scène in de cultfilm ‘Office Space’ uit 1999. De prent is een satire van het kantoorleven en toont enkele collega’s die proberen te ontsnappen aan de dagelijkse sleur door te rebelleren tegen het systeem. En het mikpunt van hun rebellie is uiteraard hun baas Bill Lumberg, heerlijk tenenkrullend geacteerd door Gary Cole.

Ontdek ‘Office Space’ op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top