Westerns zijn allesbehalve stoffig in de VOD-catalogus van Proximus Pickx

Films | Cowboyhoeden, intense blikken, revolvers, ranches en stoffige praries, het decor voor de intenste standoffs in de beste westernfilms. Van 6 september tot 3 oktober kijk je in de VOD-catalogus van Proximus Pickx naar de beste moderne en klassieke, maar tijdloze, westerns. Een greep uit het aanbod.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hell or High Water

Na dertien jaar in de gevangenis keert Tanner (Ben Foster) terug naar zijn ouderlijk huis en herenigt hij zich met zijn broer Toby (Chris Pine) en zijn neven. Door hun financieel precaire situatie dreigen ze het huis te verliezen en dus besluiten de twee broers een reeks overvallen te plegen in enkele kleine lokale banken. Door telkens slechts kleine bedragen buit te maken, hopen de broers onder de radar van de FBI te blijven, maar daardoor krijgen ze wel te maken met Texas Ranger Marcus Hamilton (Jeff Bridges), die vlak voor zijn pensioen nog een grote vis wil vangen.

Deze beklijvende film is geschreven door Taylor Sheridan (‘Sons of Anarchy’, ‘Sicario’) en geregisseerd door David Mackenzie (‘Outlaw King’).

The Magnificent Seven

'The Magnificent Seven' uit 1960 is een westerse remake van de Japanse film ‘Seven Samurai’ van Akira Kurosawa die zes jaar eerder verscheen. Dat verhaal speelt zich af in 1586, in de woelige oorlogstijden van de Sengoku-periode. De inwoners van een dorp vragen de hulp van enkele samurai om hen te beschermen tegen een groep bandieten.

De remake uit 1960 van John Sturges speelt zich dan weer af aan de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico in de tijden van het wilde westen. Deze keer is het een Mexicaans dorpje dat tegen bandieten beschermd moet worden, door zeven revolverhelden. In 2016 verscheen een moderne remake van die Amerikaanse hervertelling met grootheden als Denzel Washington, Chris Pratt en Ethan Hawke als de huurlingen die de dorpelingen beschermen tegen een gewetenloze zakenman en zijn voetsoldaten.

The Good, the Bad and the Ugly

Deze film uit 1966 is een van de meest iconische westernfilms ooit, maar is nog geen greintje ouderwets. Van deze film van Sergio Leone, met de grote Clint Eastwood in de hoofdrol, kent iedereen wel de epische scène met de standoff, maar de prent heeft meer in petto.

Tegen een achtergrond van de Amerikaanse burgeroorlog levert een premiejager een gezochte crimineel af bij de autoriteiten en strijkt de premie op. Net op het moment dat ze de crimineel willen ophangen, stormt de premiejager weer in beeld en bevrijdt hij de man. Samen trekken ze naar het volgende stadje, waar het scenario zich opnieuw afspeelt. De premiejager zonder naam is goed, maar het kan hem niet zo makkelijk blijven afgaan…

Django Unchained

De vorige film in deze lijst wordt door Quentin Tarantino wel vaker genoemd als een van zijn favoriete films. Het is duidelijk dat Tarantino er wat inspiratie in vond. Met ‘Django Unchained’ leverde de filmmaker in 2013 zelf ook zijn eerste bijdrage af aan het westerngenre. Het werd een waar huzarenstukje, volgens velen de beste film van het jaar.

Het verhaal begint met de Duitse dokter King Schultz, die in de Verenigde Staten zijn tandartsenpraktijk heeft omgeruild voor een lucratieve job als premiejager. Hij koopt de slaaf Django, die hem zou kunnen helpen om de gezochte gebroeders Brittle te vinden. De dokter sluit een akkoord met Django: als hij hem helpt, krijgt hij zijn vrijheid. En zal de dokter hem helpen om zijn vrouw, waar hij door de slavenhandel van gescheiden is, terug te vinden en te bevrijden. Tarantino regisseert Jamie Foxx als Django, Christoph Waltz als dokter Schultz en Leonardo DiCaprio als slavenhouder Calvin Candie.

Once Upon a Time in the West

Sergio Leone wist met zijn Dollarstrilogie – die afgesloten werd met ‘The Good, the Bad and the Ugly’, drie van de meest iconische westernfilms aller tijden af te leveren. Met zijn volgende, ‘Once Upon a Time in the West’, deed hij er nog een schepje bovenop, waardoor de film het genre overstijgt en tegenwoordig genoemd wordt als een van de beste films ooit gemaakt.

De komst van een spoorlijn betekende in het 19de-eeuwse Amerika de komst van beschaving, industrie en een smak geld. Wanneer de eigenaar van een stuk land waar een spoorlijn op komst is en zijn kinderen uitgemoord worden, gaat de weduwe (Claudia Cardinale) op zoek naar de dader. Cheyenne (Jason Robards) is de hoofdverdachte, maar hij biedt aan om samen met de naamloze revolverheld die altijd op een mondharmonica speelt (Charles Bronson) op zoek te gaan naar de echte dader: Frank (Henry Fonda) en zijn opdrachtgever Morton (Gabriele Ferzetti).

The Sisters Brothers

In 1850 drijft de goudgekte gelukszoekers steeds dieper in het westen van de Verenigde Staten. Twee broers, de beruchte moordenaars Eli en Charlie Sisters (John C. Reilly en Joaquin Phoenix), krijgen de opdracht om Hermann Kermit Warm (Riz Ahmed) terug te vinden, met de hulp van privédetective John Morris (Jake Gyllenhaal). Warm laat zich niet zomaar vangen en wat begon als een eenvoudige opdracht, draait snel uit in een gevaarlijke achtervolging doorheen het wilde landschap. Kunnen de broers hun reisgezel wel vertrouwen? En wat is het grote geheim van Warm?

De Franse regisseur Jacques Audiard maakte met ‘The Sisters Brothers’ zijn allereerste Engelstalige productie. Het is de laatste film met gevierd acteur Rutger Hauer (‘Blade Runner’).

Cry Macho

Het is 1979 en rodeoster Mike Milo heeft zijn gloriedagen al lang achter zich liggen. Hij is nu een verslagen eenling die paarden fokt en traint. Op een dag krijgt hij een schijnbaar onmogelijk missie: de getroebleerde dertienjarige zoon van zijn baas, Rafael, terugbrengen uit Mexico. Op hun lange reis naar Texas krijgen Mike en Rafael echter te maken met de gevaarlijke Mexicaanse maffia, corrupte politieagenten en, het belangrijkste, Mikes verleden.

Op 91-jarige leeftijd biedt Clint Eastwood ons opnieuw een uitstekende film, waarin de acteur-regisseur zelf paardrijdt, iets wat hij niet meer had gedaan sinds de opnames voor 'Unforgiven', zijn vorige western uit 1992. "Het idee voor deze film gaat zo'n veertig jaar terug", herinnert Clint Eastwood zich. Hoewel hij zichzelf toen te jong vond voor de rol, besloot hij nu uiteindelijk dat hij volwassen genoeg was.

Deze westernfilms en meer vind je van 6 september tot 3 oktober in de westerncollectie in de VOD-catalogus van Proximus Pickx. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Ook beschikbaar in de VOD-catalogus: 'The Hateful Eight', 'Old Henry', 'The Homesman', 'The Salvation', 'For a Few Dollars More', 'Terror on the Prairie', 'No Country for Old Men', 'Unforgiven', 'Silverado', 'Legends of the Fall', 'City Slickers', 'Dances with Wolves', 'North & South: The Battle of new Market', 'Last Rampage', 'The Last Victim', 'Rio Bravo', 'The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford', 'True Grit', 'There Will Be Blood', 'The Searchers', 'Jeremiah Johnson' en 'How the West Was Won'.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top