Zoek mee naar op hol geslagen BV’s in ‘Het Jachtseizoen’ op VTM

Films | Vanaf 1 september verklaart VTM ‘Het Jachtseizoen’ voor geopend. In dit nieuwe spannende televisieprogramma slaan speurders Jamie-Lee Six, Laura Tesoro en Maarten Cop de handen in elkaar om zeven op de hol geslagen BV-duo’s te klissen. Maar hoe zit het spel in elkaar, en wat valt er te winnen? Je leest het hier!

Door Pickx

Deel dit nieuws

De opzet van ‘Het Jachtseizoen’ gaat als volgt. Elke week trekken twee bekende Vlamingen een fel oranje plunje aan waarmee ze de wijde wereld in trekken. Ze moeten vier uur lang uit de handen van speurders Jamie-Lee Six, Laura Tesoro en Maarten Cop zien te blijven. Als ze daarin slagen moeten niet zij, maar wel de speurders, een tegenprestatie verrichten zoals op blote voeten over Lego-blokjes rennen, hete pepers eten of 2 minuten in een ijsbad vertoeven.

De spelregels

Er zijn spelregels van toepassing die ‘Het Jachtseizoen’ extra spannend moeten maken. Zo moeten de bekende duo’s een oranje overall aantrekken die goed opvalt. Ze krijgen in ruil twintig minuten voorsprong op de jagers en mogen op voorhand twee liften regelen. Let wel, als ze in een voertuig zitten, moeten ze daar na twintig minuten onherroepelijk terug uit om de zoektocht spannend te houden. De bekende Vlamingen mogen ook schuilen, maar dan enkel in openbare gebouwen. Ze moeten ook hun mobiele telefoons afstaan en al hun centen thuislaten. Hulpmiddelen zijn niet toegestaan, uitgezonderd de hulp van de modale Vlaming.

Er zijn ook enkele regels opgesteld voor de jagers. Zij vertrekken immers met een achterstand van twintig minuten. Ze kunnen hun bekende prooien wel blijven volgen via een gps-tracker die elke tien minuten de locatie van de bv’s prijsgeeft. De jagers beschikken bovendien over een minivan waarmee ze de vluchtende bv’s op de hielen kunnen blijven zitten. Slagen de bv’s erin om vier uur lang uit de handen van de jagers te blijven, dan winnen zij. 

Bedacht in Nederland

‘Het Jachtseizoen’ komt overgewaaid uit Nederland. Daar is het spannende programma sinds 2016 te zien op het YouTube-kanaal van StukTV en later op andere video-on-demanddiensten. Het concept werd bedacht door presentatoren Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriens. In de Nederlandse versie staat telkens een bekende Nederlander op de vlucht voor de drie presentatoren en ook zij moeten de BN’er binnen de vier uur weten te klissen! Het lijkt erop dat de Vlaamse versie van ‘Het Jachtseizoen’ minstens even spannend wordt als de Nederlandse versie. Maar om dat zeker te weten zit er maar een ding op: kijken, natuurlijk!

Bekijk ‘Het Jachtseizoen’ elke donderdag om 20u35 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top