Vijf anekdotes achter de schermen bij de jarige Cameron Diaz

Films | Op 30 augustus viert Cameron Diaz haar verjaardag en geloof het of niet: deze ster die in de jaren 90 een hoge vlucht nam, blaast vandaag 50 kaarsjes uit. Voor de gelegenheid blikt Proximus Pickx terug op haar carrière op en achter het scherm. Enkele anekdotes uit haar lange, gevarieerde carrière.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lastige draaidagen voor ‘The Holiday’

Cameron Diaz heeft enkele straffe actiefilms op haar palmares staan, zoals ‘Charlie’s Angels’ en ‘Knight and Day’, en daarbij hield ze zich nooit in om te trainen en haar eigen stunts uit te voeren. Maar haar fysiek meest uitdagende rol was toch de romantische komedie ‘The Holiday’. “Hoezo?”, horen we je vragen. “Daar zit niet eens een actiescène in!” Wel, niets is minder waar. In de openingsscène vecht Amanda Woods met haar ontrouwe ex en op het einde van de film rent ze in hoge hakken door de sneeuw en modder. Als je zo’n scènes meermaals moet opnemen, is het niet meer dan normaal dat je uitgeblust raakt. “Ik liep waarschijnlijk meer dan zeven mijl (zo’n 11 kilometer, red.) per dag in die pumps, door modder en heuvels”, zei ze.

De beste boer in ‘Shrek’

Diaz steekt nooit onder stoelen of banken dat ze wel houdt van domme mopjes en platte humor en daar pakt ze dan ook graag mee uit in haar rollen. Voor haar rol in de animatiefilms in de ‘Shrek’-franchise, waarin ze haar stem leende aan Fiona, de geliefde van Shrek, moest ze meerdere boeren en scheten laten. Het leverde haar Nickelodeons prijs voor de beste boer op. Diaz en Fiona hebben best wel wat met elkaar gemeen: beiden mooie en klassevolle dames die een innerlijk met meer scherpe kantjes en een plat gevoel voor humor verbergen.

Meelevend met haar personage in ‘Bad Teacher’

In de film ‘Bad Teacher’ speelt Diaz de rol van een compleet immoreel persoon. Elisabeth Halsey is een leerkracht die in de klas slaapt, rookt en drinkt. De opleiding van haar leerlingen is het laatste van haar zorgen. Ze wil liever een rijke man vinden die haar de rest van haar leven kan onderhouden. Toch voelde Diaz zich meteen aangetrokken tot het personage. Volgens haar is ze een verkeerd begrepen heldin. "Ze is niet zo kwaad, alleen wil ze meer in het leven dan wat ze heeft”, zei ze. Regisseur Jake Kasdan verklaarde dat het de keuze van Diaz was om het personage te spelen als iemand zonder angst. “Ze speelt graag personages die schokkend kunnen overkomen. Ze staat ervoor open”, aldus Kasdan.

In de val gelokt voor ‘My Best Friend’s Wedding’

Tussen de grote hits van Diaz staat ook de romcom ‘My Best Friend’s Wedding’. Daarin speelt ze de rol van Kimberly, de nieuwe verloofde van Michael – tot wanhoop van Julianne, zijn beste vriendin. De twee vrienden hadden namelijk de afspraak dat ze, als ze beiden nog single waren op hun 28ste, met elkaar zouden trouwen. In een van de sleutelscènes van de film geeft Julianne een microfoon aan Kimberly om haar te dwingen om te zingen, net nadat die laatste opbiechtte dat ze absoluut niet kan zingen. De film was een afspiegeling van het echte leven, want de actrice was net zozeer in de val gelokt. Ze had geen idee dat het de bedoeling was dat ze zou zingen in de film – ze had geoefend om de lipsyncen – en werd op de set verrast door de filmploeg. Haar reactie was helemaal oprecht: ze stierf van schaamte!

Gewond voor ‘Knight and Day’

In de film ‘Knight and Day’ speelt Diaz de rol van June, een doodgewone jongedame wiens leven op zijn kop komt te staan wanneer ze Roy (Tom Cruise) leert kennen. Ze denkt de man van haar leven te hebben ontmoet, maar dan blijkt hij een zwaar bewapende, en gezochte, geheim agent te zijn. Het duo belandt in een dolle achtervolging, waarin ze vooral moeten leren om elkaar te vertrouwen. Het was niet de eerste keer dat Diaz en Cruise samen op de set stonden en beiden staan erom bekend dat ze graag hun eigen stunts uitvoeren. Samen trainden ze voor de gevechtsscènes. “We liepen een paar schrammen en verstuikingen op, maar het was erg leuk”, liet Diaz optekenen.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top