‘Top Gun: Maverick’ vliegt naar de VOD-catalogus!

Films | De blockbuster ‘Top Gun: Maverick’ zorgde dit jaar voor een stormloop naar de cinemazalen en is binnenkort ook gewoon in je huiskamer te bekijken via de VOD-catalogus van Proximus Pickx. Allen daarheen vanaf 8 september!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Gevechtspilotenfilm ‘Top Gun’ van regisseur Tony Scott uit 1986 werd een ware actieklassieker en een triomftocht voor Tom Cruise, die zijn definitieve doorbraak realiseerde. In 2011 al kondigde Cruise aan dat er een vervolg zou komen en in 2017 werd bekend dat die vervolgfilm ‘Top Gun: Maverick’ zou gaan heten. Het hintte naar de terugkeer van het hoofdpersonage van Cruise, de gevechtspiloot Pete ‘Maverick’ Mitchell. Regisseur van dienst zou Joseph Kosinski ('Tron: Legacy' en 'Oblivion') worden.

Dik tien jaar na de aankondiging kwam de langverwachte film – de release werd door de pandemie op de lange baan geschoven – in de zalen. En die release liet heel wat stof opwaaien. Met een opbrengst van maar liefst 1,4 miljard dollar werd het de best bezochte film in de zalen van 2022 en de tweede best bezochte film sinds de pandemie (‘Spider-Man: No Way Home’ deed het nog iets beter in 2021). Voor Cruise is het zijn meest winstgevende film ooit.

De meest populaire film in de cinemazalen is niet noodzakelijk de meest populaire bij de filmrecensenten, maar in dit geval waren publiek en pers unaniem: het vervolg steekt met kop en schouders boven het origineel uit. En dat is geen makkie, aangezien het origineel bij velen nog steeds pure adrenaline en nostalgie opwekt. Maar de actiescènes waren indrukwekkender, het drama beklijvender en het spektakel groter. Ook Quentin Tarantino, die een grote fan is van de maker van het origineel, prees de film. “Dit is het dichtste dat we ooit zullen krijgen bij een nieuwe film van Tony Scott. Het respect en de liefde voor Tony waren zichtbaar in elk frame”, zei de doorgaans zeer eigenzinnige cineast in een podcast.

Redenen genoeg dus om ‘Top Gun: Maverick’ vanaf 8 september aan te klikken in de VOD-catalogus van Proximus! Wie eerst het geheugen wil opfrissen vindt ook de originele ‘Top Gun’ terug in de catalogus.

‘Top Gun: Maverick’ is vanaf 8 september beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top