Deze films kleuren het filmfestival van Venetië

Films | Het 79e filmfestival van Venetië vindt plaats van 31 augustus tot 10 september op het beroemde Lido van de Dogenstad. De Amerikaanse actrice Julianne Moore zit deze keer de jury voor. Proximus Pickx licht enkele films uit die naar verwachting voor opschudding zullen zorgen in Venetië. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

White Noise

Dit is de openingsfilm van het festival. 'White Noise', geregisseerd door Noah Baumbach, die onder meer 'Marriage Story', 'Greenberg' en 'Frances Ha' op zijn naam heeft staan, is een duistere komedie tegen de achtergrond van een post-apocalyptisch rampscenario. Jack Gladney, professor Hitlerstudies, echtgenoot van Babette en vader van vier, gaat gebukt onder de 'Toxic Air Event', een cataclysmisch treinongeluk dat chemisch afval over de stad spuwt.

De film toont de pogingen van een hedendaags Amerikaans gezin om met de conflicten van het dagelijks leven om te gaan terwijl ze een ramp proberen te overleven. Het is een bewerking van de gelijknamige roman uit 1985 van Don DeLillo. De cast bestaat uit Adam Driver, Greta Gerwig, Don Cheadle en Raffey Cassidy. De film zal kort na de première in Venetië op Netflix te zien zijn.

L'immensità

De film speelt zich af in het Rome van de jaren 1970 en vertelt het liefdesverhaal van Clara (Penelope Cruz) en haar kinderen. Clara en Felice zijn net verhuisd naar een nieuwe flat. Hun huwelijk is voorbij: ze houden niet meer van elkaar, maar ze kunnen niet scheiden. Alleen hun kinderen, op wie Clara al haar verlangen naar vrijheid stort, houden hen samen. Adriana, de oudste, is net 12 geworden en is de meest oplettende getuige van Clara's stemmingen en de groeiende spanningen tussen haar ouders.

Adriana verwerpt haar naam en identiteit en wil iedereen ervan overtuigen dat ze een jongen is. 'L'immensità' is geschreven en geregisseerd door Emanuele Crialese, bekend van de films 'Respiro' en 'Terraferma'. De cast bestaat verder uit Luana Giuliani, Vincenzo Amato, Patrizio Francioni en Maria Chiara Goretti.

Blonde

De langverwachte biopic over Marilyn Monroe. Regisseur Andrew Dominik, die ook het scenario schreef, baseerde het op de gelijknamige bestseller van Joyce Carol Oates, die vijf keer de Pulitzerprijs won. De film combineert feit en fictie om het leven van Marilyn Monroe naar het witte doek te vertalen, en verkent de scheiding tussen het openbare en privéleven van het Hollywoodicoon.

Actrice Ana de Armas ('No Time To Die') kruipt in de huid van Marilyn Monroe, en wordt vergezeld door een indrukwekkende cast met onder andere Adrien Brody, Bobby Cannavale, Xavier Samuel, Julianne Nicholson en Lily Fisher. De film zal kort na de première in Venetië op Netflix te zien zijn.

TÁR

Zestien jaar na zijn laatste film 'Little Children' is regisseur Todd Field terug in het filmcircuit met 'TÁR'. Cate Blanchett speelt de beroemde (en fictieve) componiste Lydia Tár, die in de film te zien is als de allereerste vrouwelijke dirigent van een groot Duits orkest. Hoewel details over de plot schaars zijn, is het duidelijk uit de nieuwste teaser dat ze een crisis moet oplossen. Aan de zijde van Cate Blanchett spelen nog Noémie Merlant, Nina Hoss, Sophie Kauer, Julian Glover, Allan Corduner en Mark Strong.

Les enfants des autres

Tot slot is er de nieuwste film van onze landgenote Virginie Efira, die de hoofdrol speelt in 'Les Enfants des autres' van Rebecca Zlotowski. Ze wordt vergezeld door Roschdy Zem, Chiara Mastroianni en Callie Ferreira. De film vertelt het verhaal van Rachel, 40 jaar oud en kinderloos, die verliefd wordt op Ali (Roschdy Zem) en gehecht raakt aan zijn 4-jarige dochter, Leila. Ze stopt haar in, zorgt voor haar, en houdt van haar als van zichzelf. Maar van andermans kinderen houden is niet zonder risico...

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top