Ontmoet de hoofdpersonages van de nieuwe serie 'House of the Dragon’

Series | 'House of the Dragon' is er eindelijk! Voor wie de vorige weken op een andere planeet vertoefde: 'House of the Dragon' is een spin-off van 'Game of Thrones'. Zoals altijd zijn de plots van George R. R. Martin gelaagd en rijk aan personages. Daarom laat Proximus Pickx je kennismaken met de hoofdpersonages van deze nieuwe reeks, zoals zij worden voorgesteld in het boek van de auteur, 'Fire & Blood'. Hierbij een gids, zodat je niet verdwaalt tussen de verschillende huizen, unies en allianties.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Viserys Targaryen

Viserys I is de koning die op de IJzeren Troon zit in de spin-off 'House of the Dragon'. Het is wel degelijk van hem dat de broer van de Daenerys zijn naam heeft in 'Game of Thrones'! Viserys Targaryen is de vijfde koning van de Targaryen-dynastie. Hij krijgt de troon omdat hij is aangewezen door de Grote Raad van 101. Het is juist deze instelling die vrouwen van de macht houdt, een item dat verder uitgewerkt wordt in deze nieuwe serie. Als Viserys aan de macht komt, erft hij een welvarend en vreedzaam koninkrijk. Hij gaat de geschiedenis in als een goede koning, net als zijn voorvader Jaehaerys I. De zaken gaan wel alleen nog erger worden als het gaat om zijn opvolging... Viserys is ook degene die de draak Balerion, beter bekend als de Black Terror, berijdt. De schedel van het dier wordt bewaard in de kelder van de Red Keep, zoals te zien is in 'Game of Thrones'.

In de serie wordt Viserys gespeeld door Paddy Considine, die je al hebt gezien in 'In America', 'Dead Man's Shoes', 'Child 44' en 'Peaky Blinders'.

Rhaenyra Targaryen

Rhaenyra is het hoofdpersonage van 'House of the Dragon'. Zij is de oudste dochter van Viserys I bij zijn eerste vrouw, Aemma Arryn. Ten tijde van haar geboorte wordt ze binnen de Zeven Kronen ‘de Vreugde van het Rijk’ genoemd. Haar vader benoemt haar tot de erfgenaam van de IJzeren Troon als de kwestie over zijn opvolging op de agenda komt. Maar haar toegang tot de troon wordt sterk betwist, want er heeft nog nooit een vrouw over Westeros geregeerd. Over haar legitimiteit wordt zo hevig gediscussieerd dat er een conflict ontstaat dat het Huis Targaryen in tweeën splitst, wat leidt tot de historische gebeurtenis van de Dans van de Draken. Het zijn precies deze duistere episodes waarover ‘House of the Dragon’ ons meer vertelt.

Rhaenyra wordt gespeeld door twee actrices. Milly Alcock speelt de prinses als ze jong is en Emma D'Arcyals ze volwassen is.

Daemon Targaryen

Daemon is de broer van koning Viserys. Hij wordt door George R. R. Martin beschreven als een charismatische man en een groot vechter, maar hij heeft ook een donkere kant en is goed in het maken van vijanden. Hij is ervan overtuigd dat hij de troonopvolger zal zijn omdat zijn broer een dochter heeft verwekt, Rhaenyra. Hij neemt dus ook deel aan de complotten die het recht van het meisje op de macht betwisten. In 'Fire & Blood', de roman waarop 'House of the Dragon' is gebaseerd, leren we dat Daemon uiteindelijk met Rhaenyra zal trouwen, zoals het de gewoonte van de Targaryens was om binnen de familie te trouwen, vermoedelijk om ervoor te zorgen dat hij aan het hoofd van het koninkrijk zou komen te staan.

Daemon Targaryen wordt gespeeld door de Britse acteur Matt Smith, die je misschien hebt gezien in 'Doctor Who' of 'The Crown'.

Alicent Hightower

Alicent Hightower is de tweede vrouw van Viserys I. Na de dood van Rhaenyra's moeder, Aemma Arryn, wordt zij dus de Koningin van de Zeven Kronen. Zij verkreeg dit huwelijk omdat haar vader, Otto Hightower, de Hand van de Koning van Jaehaerys I was. Zij schenkt de koning een zoon, Aegon, een verwijzing naar Aegon de Veroveraar. Viserys had toen al Rhaenyra als zijn troonopvolger aangewezen, maar de geboorte van de zoon brengt daar verandering in. Alicent is vastbesloten dat Aegon degene zal zijn die de IJzeren Troon zal bestijgen als zijn vader sterft. Het conflict in de aanloop naar de Dans van de Draken zet Rhaenyra en Aegon tegen elkaar op: je zult naar 'House of the Dragon' moeten kijken om uit te vinden wie van hen zal winnen...

Alicent Hightower wordt gespeeld door Olivia Cooke (‘Bates Motel)’, maar ook door Emily Carey (‘Wonder Woman’, ‘Tomb Raider’) als ze jonger is.

Corlys Velaryon

Er is uiteraard nog een andere familie die een belangrijke rol speelt in ‘House of the Dragon’: de Velaryons. Ze worden geleid door Colrys, bijgenaamd de Zeeslang. Hij is een groot ontdekkingsreiziger en avonturier en keert terug naar Westeros met een schat aan ervaring van zijn heldendaden over de hele wereld. Hij trouwt met prinses Rhaenys Targaryen, de enige dochter van Aemon Targaryen. Samen hebben ze twee kinderen, Laenor en Laena. Rhaenys kwam, net als Rhaenyra, in aanmerking voor de troon maar werd gepasseerd omdat zij een vrouw is. Sindsdien begeert het paar de troon. Zo probeerden zij hun dochter Laena Velaryon uit te huwelijken aan Viserys na de dood van zijn eerste vrouw. Laenor wordt later dan weer Rhaenyra's eerste man, voordat ze met haar oom Daemon trouwde. Corlys en zijn vrouw spelen dus een beslissende rol in ‘House of the Dragon’ en in de Dans van de Draken-vete. Wordt vervolgd op het scherm dus.

Acteur Steve Toussaint speelt Corlys Velaryon.

Ontdek 'House of the Dragon' nu op Streamz via Proximus Pickx! Bekijk het volledige aanbod en abonneer je op Streamz vanaf € 8,95 per maand.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top