Het echte verhaal achter de song ‘Wrecking Ball’ van Miley Cyrus

Muziek | Het is al negen jaar geleden, maar op 25 augustus 2013 liet Miley Cyrus de hit ‘Wrecking Ball’ op de wereld los. Het liedje groeide heel snel uit tot een enorme hit, en niet zonder reden. De jonge zangeres kondigde met het het liedje een soort transformatie aan, want we kunnen stellen dat ze aan de hand van dit nummer aantoonde dat ze evolueerde van een meisje naar een vrouw. Maar waar gaat dit nummer écht over? Proximus Pickx zocht het voor je uit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maak je maar op voor een stevige portie nostalgie. De hit ‘Wrecking Ball’ is bijna tien jaar oud, maar dankzij deze song kon Miley Cyrus haar stempel op de popcultuur drukken. Tot dan stond ze vooral bekend dankzij haar rol als Hannah Montana in de gelijknamige Disneyserie. Ze werd dus gezien als een van de vele tienersterren die Disney lanceerde, maar daar kwam door ‘Wrecking Ball’ een einde aan, ze veranderde meteen de perceptie die iedereen over haar had. 

In de bijhorende videoclip zorgt ze meteen voor een shock, want ze ruilde de tienerlook in voor de looks van een stoere dame die zich naakt en met suggestieve poses laat zien. De video had een shock-effect, en dat was exact wat Cyrus wilde bereiken. Wellicht heeft ze het succes van dat nummer ook te danken aan de ware betekenis van het liedje.

Volgens veel fans gaat ‘Wrecking Ball’ over de relatie van Miley Cyrus met Liam Hemsworth. De twee beroemdheden ontmoetten elkaar tijdens de opnames van de film ‘The Last Song’ en begonnen elkaar nadien ook in het echte leven vaker te zien. Achteraf werd duidelijk dat hun relatie erg tumultueus was, want het duo heeft onder meer twee scheidingen maar ook een verloving achter de rug. Het lijkt erop dat ‘Wrecking Ball’ bij de lancering in 2013 opnieuw voor een relatiecrisis zorgde, want een maand later gingen de twee niet meer als partners door het leven. 

Geen connectie met Liam Hemsworth

Tot grote verbazing van heel wat fans lijkt het liedje echter helemaal niet over haar relatie met Hemsworth te gaan. Het nummer werd eigenlijk zelfs niet geschreven door Miley Cyrus. Oorspronkelijk zou Beyoncé het nummer zingen, maar zij besliste uiteindelijk om ‘Wrecking Ball’ aan Miley Cyrus te geven. Het liedje gaat effectief over een relatiebreuk, maar niet over die met Liam Hemsworth.

Miley Cyrus zei achteraf dat ze de emoties in het liedje persoonlijk niet ervaarde tijdens de opnames. Op dat moment was ze namelijk meer overstuur over het verlies van haar hond, die rond dezelfde tijd stierf. Om de emotie en het verdriet in de video te laten overkomen, keek ze naar eigen zeggen naar een foto van haar hond die onder de camera was geplakt. “Alleen zo kon ik die emoties ervaren”, zei ze. 

Hoewel 'Wrecking Ball' oorspronkelijk dus niet over Liam Hemsworth ging, legden veel luisteraars een link met de breuk. Tot op de dag van vandaag vertelt Miley dat ze emotioneel wordt als ze dit nummer moet zingen. “Dit lied gaat over het gevoel waarbij ik me helemaal gebroken voelde”, vertelde ze. “Iedereen lijdt op verschillende manieren, iedereen krijgt er wel eens met zo’n gevoelens te maken. Dat is de boodschap die in ‘Wrecking Ball’ te horen is. Daarom is het nummer veel sterker dan je zou denken”, vertelde ze.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top