‘A League Of Their Own’: een eerbetoon aan het vrouwenhonkbal uit de jaren 40 en de homoseksuele gemeenschap

Series |

‘A League Of Their Own’, seriebewerking van de gelijknamige film uit 1992, vertelt het verhaal van de oprichting van een professioneel honkbalteam voor vrouwen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De serie, gemaakt door Will Graham en Abbi Jacobson, die ook de titelrol speelt, bevat evenwel modernere personages en een nieuwe plot. De serie is te bekijken op Prime Video.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Abbi Jacobson, een van de regisseurs van ‘Broad City’, en Will Graham, uitvoerend producent van ‘Mozart in the Jungle’, hebben ‘A League Of Their Own’ uitgebracht met de focus op verhaallijnen over LGBT en de worstelingen van zwarte vrouwelijke atleten om honkbal te spelen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De reeks volgt de opzet van de gelijknamige film van Penny Marshall uit 1992. Een honkbalster ziet haar man vertrekken naar de oorlog en wordt al snel teamleider van de Peaches, in deze bewerking gespeeld door Abbi Jacobson. Het eerste seizoen met acht afleveringen van een uur vertelt het verhaal van een generatie vrouwen die ervan dromen professioneel honkbal te spelen in de tijd van de Tweede Wereldoorlog.

Nick Offerman heeft dan weer het stokje overgenomen van Tom Hanks als een in ongenade gevallen sterspeler die manager is geworden. Hoewel zowel de serie als de film het verhaal vertellen van vergeten vrouwen die professioneel honkbal spelen, gaat de serie dieper door te kijken naar zwarte vrouwen die worden uitgesloten van de AAGPBL (de American Women's Professional Football League), Latina’s die geruisloos deel uitmaken van de competitie en lesbische vrouwen die een hechte gemeenschap vinden in de competitie.

Eerbetoon aan zwarte vrouwen en queers

Voor Abbi Jacobson, die een kind was toen de film werd uitgebracht, was het de eerste keer dat ze het gevoel had dat ze als sportmeisje een bestaan kende in film of televisie. Fans van de film, die zich misschien zorgen maken over een "remake", stelt Jacobson gerust: "De film heeft geen remake nodig, maar de verhalen van deze generatie vrouwen werden niet volledig verteld in de film.” Het aantal queer Peaches en vrouwen lijkt buitensporig te zijn, maar AAGPBL-speelster Maybelle Blair, die op 95-jarige leeftijd publiekelijk uit de kast kwam tijdens een Tribeca-vertoning van de serie in juni, deelt die mening niet. "Ik durf te wedden dat van de 650 speelsters er 400 lesbisch waren”, aldus Blair, die de bijnaam "All the Way May" kreeg voor haar dapperheid op het veld, tijdens een paneldiscussie over de serie op het Frameline Film Festival een week nadat ze haar geaardheid publiekelijk bekendmaakte.

Als dit onderwerp je interesseert, raden we je ook de documentaire ‘A Secret Love’ op Netflix aan. Het verhaal, geproduceerd door Ryan Murphy, volgt voormalig Women’s Professional Baseball League-speelster Terry Donahue en haar partner Pat Henschel. Ze runden samen een succesvol interieurbedrijf terwijl ze hun relatie bijna zeven decennia lang geheim hielden.

‘A League Of Their Own' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top