Het nieuwe ‘Echoes’ en andere films en series waarin levens ingewisseld worden

Series | Identieke tweelingen, klonen, of een of andere mysterieuze kracht – elk excuus is goed om op planeet Hollywood twee personages van leven te doen wisselen. Een plotlijn over een overgenomen leven leent zich altijd tot interessante wendingen en een hoop mysterie (wie is nu wie?). Pickx selecteerde enkele van de meest prominente films en series waarin personages van leven wisselen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Echoes

Wat als je een identieke tweeling had met wie je in een oogwenk van leven zou kunnen ruilen? Dat is wat de nieuwe Netflix-serie onderzoekt aan de hand van het verhaal van Leni en Gina. Al sinds hun kindertijd ruilen ze regelmatig eens van plaats, een gewoonte die zich zelfs in hun volwassen levens verderzet. Ze delen hun twee huizen, hun mannen en een kind en zijn perfect gelukkig, tot hun perfect gechoreografeerde leven op zijn kop wordt gezet. Leni verdwijnt namelijk van de aardbol. Maar is het wel echt zij die weg is?

In deze nagelnieuwe serie van Brian Yorkey (het brein achter ’13 Reasons Why’) speelt Michelle Monaghan de twee hoofdrollen. De psychologische thriller wisselt tussen het mysterie dat zich in het heden ontrafelt en flashbacks naar hun jeugd. In ‘Echoes’ acteren ook Matt Bomer, Daniel Sunjata, Ali Stroker, Karen Robinson, Rosanny Zayas, Celia Weston, Gable Swanlund, Tyner Rushing, Hazel en Ginger Mason (als de jonge Leni en Gina), Madison en Victoria Abbott (als de tienerversies van Leni en Gina), Alise Willis en Maddie Nichols.

Ontdek ‘Echoes’ op Netflix.

The Parent Trap

In deze intussen legendarisch geworden film worden de twee hoofdpersonages, ook identieke tweelingen, gespeeld door een piepjonge Lindsay Lohan. De twee zusjes ruilen ook van levens, maar daar stopt de vergelijking tussen deze lichtvoetige komedie en het duistere en mysterieuze ‘Echoes’. Hallie en Annie zijn twee zusjes die bij hun geboorte van elkaar gescheiden zijn geraakt toen hun ouders uit elkaar gingen. De ene groeide op met hun moeder in Londen, de andere met hun vader in Californië. Ze ontmoeten elkaar toevallig tijdens een zomerkamp in de Verenigde Staten en bedenken een ingenieus plan om hun ouders weer bij elkaar te krijgen. Daarvoor moeten ze tijdelijk van plaats ruilen.

Haar dubbelrol in deze film van Nancy Meyers lanceerde de carrière van Lindsay Lohan – ‘The Parent Trap’ was haar debuut op het grote scherm. Ze acteert naast Natasha Richardson, Dennis Quaid en Elaine Hendrix.

Ontdek 'The Parent Trap' op Disney+!

Living With Yourself

In deze Netflix-serie met een dubbelrol voor Paul Rudd, verloopt de overname van een leven iets anders. ‘Living With Yourself’ gaat over veertiger Miles, de middenin een existentiële crisis verkeert. Zijn dagelijkse leven loopt niet op rolletjes: zijn huwelijk loopt op de klippen en zijn job achter een bureau werkt hem steeds meer op de zenuwen. Op een dag vertelt een collega hem over een nieuwe behandeling die, door zijn DNA aan te passen, hem zou kunnen helpen om een betere persoon te worden. Hij springt op de kans, maar nadat hij de behandeling ondergaat, merkt hij dat hij vervangen is door een verbeterde versie van zichzelf. De twee Miles-en zijn nooit ver van elkaar.

Ontdek ‘Living With Yourself’ nu op Netflix.

Freaky Friday

Dit boek van Mary Rodgers is al maar liefst vier keer verfilmd, maar hier focussen we op de bekendste versie van het verhaal: de film uit 2003. Daarin spelen (alweer) Lindsay Lohan en Jamie Lee Curtis als Tess en Anna, een moeder en dochter die constant in conflict leven. De moeder, die op het punt staat om te hertrouwen, begrijpt haar tienerdochter, die haar sociaal leven combineert met spelen in een muziekgroep, helemaal niet.

Tot een mysterieuze oude dame hen, bij wijze van levensles, van lichaam laat wisselen. Wanneer ze een tijd lang letterlijk in de huid van de ander kruipen, proberen ze aanvankelijk om de ander te veranderen. De dochter moet zich beter toeleggen op haar studies, de moeder moet een hoger rock-‘n-rollgehalte krijgen. Maar uiteraard draait dat helemaal niet uit zoals ze hadden gewild.

Ontdek 'Freaky Friday' op Disney+!

Freaky

Deze horrorkomedie van Christopher Landon (‘Paranormal Activity 2’, ‘Disturbia’, ‘Happy Death Day’) verscheen in 2020 op streamingdiensten en in 2021 op het grote scherm en is eveneens geïnspireerd door het boek ‘Freaky Friday’, maar geeft er een eigen twist aan. Millie Kessler is een 17-jarige scholier die verre van populair is. Wanneer ze het nieuwe slachtoffer wordt van de beruchte seriedoder die bekend staat als de Blissfield Butcher, zorgt een bovennatuurlijke kracht ervoor dat ze van lichaam wisselt met de moordenaar. De Butcher, in het lichaam van Millie, begint aan een nieuwe moordtocht, terwijl Millie, in het lichaam van de Butcher, beseft dat ze slechts 24 uur heeft om terug van lichaam te ruilen. Anders wordt de wissel permanent.

Vince Vaughn kruipt in deze eigenzinnige donkere komedie in de huid van de seriedoder, Kathryn Newton speelt de rol van het tienermeisje.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top