Verdedigt Adem Zorgane aan het einde van de maand nog steeds de kleuren van Charleroi?

Sport |

Charleroi ging met 6 op 12 wisselvallig van start in de Jupiler Pro League, maar Adem Zorgane heeft al laten zien dat hij in uitstekende vorm verkeert. Vorig seizoen groeide hij reeds uit tot een van de absolute sterkhouders, waardoor er geopperd werd dat hij wel eens een stap hogerop zou kunnen zetten. Maar momenteel is de Algerijn nog steeds te bewonderen op Mambourg. De vraag is alleen: voor hoelang?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een jaar geleden mikte Charleroi op kwalificatie voor Europa met Edward Still aan het roer. De Zebra’s draaiden al bij al een goed seizoen, al slaagden ze er finaal niet in om een ticket voor de voorrondes van de Conference League te bemachtigen. Ze eindigden pas derde in de Europe Play-offs.

Het seizoen van de Carolo’s ging dan ook niet onopgemerkt voorbij. Zo werd aanvaller Vakoun Bayo voor 6 miljoen euro weggeplukt door de Engelse tweedeklasser Watford. Daarnaast trokken ook Anass Zaroury en Adem Zorgane de aandacht naar zich toe. Zorgane, die in juli 2021 voor 2 miljoen euro de overstap maakte van Paradou, wierp zich al snel op tot een belangrijke schakel in het elftal van Still. Voorlopig blijft hij in afwachting van verdere transferontwikkelingen alles geven voor Charleroi, waar hij nog een doorlopend contract heeft tot 2027.

Europa of niets

De belangstelling voor de verdedigende middenvelder leek aanvankelijk groot te zijn met clubs uit Frankrijk, Engeland en Turkije die hun oog op hem lieten vallen. Maar na vier speelrondes in het nieuwe voetbalseizoen kwam het nog niet tot een transfer.

Een mogelijke reden dat Zorgane nog niet weg is, is omdat hij niet ten koste van alles weg wil. Hij wil in de eerste plaats zijn uitstekende eerste jaar (3 goals en 6 assists in 37 wedstrijden) bevestigen en ziet zichzelf nog een seizoen in Henegouwen spelen. Zelf heeft hij een belangrijke voorwaarde gesteld waaraan zijn volgende club moet voldoen: “Als ik dit of het volgende jaar vertrek, wil ik naar een team dat Europa League speelt. Omwille van die reden ketste een transfer naar Olympique Lyon af.

Nu al in vorm

Zorgane lijkt zich in ieder geval niet te hard te storen aan de transfergeruchten. De mercato eindigt op 6 september, maar de spelverdeler zit nog volledig met zijn hoofd bij Charleroi. Voorlopig gaf hij al 2 assists in de nog prille voetbaljaargang.

Aankomende zondag geeft Charleroi aan de Gaverbeek Zulte Waregem partij (16u). Er breekt voor Zorgane met andere woorden een nieuwe kans aan om te schitteren en te tonen dat hij een technische leider kan zijn.

Volg de Jupiler Pro League, met zondag 21 augustus om 16u de ontmoeting tussen SV Zulte Waregem en Sporting Charleroi, het hele seizoen op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top