Waarom je absoluut naar Netflix-serie ‘The Sandman’ moet kijken

Series | Sinds kort prijkt er met ‘The Sandman’ een nieuwe serie op Netflix die het verhaal van een DC-stripheld vertelt. Het verhaal klinkt van ‘The Sandman’ veelbelovend, maar er is nog iets wat deze serie uniek maakt. Proximus Pickx vertelt je er alles over.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In ‘The Sandman’ krijgen we het verhaal van Morpheus te zien, de koning der Dromen. Morpheus (Tom Sturridge) is miljoenen jaren oud want zodra de eerste levensvormen op aarde ontsproten die konden dromen, ontstond hij ook. Hij is lid van een zevenkoppige goddelijke familie die bestaat uit de heersers Dood, Verlangen, Wanhoop, Noodlot, Vernieling en Delerium. Morpheus werd 106 jaar geleden tegen zijn wil opgesloten maar is onlangs kunnen ontsnappen. Nu wil hij wraak en vooral terug op de troon zitten van zijn oude koninkrijk, het rijk der dromen. Dat wordt een probleem want Morpheus ontdekt dat de wereld niet meer droomt.

De serie is gebaseerd op verhalen van de Amerikaanse stripauteur Neil Gaiman die de stripverhalenreeks tussen 1989 en 1996 heeft uitgebracht. En ondanks het feit dat Hollywood in 1990 plannen had om het werk te verfilmen, hebben fans van Gaiman tot dit jaar moeten wachten op een vertaling naar het grote doek. Die verfilming had overigens heel wat voeten in de aarde: het is allereerst een uitdagend project, en het script uit de jaren negentig was bovendien niet meer van deze tijd.

Vrouwelijke personages

De scenarioschrijvers van ‘The Sandman’ besloten om het zaakje anders aan te pakken dan hun voorgangers. Ze zorgden er bijvoorbeeld voor dat de serie diverser en inclusiever is, waardoor heel wat personages uit de oorspronkelijke verhalen nu vrouwen zijn. Lucifer-personage is zo’n voorbeeld. In de stripverhalen is de duivel een androgyn wezen dat geïnspireerd werd op wijlen David Bowie maar in de Netflix-serie wordt de rol vertolkt door de fabuleuze actrice Gwendoline Christie, bekend van ‘Game of Thrones’.

De rol van Lucien, de rechterhand van Morpheus, wordt in de serie dan weer vertolkt door Vivienne Acheampong die Lucienne zal spelen. Een ander voorbeeld is het personage John Constantine. Die krijgt in de serie de naam van Joanna Constantine en zal worden gespeeld door actrice Jenna Coleman, bekend van ‘Doctor Who’. Het wordt in dit laatste geval voor sommigen even wennen aan het feit dit legendarische personage niet meer gespeeld wordt door de Amerikaanse acteur Keanu Reeves die in 2005 een hit scoorde met ‘Constantine’.

De makers van de serie besloten ook om de Justice League van moederhuis en uitgever DC niet in de serie te laten opdraven. Toch wil dat niet zeggen dat er in de serie niet verwezen wordt naar de Justice League. Het is overigens het vermelden waard dat ‘The Sandman’ niet zozeer voor kinderen is gemaakt. Het is namelijk een serie waarin zowel de beste als de slechtste kanten van de mensheid tegen elkaar wordt uitgespeeld en dat kan wel eens tot bloederige situaties leiden. Spanning verzekerd, dus!

Ontdek ‘The Sandman’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top